Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Picasso'nun 118 yıllık sırrı yapay zeka tarafından ortaya çıkarıldı

Picasso'nun 118 yıllık sırrı yapay zeka tarafından ortaya çıkarıldı

Pablo Picasso'nun The Blind Man's Meal adlı eserinde 118 yıldır saklı kalmış çıplak resmi yapay zekâ ortaya çıkardı. Edinilen bilgilere göre; yakın zamanda sanatçının 1903 tarihli The Blind Man’s Meal adlı eserinin altına gizlenmiş çıplak bir resim bulundu. Uzmanlar, yapay zekâ teknolojisinden yararlanarak orijinal parçanın nasıl görünebileceğini ortaya çıkardı. Şu anda The Lonesome Crouching Nude olarak bilinen gizli tablo, ilk olarak 2010 yılında X-ışını floresan (XRF) görüntüleme kullanılarak keşfedilmişti. Londra merkezli bir sanat teknolojisi firması olan Oxia Palus, daha sonra tabloyu yeniden oluşturmak için AI teknolojisini kullandı. Ve 118 yıl boyunca saklı kalan sanat eseri ortaya çıktı.

Sözcü’nün Robb Report’ı kaynak gösterdiği haberine göre, Oxia Palus ilk önce XRF görüntüleme teknolojisini kullanarak resmin kaba taslağını çıkardı. Ardından da bilgisayar, Picasso’nun o dönemde yaptığı resimlere benzer fırça darbelerini izleyerek eserin geri kalanını doldurdu. Daha sonra, resim tuval üzerine 3D olarak basıldı, böylelikle de eserin gerçek bir yağlı boyaya benzemesi sağlandı.

Oxia Palus’un kurucu ortağı George Can, Robb Report’a verdiği demeçte, "Picasso’nun, ölümünden 48 yıl sonra ve tablonun gizlenmesinden 118 yıl sonra, gelecek nesiller için sakladığı hazinenin nihayet ortaya çıktığını bilmekten mutlu olacağını umuyorum" dedi.

Melankolisi Pablo Picasso'nun onu resmettiği gün kadar esrarengiz kalan çıplak bir figür olarak çömelmiş bir şekilde oturuyor. Ama neredeyse 120 yıldır onun görüntüsü, başyapıtlarından birinin altında saklıydı. 

New York Metropolitan Sanat Müzesi'nde asılı olan 1903 tarihli Kör Adamın Yemeği, müze tarafından Picasso'nun Mavi Dönem eserlerinin en önemlilerinden biri olarak tanımlanıyor.

Çıplak, University College London'daki bilim adamlarının tabloyu 3D dokulu fırça darbeleriyle tam renkli olarak yeniden oluşturmasının ardından bir kez daha ortaya çıktı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık