Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Elektronik müzik ile Anadolu halk müziğini harmanlayan Diren İnaç'tan yeni albüm: SER

Elektronik müzik ile Anadolu halk müziğini harmanlayan Diren İnaç'tan yeni albüm: SER

Anadolu halk müziğini, elektronik ve evrensel ezgilerle birleştirerek yıllardır izole kalmış bu müziğin kendisine uluslararası dünya sahnesinde yer bulabilmesini sağlamaya çalışan sanatçı, geçmiş esintileri modern tarzda dinleyenlerinin beğenisine sundu. Uzun yıllar izole kalması sebebiyle kendine has kimliğini koruyabilmiş olan Anadolu halk müziği, bu albümle hitap ettiği kitleyi genişletiyor. Türkçe, Kürtçe ve Ermenice olmak üzere toplam 7 şarkıdan oluşan albümde Anadolu halklarının ağıtları, sevda türküleri, halayları yer alıyor. Anadolu’nun birçok rengiyle tanışabilme imkanı sunan albümde; “Mevlam Birçok Dert Vermiş” adlı parça ile Burcu Yeşilbaş, Diren İnaç’a eşlik ediyor. Derin, içten ve samimi bir tonla parçaları yorumlayan Diren İnaç enstrümantal olarak sakin melodik altyapılar trap ve elektronik müziğin ritimlerinden faydalanıyor.

Anadolu halk müziğine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan sanatçı Diren İnaç, albümün ortaya çıkış hikayesini Şükrü Erbaş’ın dizeleriyle anlatıyor, “7 yıl aradan sonra 'Ser'i buraya, tam orta yere bırakıyorum.

“İpi kopmuş boncuklar gibi yollara döktüğü gözlerini

Birer damla düş kırıklığı olarak toplaması içine

Ardında dünyalar ışıyan camlar dururken

Duvarlara dalıp dalıp gitmesi

Türküsünü söyleyecek kimsesi kalmamak ayrılık”

Halk Müziğine Yeni Bir Soluk…

Müziğe tutkuyla bağlı olan Diren İnaç, 2012 yılında Gülseven Medar'dan şan ve repertuar dersleri aldı. Cemal Taş'la birlikte, araştırmacının arşiv bilgisinden de yararlanarak repertuar çalışmalarında bulunan sanatçı, 2015 yılında, düğün ve cenaze ritüellerine odaklanan ve sanatçının anadili Zazaca'da dişil bir sözcük olan ve "derin" anlamına gelen "Xoriye" albümünü çıkardı. Ağustos 2018'de Kardeş Türküler'in kadın vokalistlerinden Feryal Öney’in eşlik ettiği ilk teklisi Ay Salınır; 2019 yılında Azap Gibi isimli ikinci teklisi, 2021 yılında Gülseven Medar’ın sesiyle katkı sağladığı Mah Cemalin Suya Benzer isimli üçüncü teklisi dinleyiciyle buluştu. Yüzyılların kültür birikimi olan Anadolu halk müziğini günümüz modern akımlarıyla buluşturan Diren İnaç, kariyerinde büyük adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Nana Yapım etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyicileriyle buluşan albümün, 15 Mart’ta Kadıköy Motto Sahne’de lansman konseri gerçekleşecek.

Haber Videosu


Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık