Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Çello sanatçısı Jamal Aliyev’den yeni albüm: İLÜZYON (ILLUSION)

Çello sanatçısı Jamal Aliyev’den yeni albüm: İLÜZYON (ILLUSION)

Dünya çapında bilinen eserleri Türk enstrümanları ve çello ile aranje ederek doğu ve batı kültürlerini yorumuyla buluşturan Jamal Aliyev’in İlüzyon (Illusion) isimli albümü klasik müzik dünyasında yerini aldı.

Edinilen bilgilere göre; Türk çellist olarak Klasik müzik dünyasında neslin en önde gelen çellistlerinden biri olarak gösterilen, dünyaca ünlü orkestralarla, dünyanın her yerinde solo konserler veren Jamal Aliyev 2021 yılında Classic FM tarafından günümüz dünyasının en önemli 30 genç klasik müzisyeninden biri olarak gösterilmiştir.

Kanun, ney, darbuka ve def gibi bilindik Türk enstrümanlarını çello ile buluşturan klasik müzik dünyasında ismini hızla duyuran başarılı genç çello sanatçımız Jamal Aliyev, “2020 yılında tüm Dünyayı belirsizliğe sürükleyen pandemi, bu albümü kaydetme fikrini bende oluşturdu. Şimdiye kadar bestelenen ve severek dinlediğim eserleri, çello ve konsepte uyacağına inandığım Türk enstrümanlarıyla aranje ederek uyarladık. Dünya çapında tanınmış eserlere hayal gücümden renk katarak, doğu ve batı kültürlerini bu albümle buluşturmak istedim. Doğuda klasik müzik farkındalığını arttırırken, batıya Türk enstrümanlarını tanıtmış olmayı ümit ediyorum” diyor.

Farklı kültürlerden beslenen bir özgeçmişe sahip olan, kendi kültüründen beslendiği Müzik bilgisini batı kültürüne tanıtarak ve sentezleyerek iki dünya arasında bir sanat köprüsü kurmayı amaçlayan müzik projeleri üzerine çalışan Aliyev, tarih boyunca bilinen en iyi enstrüman yapımcılarından Giuseppe Guarneri’nin dünyada sadece birkaç tane kalan ve koleksiyon değeri bulunan 1690 yapımı viyolonsel kullanmaktadır.

2018 yılından beri kariyer planlan ve proje çalışmalarını birlikte sürdürdüğü Berrin Yoleri’nin katkıları ve koordinasyonuyla, Londra, Türkiye ve Almanya stüdyolarında yapılan kayıtlarda 8 ayrı sanatçının ,7 ayrı enstrümanla eşlik ettiği İlüzyon (Illusion) albümü, JA Prodüksiyon-Londra tarafından yayımlandı.

2022 yılı programı içerisinde Hong Kong, Avustralya ve ABD gibi ülkelerde solo konserler verececek olan Jamal Aliyev in Viyana Radyo Senfoni Orkestrası ve orkestra şefi Howard Griffiths ile Sony Music tarafından çıkacak albüm çalışmaları yer almaktadır. 2021 Aralık ayı sonunda Volkswagen Arena - İstanbul'da Fazıl Say'ın çello konçertosu "Şahmaran"ın Türkiye prömiyerini gerçekleştiren Jamal Aliyev, ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile “Jamal Aliyev Plays Say” isimli bir albüm kaydının yanı sıra 2022 yılında Fazıl Say ile birlikte Amerika turnesi gerçekleştirecektir.

CEMAL ALİYEV KİMDİR?

Jamal Aliyev 2013 yılından beri dünyanın önemli orkestraları eşliğinde sahne almaktadır. 2014 yılında İngiltere’nin dünya çapında bilinen BBC Radyo ve Televizyon Sanatçısı seçilmiştir ve BBC Klasik Sanatçılarından biri olarak Radio 3 “In Tune” ve BBC Konser Orkestrası ile düzenli olarak performans sergilemeye devam etmektedir. 2015 yılında Champs Hill Records tarafından yayınlanan “Russian Masters” isimli ilk albümü büyük bir başarı yakalamıştır. 2017 Yılında Londra’daki dünyaca ünlü, 6 kişilik Royal Albert Hall’da John Williams’ın 85 doğum gününü kutlandığı, BBC Radyo ve Televizyonu’nun canlı yayınladığı konserde BBC Konser Orkestrası eşliğinde solo performans sergilemiştir. 2019 yılında Windsor Uluslararası Yarışmasını kazandıktan sonra Ekim ayında New York’ta düzenlenen Concert Artists Guild yarışmasını kazandı. 2019 yılında Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile solist olarak İngiltere’nin prestijli salonlarında konserler verdi. Bu konserler BBC Televizyonu ve Radyosu tarafından canlı yayınlanmıştır. Jamal Aliyev’in gelecek projeleri arasında Viyana Radyo Senfoni Orkestrası ile “Goltermann” albümünü kaydetmenin yanı sıra, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say ile birlikte de “Jamal Aliyev plays Say” albüm çalışmalarını tamamlayarak, dünyanın çeşitli yerlerinde turne konserleri yer almaktadır.

1993 yılında Azeri kökenli müzisyen bir ailenin çocuğu olarak doğan ve 2 aylıkken ailesiyle Türkiye’ye taşınan, 5 yaşında dedesi Kara Aliyev ile çello çalışmalarına başlayan Jamal Aliyev, Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesinde 13 yaşına kadar Ankara’da müzik eğitimini tamamladı. Daha sonra full burs kazandığı Yehudi Menuhin Okulunda eğitimine devam etmek üzere Londra’ya taşındı. Üniversite eğitimini full bursla Royal College of Music’te tamamlayan Aliyev, Çev Sanat katkılarıyla eğitimine Londra Guildhall School of Music’te “Artist Diploma” ve Almanya’da Hoschule Für Music und Tanz - Köln şehrinde “Konzert Exam” eğitimini eş zamanlı olarak devam etmektedir. 2018 yılından beri kariyer plan ve proje çalışmalarını Berrin Yoleri ile birlikte sürdüren Jamal Aliyev 1690 yapımı Giuseppe Guarneri “filius Andreae” çellosunu kullanmaktadır.

Instagram  I  Facebook  I   Web sitesi

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık