Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ferit Tunçer’den Adil Bir Dünya için şarkı: Hüküm

Ferit Tunçer’den Adil Bir Dünya için şarkı: Hüküm

Aslında müzikseverlerce yakından tanınan bir isim Ferit Tunçer. Rock ve metal dinleyicileri İllegal Süttozu ve nreAson grubundan, popüler müzik dinleyicileri ise 90'ların unutulmazlarından AF grubunun solisti olarak tanıyor onu. Ve Ferit Tunçer artık solo projelerine ağırlık vermiş durumda.

“Hüküm”, sert tarzı, mesaj içeren sözleri ile özlediğimiz soundda bir şarkı.

Ferit Tunçer şarkının yolculuğunu şöyle dile getiriyor:

“Gezegenin, doğanın, hayvanların, birey ve toplumların adalet arayışı ve hüküm isteği beni bu şarkının sözlerini yazmaya yönlendirdi ve bu soruna bir ses olmak istedim. En kısa zamanda adalet ve hükmün eşit sağlandığı bir dünyada yaşamamızı dilerim.”

Şarkının ruhuna uygun olarak karanlık temada gerçekleşen klipte müzisyen performansına öncelik verilmiş. Klibin yönetmenliği ve montajı ise “the Eye of the Witch” tarafından gerçekleştirildi.

Ferit Tunçer, teknolojik gelişmelere uyum sağlayarak kendi kayıt stüdyosunu kurup sadece besteci ve solist kimliği ile yer almayan; kayıt, mix ve masteringini de kendisi yapabilen bağımsız bir müzisyen.

Hüküm şarkısını dijital platformalardan, klibini ise OnAir Sahne YouTube kanalından takip edebilirsiniz.

Ferit Tunçer / Hüküm Dijital Platformlar:
Spotify / Apple Music / Fizy / YouTube Music

Ferit Tunçer Sosyal Medya:
Instagram / Twitter

OnAir Sahne Sosyal Medya:
Instagram I Twitter I Facebook I TikTok

Ferit Tunçer Hayatı

Eğitim hayatını İstanbul'da tamamladı. Ortaokul döneminde müzikle ilgilenmeye başladı. Kadıköy'de Akbaba Atlantis Stüdyosunda provalara ilk grubu Dark Grave ile başladı. İlk dönemler gitar üzerine yoğunlaştı fakat gruba istedikleri özellikte solist bulamayınca solistliği denedi ve ön plana solist kimliği çıktı, ses ve şan üzerine eğitimler aldı. O dönem aynı stüdyoda prova yapan Athena grubundan Hakan ve Gökhan ile tanıştı Athena grubunun ilk dönemlerinde solistliğini yaptı. 1992 yılında Athena ile beraber bir toplama albümde yayınlanması için (daha sonra Gökhan'ın da okuyacağı) One Last Breathe teklisini kaydettiler. 1993 yılında grupta ayrılana dek beraber birçok konser verdi. 1993 yılında Barış Yıldırım, Asrın ve Emre Tüfekçi ile Türk Metal Müziğinin kült gruplarında İllegal Süttozu'nu kurdu ve grubun solistliğini üstlendi. Aynı yıl Visions of Insanity teklisini kaydettiler ve 1994 yılında şarkının klibini çektiler.

1995 yılında yaptıkları sert müziğe etnik ögeler ekledikleri Şehrazat prodüktörlüğünde bir proje olan AF ile Raks ve S Müzik etiketiyle Türkiye'nin popüler müzik dünyasına giriş yaptılar. Albümün ilk iki çıkış parçasının klibi Sinan Çetin tarafından çekildi. İlk çıkış yapılan şarkı "Af Çıkıyor" ve ardından yayınlanan "Kızancıklar" ile o dönemin müzik listelerinde hızla yükselip büyük popülerlik kazandılar. O yıl Türkiye'nin Müzik Ödülleri En iyi grup kategorisine aday gösterildiler. Fakat ödülü kazanamadılar. S Müzik etiketiyle ikinci albüm olan AF II çıkışını ise Barış Manço'nun Nick the Chopper parçasına Barış Manço'nun yazdığı Türkçe sözlerle Evelallah ismini alan şarkı oldu. Şarkının klibini yine ünlü yönetmen Sinan Çetin ile Tunus'ta çekildi. Şarkı ve klip büyük beğeni topladı ve 1998 yılında tekrar Kral Tv Türkiye'nin Müzik Ödülleri En iyi grup kategorisine aday gösterildiler ve ödülü kazandılar. Aynı yıl grup değişen kişisel müzik hedefleri sebebiyle dağıldı. 2001 yılında AF grubunun değişen kadrosu ve müzik tarzıyla grubun solistliğini artık tek başına üstlenen Ferit Tunçer grbunu ismi altında Beş Mevsim  ismiyle bir tekli çıkarttı. 2004 yılında Esen Müzik etiketiyle 46:19 isimli albümü çıkarttı. Albümün çıkış ve klip şarkısı olarak "Yarının Anıları" seçildi. Klip yönetmeni Serdar Seki'dir.

2009 yılında Türk Heavy Metal grubu nreAson'a solist olarak katıldı. 2018 yılında solistliğin yanında kayıt, mix ve masteringini üstlendiği nreAson .dirt albümü piyasaya çıktı.

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık