Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Fazıl Say'ın Klavsenci İklim Tamkan’a ithaf ettiği Goldberg İstanbul’da Tamkan'ın yorumuyla tüm dijital platformlarda!

Fazıl Say'ın Klavsenci İklim Tamkan’a ithaf ettiği Goldberg İstanbul’da Tamkan'ın yorumuyla tüm dijital platformlarda!

Çağları açıp kapatan İstanbul için senfoni besteleyen usta piyanist ve besteci Fazıl Say, klavsen için yazdığı ve J.S Bach’ı İstanbul’la buluşturduğu “Goldberg İstanbul’da” adlı eserini piyanist, klavsenci İklim Tamkan’a ithaf etti.

Fazıl Say’ın, J. S. Bach’ın başyapıtlarından biri olan ve klavsen sanatçısı Gottfried Goldberg’e ithaf ettiği “Goldberg Varyasyonları”nın temalarından yola çıkarak bestelediği eserinde, İstanbul ruhunu tümüyle hissettiren caz öğeleri ve Türk aksak ritimleri yer alıyor.

Klavsenci İklim Tamkan’ın hassas ve detaylı yorumuyla dinleyiciyle buluşturduğu “Goldberg İstanbul’da”, ACM etiketiyle Spotify ve iTunes başta olmak üzere tüm dijital platformlarda, Pelin Kacar imzalı klibi ise YouTube üzerinden dinleyicilerle buluşuyor.

İKLİM TAMKAN HAKKINDA

İzmir’de doğan sanatçı, müzik eğitimine 1995 yılında H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Güherdal Çakırsoy ve Prof. İlhan Baran ile başladı. D.E.Ü. İzmir Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Aykut Yafe ile sürdürdüğü 6 yıllık eğitimi süresince çeşitli şehirlerde sayısız konser ve resitaller verdi. Türkiye’deki eğitim süreci boyunca Ayşegül Sarıca, Ali Darmar, Namık Sultanov ve Giovanni Battel gibi sanatçılarla da çalışma fırsatı buldu. Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde Prof. İ.Häusler ile çalışmalarına devam eden Tamkan, 2002 yılında Graz Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi Piyano Ana Sanat Dalı Solistlik Bölümü’ne, uzun yıllar Avrupa Piyano Eğitimciler Derneği başkanlığını da sürdürmüş olan Prof. Walter Groppenberger’in sınıfına kabul edildi.

Tamkan, piyano “solistlik” bölümünde sürdürdüğü eğitiminin yanında “piyano pedagojisi” eğitimi de almaya karar vererek 2007 yılında aynı üniversitenin pedagoji enstitüsünde çalışmalarına başladı, piyano solistlik eğitimini bu bölümle beraber paralel olarak sürdürmeye devam etti. Eğitimi esnasında uzmanlığını – “eski müzik” enstitüsüne bağlı olan– klavsen dalında yapan Tamkan, klavsen hocalarının da teşvikiyle bu enstrümanı “yan dal” olarak icra etmekle yetinmek istemedi ve aynı üniversitenin Eski Müzik Enstitüsü Klavsen Ana Sanat Dalı Solistlik Bölümü’ne birincilikle kabul edilerek dünyaca ünlü müzisyen ve pedagog Prof. Jesper Christensen ile klavsen hayatına başlamış oldu. Prof. Eva Maria Pollerus, Prof. Michael Hell ve Merit Eichorn gibi değerli isimlerle devam ettirdi. Eğitimi süresince çeşitli Avrupa ülkelerinde Roland Batik, Prof. Bronislawa Kawalla, Prof. Tadeusz Chmielewski, Prof. Elzbiata Guzek-Soini, Prof. Oleg Krimmner ve Laurent Boullett gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle masterclass çalışmaları yapan Tamkan, ayrıca klavsen dalında İtalya Montisi’deki The Piccola Accademia ustalık sınıfına kabul edilerek akademiyi başarıyla tamamladı. Tamkan İtalya, Polonya, İsviçre, Slovenya, Almanya gibi birçok ülkede resitaller ve oda müziği konserleri verdi. Sanatçı, İtalya’da yapılan Uluslararası Valtidone Genç Yetenekler Yarışması’nda piyano dalında üçüncülük ödülü, klavsen dalında Uluslararası Kiwanis Ödülü’nün yanı sıra Avusturya Devleti tarafından verilen Martha Debelli ödülü ve bursunu arka arkaya iki defa kazanmıştır.

2014 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı, Mehmet Turgut’un “Âlâ Portreler” isimli fotoğraf sergisinin kısa filminin müziklerini bestelemiştir. Tamkan aynı yıl Ayşen Gruda’nın başrolünü oynadığı ve genç kadın oyuncularla birlikte sahnelenen “Kadınlar Hep Gülmeli” isimli politik-komedi oyunun müziklerini de canlı performansıyla sahneye taşımıştır. Yine aynı yıl içerisinde piyasaya sürülen, Metin Altıok’a saygı “Anka” albümünde prodüktör ve icracı olarak iki şarkısı bulunan Tamkan, bu iki şarkıyı mezzo soprano Senem Demircioğlu ve Güneş Duru solistliğinde seslendirmiştir. Tamkan Aralık 2014’te St Antuan Kilisesi’nde sahne aldığı konserde İstanbul Barok Orkestrası ile beraber Türkiye’de daha önce hiç seslendirilmemiş olan özel bir repertuvarı klavsen ve kilise orguyla dinleyicilerle buluşturmuştur.

Sanatçı 2016 yılında Avusturya “Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi” Oberschützen Akademisi’nde Prof. Michael Hell ile klavsen ve Generalbass, Prof. Susanne Scholz ile oda müziği çalışmaları yapmış ve akademiyi başarıyla tamamlamıştır. “Hofkapelle München” Barok Orkestrası sanatçılarından Angelika Fichter (Barok keman) ile oluşturdukları duo ile Ekim 2016’da Almanya’nın çeşitli şehirlerinde sahne alan sanatçı, bu konser serisinde klavseniyle dönemin repertuvarından oda müziği ve solo eserler seslendirmiştir.

Mezzo soprano Senem Demircioğlu ile beraber sürdürdükleri “Şiirli Şarkılar” projesinde şairlerin şiirlerini şarkılaştırıp sahneye koyan Tamkan, bu projenin CD kaydını Ekim 2016’da tamamlamıştır. Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın prodüktörlüğünde piyasaya çıkmış olan “İlk Atlas” isimli albüm Mart 2017’de Ada Müzik etiketiyle raflardaki yerini almıştır. Mayıs 2017’de oyuncu Yetkin Dikinciler ve Senem Demircioğlu ile beraber “Yarın’a davet Nazım Hikmet” isimli özel bir gösteriyle seyircileriyle buluşan sanatçı, bu projeyi Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde sahnelemeye devam etmektedir. İstanbul Uluslararası Müzik Festivali, Bodrum Müzik Festivali, İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Org Festivali gibi uluslararası müzik ve eski müzik festivallerinde klavsen, piyano ve org çalan Tamkan, çeşitli kısa film, belgesel ve dokümanterlerin de müziklerini bestelemekte ve çalmaktadır.

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık