Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Çağan Kaya, Korkmadan isimli ilk teklisi ile solo müzik kariyerine başladı!

Çağan Kaya, Korkmadan isimli ilk teklisi ile solo müzik kariyerine başladı!

"Zaman" isimli konsept albümünden yayınlanan ilk teklisi "Korkmadan" ile solo müzik kariyerine başlayan genç sanatçı  Çağan Kaya, albümünün animasyon bir evrende geçen Psychedelic Pop & Indie Pop bir albüm olduğunu aktarıyor. Genç sanatçı, sosyal medyada yaptığı açıklamada albümle ilgili duygu ve düşüncelrini şu şekilde aktarıyor:

"2 yıl önce İzmir'de "Bak bu zaman çok hızlı akıyor, güzelim keyifli günlerimiz gidiyor. Durmadan yenisi geliyor onların yerine. Sonra da ne yapsak ne etsek de olduramayacağız bu günleri" diye diye, ben ve arkadaşlarım soktuk bu zaman kavramını düşman olarak kafamıza. Hep de en büyük düşmanım olacak kendisi, kafası hep geçmişte olan biri değilim konumuz da bu değil zaten ama üzmesin bizi be zaman dedim ve bu zamanlarımı günlük tutacağıma albüm yaptım. Öyle bir süreçti ki, o dinleyeceğiniz şarkıların tınlattığı en küçük detay bile benim liseden bu yana geçirdiğim her anı hatırlatmaya yetiyor. 

Dinlediğim şarkılar, kafamda yer eden sanatçılar ve soundları... Liseme giderken serviste dinlediğim şarkılar da referansımdı, mezun olurken dinlediğim şarkı da. İstanbul'a gelirken dinlediğim şarkı da.

Uzun lafın kısası bu albüm benim, ben de bu albümüm. Dinlerken bilin bunları.

Sözlerde sadece kendi hissettiklerimden bahsetmedim bazı şarkılar etrafımdan gözlemlediğim şarkılar. Bu albümü benim yapan spesifik olarak sözler değil yani bu bilgiyi de geçeyim."

Çağan Kaya kimdir?

Çağan Kaya, 7 yaşındayken gitarı eline alarak koca bir yolculuğun başlangıcını yaptı.

Lise döneminde iki kişi Kuzey Işıkları grubunu kurup editör listelerine giren şarkılar yayınlamaktan, medya ajansında video prodüksiyonu ve kurgu yapmaya; lisesinin adına arkadaşlarıyla kurduğu medya topluluğunu yürütmekten, sanatçılarla röportaj videoları çekmeye kadar sanatın çeşitli alanlarında üretimine devam etti.

Başlarda üniversitede caz okumayı hedefler ve buna çalışırken sonradan hedefini müzik teknolojilerine kaydırdı ve bu bölümü kazanarak İstanbul'a yerleşti.

İstanbul'da yerleştikten sonra çeşitli büyük konserlerde kayıt asistanı olarak çalışmaya başladı. Daha sonra film ve dizi sektöründe müzik prodüksiyonu ve scoring işlerini üstlendi.

İlk albümü "Zaman"ın ilk teklisi "Korkma"dan ile solo müzik kariyerine başlayan Çağan, yılların birikimini kulaklarınıza ve gözlerinize taşıyacak.

Sosyal Medya

Spotify   l   Instagram

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık