Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

16 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Salgına rağmen Patara Antik Kenti'nde rekor kırıldı

Salgına rağmen Patara Antik Kenti'nde rekor kırıldı

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Antik Kenti, yılın bitimine 1.5 ay kala tüm zamanların en yüksek gelirine ve ziyaretçi sayısına ulaştı. Rekor coronaya rağmen kırıldı. Tüm dünyayı etkileyen salgın olmasaydı rakamın çok daha yukarılarda olacağı belirtiliyor.

SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2020 yılının ‘Patara Yılı’ ilan edilmesinin ardından Patara Antik Kenti, ziyaretçi akınına uğradı.

Pandemi nedeniyle 4 ay kapalı olmasına rağmen Patara Antik Kenti, geçen yılın toplam ziyaretçi sayısı ve gelirini yılın 10 aylık döneminde geride bıraktı. Patara, Antalya bölgesinin en çok ziyaretçi çeken ve gelir getiren ören yeri oldu.

Bu yılın ekim ayında Patara Antik Kenti’ni 29 bin 638 kişi ziyaret etti. Karşılığında 605 bin 514 lira gelir sağlandı. Geçen yılın aynı döneminde 9 bin 645 kişinin ziyaret ettiği antik kentte bunun karşılığında 137 bin 776 lira gelir elde edilmişti.

TÜM ZAMANLARIN REKORU

Bu yılın 10 aylık döneminde Patara Antik Kenti’ni 248 bin 745 kişi ziyaret etti, karşılığında 4 milyon 659 bin 692 lira gelir elde edildi. Geçen yılın tamamında Patara’yı 176 bin 143 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 1 milyon 555 bin 771 lira gelir elde edilmişti.

Bu yılın 10 aylık döneminde Patara Antik Kenti’ne gelen ziyaretçi sayısı, tüm zamanların ziyaretçi rekoru oldu. Sağlanan gelir de tüm zamanların gelir rekoru oldu.

Yıl sonuna kadar Patara Antik Kenti’ne gelen ziyaretçi sayısının 300 bini aşması bekleniyor.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık