Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul Resitalleri'nde 2019'un son resitali İrlandalı piyanist Finghin Collins'ten

İstanbul Resitalleri'nde 2019'un son resitali İrlandalı piyanist Finghin Collins'ten

Bugüne kadar 80'den fazla uluslararası sanatçı ile 100'den fazla resitale ev sahipliği yapan ve şehrin en gözde klasik müzik etkinlikllerinden biri olarak kabul edilen İstanbul Resitalleri, 2019'un son resitalinde İrlandalı piyano virtüözü Finghin Collins'i ağırlıyor!

Sanatçının Beethoven ve Schubert seslendireceği resital bu Cuma 20 Aralık akşamı saat 20:00'de Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) the Seed'de! İzleyiciler ayrıca resital öncesi SSM'deki "Avni Lifij. Çağının Yenisi" Sergisi'ni de 19:30'a kadar resital biletleriyle gezebilirler.

İstanbul Resitalleri 2019-2020 Sezonu, Ekim'de "Rahmaninov Kraliçesi" olarak tanımlanan Ukrayna asıllı Amerikalı piyanist Valentina Lisitsa ile başlamış ve Kasım ayında yaklaşık 40 albümü ile Rus piyano ekolünün uluslararası arenadaki en büyük isimlerinden usta piyanist Nikolai Demidenko'yu ağırlamıştı.

2019'un son resitalini ise İsviçre'de düzenlenen Clara Haskil Uluslararası Piyano Yarışması 1999 Birincisi İrlanda’lı virtüöz Finghin Collins veriyor! Yaklaşık 20 yıldır sahnelerde olan sanatçı aynı zamanda dünyanın önemli uluslararası piyano yarışmalarından Dublin Uluslararası Piyano Yarışması'nın da jüri üyesi ve İrlanda'daki iki önemli festivalin "New Ross" ve "Music for Galway"in de müzik direktörü.

İstanbul Resitalleri yeni yılı ise Japonya'dan Amerika'ya uzanan bir coğrafyada Suntory Hall, Wigmore Hall, Viyana Konzerthaus ve Carnegie Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında konserler veren; Tchaikovsky ve ARD gibi iki önemli uluslararası yarışmanın ödüllü ismi çellist Alexander Chaushian ile 18 Ocak'ta karşılıyor!

 

Biletler Biletix'te!

340TL - 280TL - 230TL - 180TL

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık