Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

EXO'dan D.O.: Yapmak istediğim müziği yapmaya odaklandım

EXO'dan D.O.: Yapmak istediğim müziği yapmaya odaklandım

EXO'dan D.O., 8 şarkılık "Empathy" adlı ilk solo albümünü yayımladı. Edinilen bilgilere göre; başlık şarkısı “Rose”, Emanuel Abrahamsson, Benjamin Ingrosso ve Axel Ehnström tarafından bestelenirken, Korece sözleri ise D.O. kaleme aldı. D.O.'nun açıkladığı gibi, Rose, canlandırıcı bir gitar ritmine sahip akustik bir halk şarkısı ve şarkının kilit noktası, herkesin şarkı söyleyebileceği kolay bir melodiye sahip. Şarkı sözleri, aşık olan ve sevgilisine itiraf eden birinin tatlı hikayesini anlatıyor.

iTunes listelerini Dünya çapında süpürdü

EXO üyesi D.O.'nun yeni albümü dünya çapında listelerin zirvesinde! D.O.'nun ilk solo mini albümü “Empathy” 26 Temmuz'da KST saat 18.00'de yayınlandıktan sonra, albüm Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Mısır, Estonya, Fiji, Finlandiya, Fransa, Hong Kong, Endonezya, İsrail, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Laos, Lüksemburg, Makao, Malezya, Mauritius, Meksika, Nepal Yeni Zelanda, Nijerya, Norveç, Umman, Hindistan, Paraguay, Peru, Filipinler , Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Afrika, İspanya, Sri Lanka, İsveç, Tayvan, Tayland, Türkiye, Vietnam, Zimbabve, Brunei, Bolivya, Ermenistan, Kamboçya ve Guatemala dahil olmak üzere en az 59 ülkede iTunes En İyi Albümler listelerinde üst sıralara çıktı.

Albüm ayrıca Hanteo Chart, Synnara Record, HOTTRACKS gibi yerel günlük albüm listelerinde 1 numarada yer aldı. Çin'de “Empathy”, QQ Music, Kugou Music ve Kuwo Music'te Dijital Albüm Satış Listelerinde zirveye yerleşti.

Etkileyici bir başlangıç yaptı

EXO'dan D.O.. ilk solo albümü ile Hanteo tarihindeki herhangi bir solo sanatçının 1. haftadaki en yüksek 5. satışını elde etti. 2 Ağustos'ta Hanteo Chart, albümün ilk haftasında (26 Temmuz - 1 Ağustos) toplam 310.108 kopya sattığını resmen açıkladı. 

Hanteo Chart'a göre, D.O. grup arkadaşı Baekhyun, Kim Ho Joong, Kang Daniel ve BLACKPINK'den Rosé'un ardından, Hanteo tarihindeki herhangi bir solo sanatçının ilk hafta satışlarında beşinci en yüksek seviyeye sahip olma ayrıcalığını elde etti.

D.O. ilk solo mini albümü “Empathy” hakkında hislerini paylaştı

D.O., ilk solo albümünü çıkarma konusundaki düşüncelerini paylaştı. D.O., “Gerçekten yeni hissettiriyor. Eskiden üyelerimle şarkı söylerdim ama yalnız şarkı söylemek zorundaydım, bu yüzden bazı zorluklar vardı. Ancak, benzersiz ve eğlenceli bir deneyim yaşamak güzeldi. İnsanların albümüm hakkında ne düşüneceğini merak ediyorum.” dedi ve şöyle devam etti:

"'Empati' kelimesiyle bağ kuramadığım zamanlar oldu ama içinde çok fazla enerji olduğunu hissettim. Bu yüzden, tıpkı iyi ve etkili bir enerjiyi deneyimlediğim gibi, bunu başkalarına verme arzusuyla 'empati' temasıyla gitmeye karar verdim."

Sanatçı, ayrıca bu albüme hazırlanırken en çok neye odaklandığını ve albümü neden akustik müzikle doldurmayı seçtiğini paylaştı:

“İlk solo albümüm olduğu için, yapmak istediğim müziği yapmaya odaklandığımı düşünüyorum. Şahsen, akustik gitarın sesini gerçekten çok seviyorum ve onu dinlerken rahat hissettim, bu yüzden o yöne gitmeye karar verdim.”

Başlık parçası “Rose” hakkında D.O. “'Rose' canlandırıcı bir gitar ritmine sahip akustik bir halk müziği şarkısı ve şarkının kilit noktası herkesin eşlik edebileceği kolay bir melodiye sahip olması.” dedi.

D.O., hem “Rose” hem de “I’m Fine”ın sözlerini yazdı. “Albümün temasının 'empati' olacağına karar verdikten sonra, düşündüğüm şeylerden biri aşktı, herkesin hissedebileceği bir duyguydu ve şarkılarımın benim gibi insanları rahatlatmasının güzel olacağını hissettim. Bir önceki şarkı 'That's Okay', bu yüzden sözleri kendim yazmaya çalıştım.

“I'm Gonna Love You” ritmik gitar sesine sahip başka bir şarkı ve Wonstein'ı içeriyor. Wonstein ile çalışmanın nasıl bir şey olduğu sorulduğunda idol, "'I'm Gonna Love You' şarkısını ilk duyduğumda, aklıma gelen tek kişi Wonstein'dı. Şarkıya katılmaya istekli olduğu için çok minnettarım. İlk defa böyle bir şey üzerinde çalışıyordum, bu yüzden yeni ve keyifli bir deneyim oldu."

“Rose”un İngilizce versiyonunu ve “It's Love”ın İspanyolca versiyonunu (“Si Fueras Mía” başlıklı) söylemeye nasıl geldiğiyle ilgili olarak, “Bu şarkıları ilk duyduğumda, rehber parçalar İngilizce ve İspanyolcaydı, ama sözler ve hisler harika hissettirdi, bu yüzden onları herkes için söylemek istedim.” şeklinde açıkladı.

Son olarak D.O. hayranlarına bir mesaj verdi: "Merhaba, bu EXO'nun D.O.'su. Sizi solo albümümle selamlıyorum. Bu benim ilk solo albümüm, bu yüzden çok gergin ve heyecanlıyım. Şarkıları dinlerken güzel enerjiyi hissedebilmeniz için çok çalıştım, umarım mutlu olursunuz. Her zaman iyi yediğinizden ve sağlıklı kaldığınızdan emin olun. Teşekkürler."

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık