Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Star Wars Hayranları Galaksinin Fanları sergisi açıldı

Star Wars Hayranları Galaksinin Fanları sergisi açıldı

İstanbul Sinema Müzesi, sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergiye ev sahipliği yapıyor. 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan 600’den fazla parçayı Star Wars evreninin içine çeken çok yönlü anlatım ile ortaya koyan koleksiyonu ziyarete açıldı.

İlk serisi 1977 yılında yayınlanan Star Wars yapımları ile paralel olarak ilerleyen Galaksinin Fanları Sergisine dair konstrüksiyonlar ve eşsiz objeler, İstanbul Sinema Müzesi'nin geçici sergi salonunda sıra dışı bir kürasyon yorumuyla sergileniyor. Yüzlerce benzersiz koleksiyon parçası, gerçek boyutlu figür, diorama, heykel, kask, imzalı maske, ışın kılıcı, zırh, sanal gerçeklik deneyimi sunan alanlar, set dekorlarıyla hazırlanan mekanlar ve çok daha fazlası Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Star Wars hayranlarıyla buluşuyor.

Sergi süresince film okumalarından Star Wars yapımlarının ve belgesellerinin gösterimlerine kadar birçok farklı etkinlik sinemaseverlere benzersiz bir deneyim olarak sunuluyor. Her yaştan Star Wars hayranını içine çekecek olan sergi, 1 Şubat 2024’e dek 4 ay boyunca İstanbul Sinema Müzesi’nde ziyaret edilebiliyor.

Star Wars Hakkında

Star Wars, George Lucas tarafından yaratılan ve 1977 yılında sinemalara etkileyici bir giriş yaparak dünya çapında büyük bir üne kavuşan bilim kurgu film serisidir. Orijinal Üçleme, Ön Bölüm Üçlemesi ve Devam Üçlemesi olmak üzere 9 ana bölümün etrafında gelişen yan hikayelerinin yanı sıra diziler, filmler, kitaplar, çizgi romanlar, video oyunları ve daha birçok medya türünde geniş bir ürün yelpazesi oluşturmuştur.

Luke Skywalker, Leia Organa, Han Solo ve Darth Vader gibi ikonik karakterler etrafında dönen ana hikaye; iyi ve kötü arasındaki mücadele, galaksiyi kurtarmak için yapılan epik savaşlar ve güçlü bir mitoloji ile Star Wars’ı bilim kurgu tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak konumlandırmıştır.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık