Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Güney Koreli ünlüler Türkiye'deki yangın için paylaştılar

Güney Koreli  ünlüler Türkiye'deki yangın için paylaştılar

Türkiye'nin ciğerleri yanıyor... Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık. 10 yangını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor" açıklamasında bulundu. 

Öte yandan, Türkiye'de çıkan orman yangınları tüm dünyanın gündeminde. Dünyanın dört bir yanından resmi makamlardan ve ünlülerden birer birer paylaşımlar yapılıyor. Kardeş ülke Güney Kore'deki ünlüler de Türkiye'deki yangınlara sessiz kalmadı ve sosyal medya hesaplarında paylaşımlarda bulundu.

Binlerce yıl önce, Asya'da başlayan bu dostluk, çağlar boyunca devam etti. Edinilen bilgilere göre; İlişkiler, Göktürkler, bir Kore Krallığı olan eski Goguryeo'yu, genişlemeleri sırasında desteklediklerinde ve aynı zamanda Tang Çin kuvvetlerine karşı yardım ettikleri zaman, erken temas antik çağlara kadar takip edilebilir. Göktürk askerleri, Goguryeo'ya, bir başka Kore Krallığı olan Silla'ya ve Tang Çin'e karşı savaş da dahil olmak üzere birçok savaşta yardım etti. Eski Oğuz Türklerinin bir kısmı batıya doğru göç ettikten ve Anadolu topraklarına yerleştikten sonra, eski İpek Yolu üzerinden ticaret ve yazışmalar da devam etti.

Türkiye, yani Türk Tugayı, Güney Kore’yi Kore Savaşı’nda Kuzey Kore kuvvetlerine karşı destekledi. Savaşlarda şehat düşen 721 Türk askerden 462'si Busan'daki Kahramanlar Mezarlığı'na gömüldü. Birleşmiş Milletler misyonu ile Güney Kore'ye giden Türk askerleri tarafından burada kimsesiz ve öksüz çocuklar için Ankara Okulu hizmete açıldı. Bu karşılıklı jestlere ve arkadaşlık davranışlarına dayanarak, iki ulus arasındaki ilişki genellikle "Kore-Türk kardeşliği" olarak adlandırılır.

1999'daki Marmara Depremi'nde de Güney Kore yardımımıza koşmuştu. Öte yandan, 2002 FIFA Dünya Kupası'nda 3. olan maçın ardından Güney Koreli ve Türk futbolcular birlikte kutladılar ve arkadaşlık ve dürüst oyun örneklerini gösterdiler. Her iki ulusun bayrakları stantlarda yan yana görüldü ve her iki takımın oyuncuları kalabalıklar kol kola selamladı, maçtan sonra bile devam eden arkadaşça bir atmosfer yarattı.

Bu dostluk teknoloji, müzik ve dizilerle de kendini devam ettiriyor. Kardeşliği binlerce yıl ötesine dayanan iki ülke, birbirleri için her zaman elinden geleni yapmaya devam ediyor.

Güney Koreli sanatçılar, Türkiye'deki orman yangınlarına duydukları üzüntüyü sosyal medya hesaplarında paylaştı. Sizler için bu paylaşımları derledik:

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 3 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU!.. İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU BEŞİKTAŞLILARA SORDUK!..

yukarı çık