Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

METAFOR Karma Resim Sergisi

METAFOR Karma Resim Sergisi

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ / 3G ÖĞRENCİ TOPLULUĞU tarafından Bahariye Sanat Galerisi’nde 5-11 OCAK 2022 tarihleri arasında “METAFOR“ içerikli, Karma Resim Sergisi düzenlenecektir.

Edinilen bilgilere göre; Lisans, Yüksek Lisans düzeyinde sanat eğitimi alan 27 sanatçının katılımı ile gerçekleşmektedir. Sergide çağdaş sanatın evrensel değerleriyle kültürümüze ait değerleri harmanlanarak estetik yapı sorgulanmaktadır. Çağdaş sanatın kavramsal bağlantılar yolu ile yorumlandığı sergide sanatsal ve kapsayıcı ifade aracı olarak METAFOR kullanılmıştır. Sanatçılar kendi sanatsal ifadelerinin göstergelerini doğa ile bütünleştirirler.

Çağdaş sanatın evrensel değerleriyle Kültürümüze ait değerleri harmanlayarak topluluk olarak yurtiçinde yaptıkları ilk sergiye METAFOR içeriğine sanatın estetik yapısını sorgulayarak yapılacak bu etkinlikte adlarını duyurmuştur.

Böylece doğa ile özdeşleşmiş olan yapıtlar, zamanla biçimsel olgunluğa erişirler.

Sanata konu olan nesnelerin sanatçılar tarafından yapılan gerçek ve gerçeküstü yorumları, zamana, mekâna, kültüre, dile, dine, eğitim seviyesine, kişiye yani öze göre değişkenlik gösteren işaret ve semboller aracılığı ile soyutlanır. Yapıt yeni oluşan görsel bütünlüğü ile sanat eseri olarak doğada yerini bulur.

3G ÖĞRENCİ TOPLULUĞU Akademik danışmanı Doç. Dr. Gülcan BAŞAR tarafından düzenle bu sergi bir anlamda Karadeniz’den Marmara’ya, Giresun’dan İstanbul’a, atölyeden galeriye, sanatçıdan sanatseverlere uzanan evirilme serüveninin ilk durağı, ilk METAFOR’u olma niteliğindedir.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık