Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Tiyatrokare’nin ödüllü oyunları Şubat ayında da sahnede!

Tiyatrokare’nin ödüllü oyunları Şubat ayında da sahnede!

Sanatseverler için Şubat ayı boyunca Tiyatrokare’nin ödüllü oyunlarının programı:

‘AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR’

KAHKAHALARLA GÜLERKEN BİR ANDA GÖZYAŞLARINIZI TUTAMAYACAKSINIZ.

İspanyol yazar-şair Alejandro Casona'nın dünya klasikleri arasında yer alan ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ duygusal komedinin çevirisi ve oyunun yönetmenliğini Nedim Saban üstleniyor. 11 yıl sonra bu oyunla tiyatroya dönen Nevra Serezli, oyunda  yüreği torun özlemiyle  dolu büyükanne rolünü üstleniyor.  Usta oyuncu Serezli ye ise Aziz Sarvan eşlik ediyor. Oyunun kadrosundaki diğer oyuncular Meral Asiltürk, Önder Atakanlı, Emre Ozan, Meltem Özlevent, Beyza Vural…

‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ oyununun konusu: Çocuklarını bir uçak kazasında kaybetmiş olan bir ailenin tek varlığı torunlarıdır. Ancak, geleneklerine bağlı olan dede, hırsızlık yaparken yakaladığı torunu ile bağlarını kopartır. Yıllar geçtikten sonra, büyükanne, sağlık sorunları nedeniyle yaşamdan ayrılmadan önce torununu son kez görmek isteğine kapılır. Ancak dede, torunun nerede olduğunu bilmediği için  bir dilek tut derneğine eşinin bu isteğinin yerine getirilmesi için torun rolü oynayacak birileri bulması için başvurur. Kendisine oynanan bu oyunu sorgulamadan kabul eden ve bir yalan içinde yaşamayı acı gerçeğe yeğleyen Büyükannenin dünyası, gerçek torunun boy göstermesiyle yıkılacaktır.

4 Şubat Pazar 20:30 İstanbul Trump Towers

7 Şubat Çarşamba 20:30 Mall Of MOİ Sahne

15 Şubat Perşembe 20:30 İstanbul Beylikdüzü Kültür Merkezi

19 Şubat Pazartesi 20:30 İstanbul Avcılar Kültür Merkezi

TİYATROKARE ‘VEDA’ İLE TÜRKİYE TURNESİNE ÇIKIYOR

İstanbul, İzmir, Bodrum, Ankara, Mersin, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır ve Yalova….Türkiye turnesine çıkacak VEDA’nın tarihleri ve sahneleri…

Edebi uyarlamalar konusunda başarısını bir kez daha ispatlayan ‘Tiyatrokare’’nin yeni oyunu “Veda” sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Ayşe Kulin’in çok sevilen, çok okunan ünlü romanı ‘Veda’ Nedim Saban imzasıyla sahneye uyarlandı. Ömrünü tiyatroya adayan usta oyuncu Nevra Serezli’nin başrolünü üstlendiği ‘Veda’, Milli Mücadele dönemine ve bu dönemin hem acı hem de umut dolu olaylarına ışık tutuyor 

 “Veda” Oyununun konusu:

“Veda” oyunu Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerinin getirdiği değişim sancılarını ve gerilimi anlatıyor. Yazar Ayşe Kulin’in son Osmanlı nazırı olan dedesinin hayat hikayesini konu alan Veda’nın oyuncu kadrosunda Nevra Serezli, Leyla Feray, Aziz Savran, Fatih Gülnar, Meral Asiltürk, Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Gizemnur Topaloğlu, Gizem Çayhanoğlu yer alıyor.

7 SEZONDUR SAHNELENEN, EN ÇOK SEYREDİLEN ‘AHUDUDU’ OYUNUN ŞUBAT AYI PROGRAMI

Tiyatrokare’nin 7 sezondur sahneye taşıdığı Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban başrolünü oynadığı, oyuncu kadrosunda Bülent Seyran, Cem Güler’ Ender Gülçiçek, Aysuda Dalgıç, Birol Endeler, Özgür Yetkinoğlu’nun olduğu ve ilk günden bugüne kadar kapalı gişe oynamaya devam ediyor.  Melek Baykal oyundaki rolüyle Dümbüllü Ödülü’nü, Suna Keskin ise Kartal Tiyatro Festivali Onur Ödülü’nü aldı.

Ahududu oyununun konusu:

Oyun kahramanları olan iki yaşlı kadın   bir konakta, yeğenleriyle birlikte  münzevi bir hayat yaşamakta ve konağın tek kişilik bir küçük odasını günlük olarak  kiralamaktadırlar. Ancak, kendilerinin yaşamış olduğu mutsuzluğun bir izdüşümü olarak değerlendirdikleri  ve acıdıkları yalnız insanları, daha güzel bir hayata kavuşturmak için kimyasal bir formül bulduklarına inanırlar. Zehir kattıkları Ahududu likörünü içen  kişiler acısız bir biçimde öbür dünyayı boylamaktadırlar.

8 Şubat Perşembe 20:30 İstanbul Mall Of MOİ

23 Şubat Cuma 20:30 İstanbul Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi

25 Şubat Pazar 15:00 / 18:30 F.M.V Işık Okulları Nişantaşı M. Benderli

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık