Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Bade, Fragile ile müzik dünyasına adım attı

Bade, Fragile ile müzik dünyasına adım attı

Küçük yaşlardan itibaren müzik tutkusunun peşinden giden Bade, söz ve müziği kendisine ait olan ilk albümünün çıkış şarkısı “Fragile”ı dinleyiciyle buluşturuyor. Müzik alanındaki birikimini Berklee Müzik Koleji’ndeki eğitimiyle harmanlayan Bade’nin “Fragile” isimli bestesi, sanatçının hislerini bastırmak yerine olduğu gibi kabul edip müziğe dökerek güçlendiği, bir duygusal boşalma ve netliğe kavuşma sürecini anlatıyor.

Dinamik fakat bir o kadar da savunmasız bir dünya

8 Nisan’da Doğulu Music tarafından tüm dijital platformlarda yayına giren “Fragile” şarkısının klip yönetmenliğini Irmak Altıner üstleniyor. Klibin görsel dünyası ve kostümleri ise Mert Yemenicioğlu danışmanlığında hazırlanırken, koreografi Ekin Bernay imzasını taşıyor. Sanatçının şarkıyı bestelerken yaşadığı karamsarlık ve git gelli iç dünyasının farklı bir noktadan değerlendirildiği klipte, sanatçının dinamik fakat bir o kadar da savunmasız gözüktüğü bir dünya yaratıldı.

Bade’nin “benliğimin müzikal bir yansıması” diye nitelendirdiği ilk albümünün prodüktörlüğünü Kenan Doğulu üstleniyor. “Bade” isimli altı şarkıdan oluşacak EP albümün devam şarkıları önümüzdeki aylarda dinleyiciyle buluşacak.

Bade “Fragile”
Söz & Müzik: Bade
Aranje: Markel Badallo & Nacho Larraza

Yönetmen: Irmak Altıner

Yapım: Doğulu Music

Bade kimdir?

15 Haziran 2000 yılında doğan Bade, müziğe 4 yaşında piyano çalarak başladı. 9 yaşında Whitney Houston, Alicia Keys, Beyonce gibi pop divalarından etkilenerek şarkı söylemeye başladı.

Okul törenleri ve gösterileriyle yetinmeyip bir süre sonra daha geniş bir kitlenin önünde şarkı söylemenin hayalini kurarken "O Ses Türkiye Çocuklar" yarışmasının duyurusuna rastladı ve seçmelere katıldı.  İkinci sezonun şampiyonu olduğu bu yarışma sırasında edindiği sahne tecrübesi, hayat boyu müzikle iç içe olmak istediğini anlamasını sağladı.

2017 yılında Kenan Doğulu ile yolları kesişen Bade, sanatçının Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konserine konuk oldu. Konserde seslendirdiği şarkının seyirciden büyük ilgi görmesinin ardından Kenan Doğulu'nun prodüktörlüğünü üstlendiği ilk albümü için çalışmalara başladı.

2018’de Berklee College of Music’te üniversite eğitimine başlayan Bade, arta kalan zamanlarda New Jersey'deki Meyhane adlı mekanda sahneye çıktı. Okulda dinleme fırsatı bulduğu farklı yerel enstrümanlar, sesler ve ritimler onu dünya müziği yapmaya yönelterek, geleneksel ile moderni birleştirmek istemesine sebep oldu.

2020’de ilk single’i "Time (Zaman)" ile "Geçer Gider"i yayınladıktan sonra pandemiyi bolca şarkı yazarak ve prodüksiyon öğrenerek geçirdi. 2021'de Berklee'den mezun olup albüm çalışmalarına hız veren Bade, İstanbul ile New York'ta yaşıyor ve New York'ta çeşitli mekanlarda sahne alıyor.

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık