Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Benzersiz tarzı ve sesiyle Hyde

Benzersiz tarzı ve sesiyle Hyde

Japonya Wakayama'da  29 Ocak 1969 yılında dünyaya gelen Hideto Takarai, sahne adı Hyde olarak bilinen bir Japon müzisyen, şarkıcı-söz yazarı, plak yapımcısı ve aktör. Edinilen bilgilere göre; 1991'den beri en iyi rock grubu L'Arc-en-Ciel'in baş vokalisti olarak bilinen, aynı zamanda Vamps'ın baş vokalisti ve solo kariyeri var.

Hyde 1990'larda 40 milyondan fazla plak satan ve Madison Square Garden'da solo gösteri yapan ilk Japon sanatçı olan L'Arc-en-Ciel'in bir parçası olarak ün kazandı. 2001 yılında başarılı bir solo kariyerine başladı, birkaç numaralı single çıkardı ve albümlerinin çoğu Oricon listesinde ilk beşe ulaştı. 2008'de Hyde, hard rock ikilisi Vamps'ı oluşturmak için K.A.Z ile birlikte çalıştı.

Hyde, hem solo kariyeri hem de Vamps kariyeri boyunca Apocalyptica, Motionless in White, Starset, Yoshiki, Sixx:AM, In This Moment ve Danzig gibi sanatçılarla ve Kane Churko, Nicholas Furlong, Drew Fulk ve Howard Benson gibi yapımcılarla işbirliği yaptı/turlar yaptı.

L'Arc-en-Ciel kariyeri

1991'de Hyde grubundan Jelsarem's Rod'dan ayrıldı ve ana söz yazarı ve vokalist olduğu L'Arc-en-Ciel'e katıldı. L'Arc-en-Ciel, ilk resmi albümleri Dune'u yayınladıkları Danger Crue Records ile anlaştı. Oricon'un ana listesinde beş numaraya kadar yükseldi, ancak bağımsız grafiğinde zirveye ulaştı. 1997 yılının Aralık ayında, L'Arc-en-Ciel, 55.000 koltuklu Tokyo Dome'u rekor kıran dört dakikada sattı. O zamandan beri, L'Arc-en-Ciel Tokyo Dome'u 16 kez sattı. 2003 yılına gelindiğinde, L'Arc-en-Ciel pazarını denizaşırı ülkelerde genişletti ve ilk Kuzey Amerika çıkışını Baltimore'daki Otakon'da 12.000 kişilik bir seyirciye çalarak yaptı. Nisan 2008'de, Tour 2008 L'7 Trans Asia Paris üzerinden onları dünya çapında toplam 320.000 kişinin katıldığı 7 şehre götürdü. 2012 yılına gelindiğinde, L'Arc-en-Ciel, New York'ta Madison Square Garden'ı satan ilk Japon eylemi oldu.

2003 yılında, L'Arc-en-Ciel, HMV Japan tarafından yapılan en iyi 100 Japon pop müzisyeni listesinde 58. sırada yer aldı. 1993-2000 yılları arasında 8 albüm çıkaran L'Arc-en-Ciel, 1999'da aynı anda sadece iki albüm yayınlamakla kalmayıp, her iki albümü de Oricon listelerinde sırasıyla 1 numaraya ve 2 numaraya ulaşan ilk Japon müzisyenler oldu.

Sekizinci stüdyo albümleri Real'in başarısından sonra, L'Arc-en-Ciel, üyelerin her birinin solo faaliyetlerde bulunduğu bir ara verdi. Üç yıl sonra, L'Arc-en-Ciel 2003 yılında Haziran ve Temmuz aylarında "Shibuya Seven Days" başlıklı yedi konserlik bir dizi için geri döndü. Mart 2004'te dokuzuncu albümleri Smile yayınlandı ve "Ready Steady Go" single'ı Fullmetal Alchemist animesinin açılış teması oldu.

2004 yazında, L'Arc-en-Ciel resmi olarak Kuzey Amerika'da çıkış yaptı ve burada Smile turlarının bir parçası olarak 31 Temmuz 2004'te Baltimore, Maryland'deki Otakon anime kongresinde sahne aldılar. Performans, Asya dışındaki ilk uluslararası performanslarına damgasını vurdu. 

20. Yıldönümlerini kutlamak için, L'Arc-en-Ciel 20. L'Anniversary konserini Tokyo'daki Ajinomoto Stadyumu'nda, 28-29 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenen ve her gün konserlerinin yarısına adanan iki günlük bir etkinlik düzenledi. kariyer. Konserlerden elde edilen gelirin tamamı Büyük Doğu Japonya deprem yardım çabalarına bağışlandı.

İlk dünya turu

2012 yılına gelindiğinde, L'Arc-en-Ciel, on ikinci stüdyo albümleri Butterfly da dahil olmak üzere, ilk dünya turunu belirleyen birkaç albüm daha yayınladı. Tur, grubu Şanghay, Taipei, Londra, Paris, Singapur, New York, Endonezya, Seul, Japonya'dan yönetti ve Hawaii'de sona erdi. 23 Mart'ta L'Arc-en-Ciel, Madison Square Garden'da sahne alan ilk Japon eylemi oldu. Hawaii'deki konserlerinde, Honolulu belediye başkanı Peter Carlisle gösteriye katıldı ve 31 Mayıs'ı "L'Arc-en-Ciel Günü" olarak ilan etti ve grubun "kültürel etkinliklere büyük katkı sağladığını ve Hawaii ve Japonya arasında bir dostluk köprüsü kurdu".

2014'te L'Arc-en-Ciel, Tokyo'daki Ulusal Stadyum'da sahne aldı. Bir yıl sonra, 2015'te grup, Osaka'daki Yumeshima Outdoor Special Stage'de açık havada, özellikle kullanımları için inşa edilen "L'ArCasino" adlı iki günlük bir etkinlik daha düzenledi. L'Arc-en-Ciel, 2020'de 23 şehir turunu duyurdu.

Solo kariyeri

Hyde, ilk single'ı "evergreen"in Ekim 2001'de piyasaya sürülmesiyle solo sanatçı olarak ilk çıkışını yaptı. Single, Hyde'ın Sony'nin Ki/oon Records'un bir bölümü olan kendi plak şirketi Haunted Records altında yayınlandı. Hyde, "Angel's Tale" ve "Shallow Sleep" adlı iki single daha yayınladıktan sonra, 27 Mart 2002'de ilk solo albümü Roentgen'i çıkardı. Aynı yılın Temmuz ayında tamamen İngilizce şarkı sözleri içeren bir denizaşırı baskı yayınlandı.

Nisan 2003'te Hyde, Gackt'in kendisi tarafından ortaklaşa yazılan Moon Child filminde Japon rock müzisyeni Gackt ile birlikte rol aldı. İkili, filmin tema şarkısı olarak kullanılan "Orenji no Taiyou" düetini seslendirdi. Şarkı ayrıca Gackt'in dördüncü uzun albümü Crescent'te yayınlandı.

Hyde, Roentgen'i sırasıyla Haziran ve Kasım 2003'te "Hello" ve "Horizon" adlı iki single yayınladı. "Horizon", Ryuhei Kitamura'nın Sky High filminde bitiş teması olarak kullanılmıştır. İkinci solo albümü 666, 3 Aralık 2003'te yayınlandı.

Aralık 2003'te, Hyde'ın şarkısı "Shining Over You", video oyunu Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean için ticari şarkı olarak kullanıldı.

2004 yılının başlarında Hyde, Japonya genelinde 11 şehir ve 21 gösteriyi kapsayan ilk solo turu "Hyde 2004 First Tour: 666"yı başlattı. 2004 sonbaharında Hyde, Ai Yazawa tarafından yaratılan manganın canlı aksiyon filmi uyarlaması olan ikinci filmi Kagen no Tsuki'de rol aldı. Filmde, Hyde'ın daha önce yayınladığı Roentgen albümünden "The Cape of Storms" şarkısı olay örgüsü olarak kullanılmış ve filmin resmi olmayan tema şarkısı olmuştur. 

Dünya çapında sanatçı

2005 yazında, L'Arc-en-Ciel 10. stüdyo albümleri Awake'i yayınladı. Ancak Hyde, solo faaliyetlerine L'Arc-en-Ciel'in çalışmaları ile birlikte devam etti. Ai Yazawa'nın popüler mangası Nana'nın canlı aksiyon film uyarlamasında kullanılan "Glamourous Sky" şarkısının müziğini yaptı. "Glamourous Sky", filmin yıldızı Mika Nakashima tarafından seslendirilirken, sözlerini Yazawa yazdı. Ağustos'ta Hyde ve Nakashima, Hyde'ın gitarda olduğu müzik programı Music Station'da "Glamourous Sky"ı ilk kez canlı olarak seslendirdiler.

O yıl sonbaharda, "Countdown" single'ı 5 Ekim 2005'te yayınlandı ve Hyde'ın beşinci solo single'ı ve Faith'ten çıkan ilk single oldu. Single hem Japonca hem de İngilizce olarak yayınlandı ve Hyde'ın single'ı "Evergreen"in hard rock versiyonunu içeriyordu. Hyde, 29-31 Ekim tarihleri arasında Club Citta'da düzenlenen ve gelecek birçok Cadılar Bayramı konserinin ilki olan üç gecelik bir etkinlik olan "Halloween of the Living Dead"e ev sahipliği yaptı.

"Halloween of the Living Dead"in her gecesinde sadece Hyde'ın kendisi değil, diğer tanınmış Japon müzisyenler de performanslar sergiledi. Hyde özel Halloween grubu Jack-O-Lantern'i özellikle Hyde'ın kendisi ve grup Monoral'dan oluşan etkinlik için yarattı. 

Hyde'ın single'ı "Season's Call" 22 Şubat 2006'da piyasaya çıktığında, Blood+ animesinin ikinci açılış teması olarak kullanıldı ve Faith albümünden çıkan ikinci single oldu. 2006'da Hyde, Tofu Records ile solo sanatçı olarak anlaştı ve 27 Haziran 2006'da Faith'in hem "Countdown" hem de "Season's Call" için müzik videoları içeren bir bonus DVD içeren denizaşırı bir versiyonu yayınlandı.

Faith'in yayınlanmasının ardından, Tofu Records tarafından desteklenen Hyde, California'daki çeşitli şehirlerde ilk ABD turunu Hyde Faith Tour 2006'yı başlattı. 

Vamps kuruldu

2008 baharında Hyde, daha önce hem 666 hem de Faith üzerinde birlikte çalışmış olan gitarist K.A.Z (Oblivion Dust) ile yeniden bir araya geldi ve Vamps adlı hard rock grubunu kurdu. Vamps, aslen Hyde'ın kendi plak şirketi olan "Haunted Records" olan Vamprose ile anlaştı. Hyde, ritim gitaristi, söz yazarı ve bestecinin yanı sıra baş vokalist rolünü üstlenirken, K.A.Z baş gitar, arka vokalist ve besteci rolünü üstlendi. 

Rock ikilisi ilk single'ları "Love Addict"i 2 Temmuz 2008'de yayınladı. Bu single, önümüzdeki yıllarda bir dizi single ve albüm serisini ateşleyecekti. Kendi adını taşıyan ilk ilk albümleri olan Vamps, 10 Haziran 2009'da, ilk uluslararası turlarından bir aydan biraz daha uzun bir süre önce yayınlandı.

İlk albümlerinin yayınlanmasının ardından, Vamps Amerika Birleşik Devletleri'nde on günlük bir tur başlattı ve 11 Temmuz 2009'da New York, Hartford, Columbia, Baltimore, Seattle, Portland, San Francisco, San Diego, Los Angeles, Las Vegas'ta performanslarıyla başladı.

Grubun ABD'deki canlı turundan sonra, yurtdışındaki başarılarının tanınması için 31 Ocak 2010'da "Billboard Japan Ranking International 2009" kategorisinde seçildiler. 2013'te Vamps, Universal Music Group'un Delicious Deli Records ile anlaştı ve ilk derleme albümleri Sex Blood Rock n' Roll'u yayınladı. Vamps, Sex Blood Rock n' Roll'u desteklemek için Live Nation ile yıllar sonra o yıl, ilk Avrupa turneleri için bir araya geldi ve bu turne, Donington Park'ta düzenlenen 2014 Download Festival'i oynadıkları bir Avrupa rock festivalindeki ilk performanslarını da içeriyordu. Vamps, Şubat ayında Nippon Budokan'da ilk müzik festivali olan Vampark Festival 2015'i gerçekleştirdi ve Nothing More, Gerard Way (My Chemical Romance), Buckcherry, Sixx:A.M., Apocalyptica, vb. gibi işbirlikleriyle sahne aldı.

Vamps'in dördüncü albümü Underworld, 2017 yılının Nisan ayının sonunda piyasaya sürüldü. 27 Mayıs 2017'de Vamps, Glenn Danzig'in ev sahipliğinde düzenlenen Blackest of the Black festivalinde, önde gelen Amerikalı rock müzisyenleri Bakanlığı, Atreyu, İntihar Eğilimleri ve Danzig'in yer aldığı 4. ABD rock festivali performansını kutladı. Vamps daha sonra bir yaz turu için Japonya'ya döndü, ancak sonbaharda bir kez daha ABD'ye döndü ve ara vermeden önceki son turlarını işaretledi.

Solo çalışmaya geri dönüş

Vamps 2017 sonbaharında aralarını açıkladıktan sonra Hyde, sekizinci single'ı "Who's Gonna Save Us"ı 27 Haziran 2018'de yayınlayarak solo sanatçı olarak çalışmaya devam etti. "After Light" ve "Fake Divine" adlı iki single daha sırasıyla 29 Haziran 2018 ve 24 Ekim 2018'de yayınlandı. Hyde, 2018'de Yoshiki ve Mika Nakashima gibi tanınmış müzisyenlerle işbirliği yaparak solo faaliyetlerine de başladı.

2018 yazında Hyde, on yıldan uzun bir süredir ilk solo turunu başlattı. Hyde Live 2018 turu 29 Haziran 2018'de Tokyo'da başladı ve Japonya'da 7 şehirde toplam 33 performansla yayıldı. 2019'un başlarında Hyde, Yoshiki ile Hyde'ın single'ı "Zipang"da bir kez daha işbirliği yaptı. Başlık, "Japan" demenin eski bir yolunu ifade ediyor ve 6 Şubat 2019'da yayınlandı. Parçada piyanoda Yoshiki ve vokalde Hyde yer aldı ve birleştirme şarkısı Duran Duran'ın "Ordinary World" şarkısının bir coverıydı. Hyde'ın dördüncü solo albümü Anti, 3 Mayıs 2019'da dijital formatta ve daha sonra 19 Haziran'da CD formatında yayınlandı. Hyde, albüm için 10 şarkı yazmak üzere diğer yapımcıların yanı sıra Drew Fulk (Bullet for My Valentine, Bad Wolves, Motionless in White) ve Nick Furlong (Blink-182, Papa Roach, 5 Seconds of Summer, Diplo) ile birlikte çalıştı. Albümün CD formatındaki versiyonu, Japonya'daki Billboard listelerinde 3 numaraya ulaştı ve ikinci tam uzunluktaki İngilizce albümünü solo sanatçı olarak işaretledi.

Mayıs ayının başlarında Hyde, 7 Mayıs'ta Louisville, KY'de başlayan ve 24 Mayıs'ta Kansas City, MO'da sona eren 13 tarihli ABD Turu'nda In This Moment'a katıldı. Anti'nin Haziran ayında fiziksel olarak piyasaya sürülmesiyle birlikte Hyde, 22 Haziran'da Tokyo'da başlayan ve 1 Eylül 2019'da Sapporo'da sona eren 26 günlük bir yurt içi tura başladı. Yurt içi turunun sona ermesinin ardından Hyde, 35 günlük ABD “Divisions” turunda Starset için bir destek grubu olarak tura davet edildi.

Hyde, Ocak 2019'da memleketi Wakayama'nın turizm elçisi oldu ve atanmasının ardından, Wakayama Eyaletindeki Namba İstasyonu ile Wakayamakō İstasyonu arasında "Hyde Southern" adlı bir tren servisi çalışmaya başladı. Hyde ve yerel simge yapıların resimleriyle süslenen trenler, Ekim 2020'ye kadar çalıştı. 18 Mart 2020'de Hyde, 2020 Tokyo Maratonu için bestelenen "Believing in Myself" single'ını yayınladı. 9 Nisan 2021'de Hyde, TV animesi Mars Red'in bitişi olarak kullanılan "On My Own" single'ını yayınladı.

Radyo Beşiktaş'ta Hyde'ın sesi müzikseverlerle buluşuyor!

Dünya çapındaki Japon sanatçı Hyde'ın şarkıları 14 Şubat Pazartesi günü Radyo Beşiktaş'ta müzikseverlerle buluşacak!..

>> RADYO BEŞİKTAŞ CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ!..

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık