Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

2021'de müzikseverlerle buluşan sanatçılar

2021'de müzikseverlerle buluşan sanatçılar

2021'in bitmesine sayılı zamanlar kaldı. Yeni yıla girerken, geride bırakacağımız senede müzikseverlerle buluşan müzikleri derledik:

Emre Musaoğlu’ndan Yeni Single “Denemedim Sanma”

Emre Musaoğlu, tarzının dışında bir R&B şarkıyla karşımıza çıkıyor. Yaza renk katacak yeni şarkısı “Denemedim Sanma” da müzisyen dostu Ayberk’i konuk ediyor. Emre Musaoğlu 2018’de kendi solo projesine başladı ve 2019’un başında ilk single’ını çıkardı. "Kadıköy Metrosu", "Kelebek Etkisi", "Artık Yoksun", "Ayçiçekleri Açmış Mezarında" ve "Anlatamıyorum" adlı eserlerini sırasıyla yayınladı. Şu anda bir müzik yapım şirketinde A&R olarak hayatına devam ediyor.

Spotify  YouTube  Instagram  Twitter  Web

Okan Oganer’den Yeni Single: “Birden”

"Birden" bir aşk, bir geçmiş hikayesi...

Okan Oganer şarkıyı şu sözlerle anlatıyor:

"Seninleyken yaşadığım her şey; izin verdiğin sürece sana bağlıyım ve tüm zamanlarımı kapsadığını biliyorum. Bir daha olmayacak bu yok oluş, bu sessizlik.. Tutulmalı, hapsolmalı, hatta bile bile yanılacağımızı birlikte bir kere daha kokunu almalıyım. İzin ver..”

Okan Oganer, ikinci single çıkışı “Birden” ile yeniden ivme kazanıyor. 21 Mayıs’ta Bragi Productions etiketiyle tüm platformlarda yayınlanan tekli, güçlü gitar formlarıyla oldukça fazla dikkat çekiyor.

Okan Oganer, 2008- 2012 yılları arasında birçok ünlü ile ses mühendisliği projelerinde yer aldı. 2012 yılından sonra eğitim alanında da kendini geliştirerek ORFF eğitmenliği ve beden perküsyonu çalışmaları yaparak  2015 yılında ‘Yılın En iyi Meslek Ödülüne‘ layık görüldü. Bu süreç içerisinde kendi şarkılarını yapan sanatçının 2020 yılına kadar yayınlanmamış sayısız eseri bulunmakta. 2021 yılında stüdyosunu kurarak kendi kayıtlarını alarak genç yeteneklere de destek olmaya çalıştı. Mix - Mastering ve Kayıt alanında da hala farklı sanatçılar ile birlikte çalışıyor ve özellikle yetenekli genç sanatçılara pandemi süresinde mix, master, aranje konularında destek vermeye devam ediyor. 

Spotify  YouTube  Instagram

Yuşa Kürkcü - Birden 

RnB tarzının yükselen ismi ismi Yuşa Kürkcü, sözü SirUfk ve kendisine, müziği ise Roham’a ait olan son single’ı Birden tüm müzik platformlarında yayında. Kayıt, mix ve mastering'i kendisi tarafından yapılan parçanın kapak görseli ise cartoonartzcom‘a ait. Single İmge Yapım etiketi ile yayında!

Şarkılarıyla büyük ilgi toplayan Yuşa Kürkcü, dinleyicilerini Birden isimli şarkısı ile baş başa bırakıyor. Söz yazarı ve besteci Yuşa Kürkcü, her şarkısında olduğu gibi bu şarkısında da kendi evinde kurduğu müzik stüdyosunda kayıt, mix ve masteringini yaptı.

Sözü Yuşa Kürkcü ve Ufuk Süt, müziği Roham’a ait.

Yuşa Kürkcü 13 Nisan 2002 tarihinde Antalya’da doğan genç bir müzisyen. Küçük yaşta piyano ile başladığı müzik hayatına gitar ile devam etmiş, ve günümüzün akımına uygun olarak dijital soundlarla çalışmaya başlamıştır. Kendi evine kurduğu stüdyosunda projelerini yürütmektedir.

YouTube  Spotify  

Laçin ft. Görkem Yeşil - Dokunma

Dinleyicilerin, Jüri üyeliğini; Emre Aydın, Ziynet Sali, Ömer Karacan ve Armağan Çağlayan’ın yaptıkları, Kanal D’de yayınlanan “X Factor Star Işığı”nda, Şebnem Ferah’ın “Yağmurlar” adlı parçasını seslendirerek tanıdığı Laçin ( Laçin Şeyda Akkuş) Juriyi mest ederek yarışmanın finalistlerinden ve öne çıkan isimlerinden biri olmuştu.

Yarışma sonrasında sahne çalışmalarına devam eden Laçin, kariyerinin ilk single çalışması olan ve Görkem Yeşil ile birlikte seslendirdiği’’DOKUNMA ‘’ ile sevenlerine yeniden merhaba dedi.

Sözlerini Görkem Yeşil ile birlikte yazdığı, müzik ve aranjesinde Haşim Berk Acerçelik’in bulunduğu çalışma, modern bir müzik altyapısı ve etnik öğelerle süslenmiş duygusal bir çalışma olarak değerlendiriliyor.

YouTube

NİLHAN'DAN YENİ TEKLİ! "BENİ DİNLE"

Müziğini tek bir tarza sınırlamayı sevmeyen Nilhan, bu kez bambaşka ve alışılmışın dışında Afropop, Afrobeat bir yaz parçasıyla karşımızda. Pandemi sürecinde yayınlamaya başladığı coverları ile sosyal medyada ses getiren Nilhan, üniversite eğitimini Londra’da Queen Mary University of London’da sürdürüyor. Londra’daki eğitimi sırasında birçok farklı kültürle bir araya gelme imkanı bulan Nilhan, bu kültür zenginliğini müziğine yansıtarak evrensel nitelikte projeler ortaya çıkarıyor. 

Beni Dinle, birbirinden apayrı tarzlarda müzik üretimleri olan, Nilhan’ın ve eşlik eden YunoSpace’in de dahil olduğu yetenekli sanatçıların Lab Recordings stüdyosunda ilk defa bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Odadaki sinerjinin gücü ve sanatçıların yaratıcılığı ile yalnızca birkaç saatte başlanıp biten parça dinamik ve eğlenceli olmasının yanında toplumsal mesajlar veriyor. Yazdığı sözlerde genelde insan ilişkilerindeki hataları sorgulayan Nilhan, bu parçada, ilişkilerde pasif kalan tarafları hissettiklerini, düşündüklerini ve isteklerini net bir şekilde ifade etmeye davet ediyor. “Beni Dinle” sloganı, artık kendisini dinletmeye hazır olanların harekete geçişini temsil ediyor.

Pandemi sürecinde eğitimine online olarak Türkiye’den devam eden Nilhan, hem Türkçe hem İngilizce dilde ve farklı tarzlarda üretimlerine hızla devam etmekte. Bu dönemde ürettiği parçaları ve daha birçok projesi önümüzdeki süreçte yayınlanacak.

YouTube  Spotify  Apple Music  Instagram

Tolay Günyaşar'dan Yepyeni Şarkı: "Yalan Dolan"

Tolay Günyaşar kayıtlarını tamamladığı 5 şarkılık serüvenine 3. teklisi "Yalan Dolan" ile devam ediyor. "Aklımdasın" ve "Bahar Yolcusu" single'larıyla müzikseverlerin beğenisini kazanan besteci ve söz yazarı Tolay Günyaşar, yeni teklisi "Yalan Dolan" ile yine gündemde. Beste ve sözlerini yaşanmışlıklar ve kendi hayatı üzerinden üreten Tolay Günyaşar'ın yeni teklisi bir başka gerçek hikayenin üzerine yazılmış. 

YouTube

Ayça Özefe'den “Başka Dünyaya”

Alternatif müziğin genç ve başarılı isimlerinden olan Ayça Özefe’nin bağımsız olarak yayınladığı “Başka Dünyaya” isimli tekli çalışması tüm dijital platformlardaki yerini aldı. 

Müziğini duyguların silahı olarak kullanan ve aynı zamanda sesini her geçen gün daha çok duyurup birçok insana ses olan Ayça Özefe şarkıları ile hikayesini anlatmaya devam ediyor.  

Genç yaşında yaşadığı zorluklara rağmen yılmadan ümitle devam ettiği hayatında, okul, aile, arkadaşlık ve müzik dengesini başarılı bir şekilde kuruyor. Mücadelesi ve umudu şarkı sözlerine yansıyor. Şarkısı “Yıkılmam Asla” da geçen sözler gibi; elindeki gitarı ve kalbinden gelen sözleri, bu sektörde onu ayakta ve güçlü tutuyor, Ayça Özefe bu dijital platformda seninle aynı duygularda buluşuyor. 

Ayça Özefe, "Başka Dünyaya" isimli yeni teklisinden şöyle bahsetmiştir; 

“Başka Dünyaya" bağımsız bir şekilde de bu sektörde var olabileceğimin , sadece yeteneğimle de sesimi duyurabileceğimin kanıtı olsun istiyorum . Dinlerken yaz akşamında tatlı tatlı esen rüzgar vuruyor sanki bedenime, yumuşak ve doğal. Öte yandan kapalı bir havada ormanda yalnız yürürcesine hüzün ve kasveti hisettiriyor. Uzaklara kaçmak istiyorum, başka bir dünyaya. Şarkıda bu kaçışın getirdiği umut ve kaçma sebebini yaratan hüzün ve yıpranmışlık var. 

Spotify

Söz&Müzik : Ayça Özefe

Aranje: Hugola

Mix&Mastering: Olcay Demirci

Gitar : Samet Kılıç

YouTube

Yönetmen : Ozan Yel

Kurgu: Ethem Melih Duman

            Ozan Yel

Renk :Rasin Güney Baştürk

YouTube

 

Sibil’den Yeni Şarkı: Aurora’nın Duası

İstanbullu Ermeni sanatçı Sibil, savaşlarda yetim kalan tüm masum çocuklara adadığı yeni şarkısı Aurora’nın Duası’nı müzikseverlerle buluşturdu. Dokunaklı ve duygu yüklü eserin Hrant Movsisyan imzasını taşıyan klibi YouTube üzerinden yayınlandı.

Ermeni müziğinin Türkiye’deki en özgün sesi Sibil, 2 yıl aradan sonra yeni şarkısıyla müzikseverler ile buluştu. Sibil’in, “çok dokunaklı fakat son derece yüce fikirli bu eser, tüm savaşlarda yetim kalmış masum çocuklar için Meryem Ana'ya ithaf edilen bir duadır” şeklinde tanımladığı eserin sözleri ve bestesi Hasmik Hakhverdyan’a ait.

Klip, 10 Eylül itibarıyla YouTube’da sanatseverler ile buluştu. Uzun bir aradan sonra savaşlarda yetim kalan çocuklar için yeni bir parça hazırlayan sanatçı, duru ve sakin yorumu ile her söze bir mana yüklüyor. Naif sesi ve insanın içine işleyen tınısıyla hissettiklerini bestelerine aktarma ustası Sibil, Aurora’nın Duası ile dinleyenlerin ruhuna dokunuyor.

Yönetmen koltuğunda Hrant Movsisyan’ın oturduğu ve 17 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan şarkının klibinde, Artur Margaryan ve Armen Tovmasyan rol alıyor. Klip, İngilizce, Rusça, Fransızca, Arapça ve Türkçe dil seçenekleri ile Sibil’in resmi YouTube kanalı üzerinden izlenebiliyor.

Garen & Sevak Production’ın aranjörlüğünü, Hmayak Rostomyan’ın ses yönetmenliğini üstlendiği Aurora’nın Duası, Ermeni müziğinin duygu yüklü karakterini günümüze taşıyan en güncel örneklerinden biri. Barış ve hümanizmden ilham alan eser, bugüne kadar yaşanmış savaşlarda yetim kalmış ve çocukluğundan mahrum bırakılmış tüm masum çocuklara adandı.

Aurora’nın Duası’nı dinlemek için tıklayınız.

Murat Türkücüoğlu’dan Yepyeni Şarkı “Bu Şarkı Babama”

Uzun yıllardır müzik dünyasının içinde olan ve 2021 yılında ardı ardına yayınladığı single çalışmaları ile adını daha geniş kitlelere duyurmayı başaran Murat Türkücüoğlu, "Bu Şarkı Babama" ismini verdiği şarkısıyla tüm dijital müzik platformlarda yerini alıyor. Keyifli bir Türkçe Pop şarkısı olan ‘Bu şarkı babama’ funk-alaturka esintileriyle de kendine has tarzını hissettiriyor. Lyric klibi de pozitif enerjisiyle dikkat çekiyor.

“Bu Şarkı Babama” isimli yeni şarkının sözü ve müziği Türkücüoğlu, düzenlemesi Barış Özsezener, mix & masteringi ise Özgür Yurtoğlu imzası taşıyor. Enstrümanlara gelindiğinde ise basgitarda Birkan Şener, davulda Behzat Boran, elektrik gitarda Caner Güneysu, Perküsyon Mustafa İşleyen’, klarnet Hüseyin Pulant’,,Trompet ve Trombon’da Hasan Gözetlik eşlik ediyor…

YouTube

Kezzo’dan, Uzun Yolda Hip-Hop isimli E.P

Türkçe rapin başarılı isimlerinden Kezzo’nun, Uzun Yolda Hip-Hop isimli E.P’si 15 Ekim'de Rinata Entertainment etiketiyle dinleyicileriyle buluştu. 5 şarkıdan oluşan E.P çalışmasında sanatçıya Dipnot ve Senfo eşlik ediyor. “Seyir Defteri, Bir Çiçektim, Hasta ve Ateş”in prodüktörlüğü Kezzo’ya ait. “Saklanıyorken” ise Almanya’dan Orro Beatz’e ait.

Kezzo bu E.P‘yi, pandeminin bünyelerimizde yarattığı ‘’harekete geçme, gitme’’ isteğini kamçılayacak, kendi içsel yolculuğunuzda da size eşlik edecek tam bir uzun yol albümü olarak tanımlıyor.

YouTube  Spotify

Can Bayrak - Dolphins

Pandemi süreci içinde duygusal zihinsel gelgitlerinin arttığı bir dönemde, kendisinin ‘’Büyülü ve İyileştirici’’ olarak tanımladığı ve etkisinden kolayca çıkamadığı bir rüyadan aldığı ilhamla ortaya çıkan, Ingilizce sözlü ilk teklisi DOLPHINS Noiseist etiketi ile yayınlandı.

Söz ve müziği kendisine ait olan, içerdiği mistik altyapılar ve enstrümanlarla, gördüğü rüyanın müzikal bir yansımasını dinleyicisine aktarmayı amaçlayan Can Bayrak, şarkının kayıt, düzenleme ve mcks aşamalarında MİAM'dan da dönem arkadaşı olan prodüktör Başar Under ile birlikte çalıştı.

Çoğunluğu ev ortamında kaydedilen Dolphins'e; (tuşlu çalgılar) Barış Büyükyıldırım, (Aquadrum) Deniz Güngör ve (Trompet) Can Ömer Uygan gibi harika müzisyenlerin sihirli dokunuşları eşlik ediyor.

Mastering aşamasında Çağan Tunalı'nın ellerinde son halini alan Dolphin; ilk saniyesinden son anına kadar dinleyicisini yunusların liderlik ettiği iyileştirici, mistik bir rüya alemine davet ediyor. 

YouTube

Rap dünyasını kasıp kavurdular!

Rap dünyasını kasıp kavuran Falan Filan şarkısıyla 1 haftada 1 milyonluk rekor izlenmeye kavuşan Almanya’nın ünlü rapçisi Mudi ile Türkiye’nin yeni yıldızı Arda Han yeni düetin müjdesini verdi. Rap dünyasında yıldızları hızla parlayan ikili, “Isınma turları bitti şimdi sıra maraton koşmada” dedi.

5 Kasım’da dijital platformlarda dinleyicilere sunulan falan filan şarkısıyla rap dünyasında rekora koşan Mudi ve Arda Han, sadece 1 haftada 1 milyonluk izlenme yakaladı. Müzik piyasasını sallayan ve rap severleri heyecanlandıran düetin klibi de ikilinin hayranları tarafından ilgi bombardımanına tutuldu. Sosyal medyada paylaşım rekoru kıran klibin yönetmenliğini Kemal Yıldız yaptı.

Rekor kıran “Falan Filan” düetinin ardından ünlü ikiliden bir müjde daha geldi. Çok yakın zamanda sürpriz bir isimle anlaşıp 3’lü bir düet yapacaklarını söyleyen Mudi ve Arda Han, yeni şarkıyla hayranlarında şok etkisi yaratacaklarını söyledi. İlginç sürprizlere yer verecekleri yeni çalışmalarına, iddialı şekilde hazırlandıklarını söyleyen ikili, yeni bir rekorun da yolda olduğunu söyledi.

YouTube

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık