Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul Modern’de çocukları sanat dolu bir yaz tatili bekliyor

İstanbul Modern’de çocukları sanat dolu bir yaz tatili bekliyor

Yaz Sanat Okulu eğitim programı sanatın farklı kavramlarına ve üretim biçimlerine odaklanıyor. 7-10 yaş aralığındaki çocuklar, müze uzmanlarıyla birlikte sanatı yorumlamaya ve sanatsal üretimler gerçekleştirmeye yönelik atölyelere katılıyor. 

Sergi gezisini kapsayan atölye çalışmalarında, konuyla ilişkilendirilen sanat yapıtları ele alınıyor. Ardından atölyede sanat tarihinden örnekleri keşfeden çocuklar sanat çalışmaları üreterek programı tamamlıyor. 

Atölyeler, yaz boyunca hafta içi her gün tekrar ederek uygulanıyor. Katılımcılar bu atölyelerin birine veya hepsine kayıt yaptırabiliyor. İstanbul Modern, en az beş atölyeye katılanlara Yaz Sanat Okulu Katılım Belgesi veriyor!  

Atölye çalışmaları, sabah 10.30-12.30 ve öğleden sonra 13.30-15.30 saatleri arasında günde iki defa düzenleniyor. Ayrıca İstanbul Modern’in Bireysel, Aile, Gümüş, Altın üyelerine ve Genç Modernlilere indirim uygulanıyor.

Program kapsamında düzenlenen atölyelerden beşine kayıt yaptıranlara avantajlı katılım, 10 Temmuz tarihine kadar geçerli olmak üzere erken kayıt fırsatı sunuluyor. 

Programlar hakkında detaylı bilgi ve kayıt için:

0212 334 73 41, 0212 334 73 26 ve egitim@istanbulmodern.org

Online kayıt

SABAH ATÖLYELERİ 

Doğanın İzleri

10, 17, 24, 31 Temmuz; 7, 14, 21 Ağustos 2023 | Pazartesi, 10.30-12.30

Sanatçılar doğadan nasıl ilham alır? Asamblaj nedir? Doğal formlar sanata nasıl dönüşür?  

Doğanın İzleri çocukları doğal malzemelerle çalışmaya davet ediyor. Atölye çalışmasında çocuklar, görsel algılarını geliştiren ve hafızalarını güçlendiren imaj ve doku kartları kullanıyor. Önce yaprak, tarçın çubuğu, kozalak ve daha birçok doğal malzeme ile imaj kartlarındaki kompozisyonları deniyor, ardından doku kartlarındaki izleri çıkarıyorlar. Program doğal malzemeler kullanılarak asamblajlar üretilmesiyle tamamlanıyor. 

Lirik Soyut Resimler 

11,18, 25 Temmuz; 1, 8, 15, 22 Ağustos 2023 | Salı, 10.30-12.30

Soyut nedir? Hangi yöntemlerle yapılabilir? Lirik ve geometrik resimleri nasıl ayırt edebiliriz? 

Soyut resimlere odaklanan atölye çalışması, çocukları renklerin, dokuların ve lekelerin dünyasına çağırıyor. Çocukların müze koleksiyonundaki yapıtları yorumlamaları ile başlayan atölye doğaçlama, rastlantısal üretim ve ritimsel uyum gibi yöntemlerle üretilen sanat çalışmaları ile tamamlanıyor. 

Manzaranın Dönüşümü 

12, 19, 26 Temmuz; 2, 9, 16, 23 Ağustos 2023 | Çarşamba, 10.30-12.30

Manzara nedir? Peyzaj nedir? Sanatçılar çevrelerini ve doğayı nasıl yorumlamışlar? 

Atölyede çocuklar, insanın çevresi ve doğa ile kurduğu ilişkiyi sanat tarihinden örneklerle keşfediyor.  Program çocukların farklı açılardan çekilmiş manzara fotoğrafını yorumlamaları ile başlıyor. Çocuklar, çağdaş sanatçıların manzara konusunu nasıl ele aldıklarını değerlendiriyor. Müze koleksiyon sergisinde incelenen çağdaş sanat örneklerinden ilham alan çocuklar, atölye uygulamasını kolaj ve suluboya teknikleriyle gerçekleştirdikleri resim çalışmalarıyla tamamlıyor.  

Modern Figüratif Resim 

13, 20, 27 Temmuz; 3, 10, 17, 24 Ağustos 2023 | Perşembe, 10.30-12.30

Figür ne demek? Figüratif resim ne demek? Modern figüratif resmin özellikleri nelerdir? 

Program, çocukların figür kavramını görsel ve işitsel olarak tanımlamalarıyla başlıyor. Figüratif sanat çalışmalarını içeren kısa tarihsel bir sunumunun ardından müzenin koleksiyon sergisini gezen çocuklar, yirminci yüzyılın sanat çalışmaları arasında benzerlikleri keşfediyorlar. Programın sanat uygulamasında çocuklar, bedenlerinden yola çıkarak silüetler oluşturup figüratif resimlerini tamamlıyorlar.  

Mono Baskı 

14, 21, 28 Temmuz; 4, 11, 18, 25 Ağustos | Cuma, 10.30-12.30

Mono nedir? Nasıl yapılır? Çoğalan her görüntü nasıl farklılaşır?

Atölye, sanatçıların uyguladıkları en eski baskı tekniklerinden biri olan mono baskıya odaklanıyor. Kısa bir sunum ve müze koleksiyon sergisinden baskı resimlerin incelenmesinin ardından atölyeye devam eden çocuklar, önce dergilerden topladıkları görsellerle kolajlar hazırlıyor, ardından bu kompozisyonlarından ilhamla çalışmalarını mono baskılara dönüştürerek programı tamamlıyorlar.  

ÖĞLE ATÖLYELERİ                            

Mikro Formlarla Sanat

10, 17, 24, 31 Temmuz; 7, 14, 21 Ağustos 2023 | Pazartesi, 13.30-15.30

Aynı anda hem bilim hem sanat yapılabilir mi? Gözlem ve deney sanata nasıl dönüşür? 

Gözle göremediğimiz canlıların mikroskobik görüntüleri, bilimi olduğu kadar sanatı da ilgilendiriyor. Farklı biyolojik formların mikro kamera ile çekilen görüntülerinin ekrana yansıtılarak inceleneceği atölye çalışmasında çocuklar, gözlemledikleri formlardan yola çıkarak resimler hazırlıyor.  

İmgelerle Otoportreler 

11, 18, 25 Temmuz; 1, 8, 15, 22 Ağustos 2023 | Salı, 13.30-15.30

Portre ne demek? Yüzümüz duygularımızı nasıl yansıtır? Sanatçılar otoportrelerini yaparken kendilerini nasıl anlatmışlar? 

Program çocukların yüz ifadelerini taklit ettikleri, duyguları canlandırdıkları kısa bir oyunla başlıyor. Resim, heykel, yerleştirme, video sanatı gibi sanatın farklı uygulama biçimlerini kullanan sanatçıların otoportrelerini içeren sunumun ardından çocuklar, müze koleksiyon sergisinde sanat çalışmalarını yorumluyor. Program, çocukların tasarladıkları imgelerle otoportreler oluşturmalarıyla tamamlanıyor.   

Kentin Kolajları 

12, 19, 26 Temmuz; 2, 9, 16, 23 Ağustos 2023 | Çarşamba, 13.30-15.30

İlk kent resimleri ne zaman yapılmış? Modern ve çağdaş sanatçılar yaşadıkları kentleri nasıl anlatmışlar? 

Program üç boyutlu kent manzaraları oluşturulmasına odaklanıyor. Müzede kent manzarasından ilham alan sanat çalışmalarını inceleyen çocuklar atölyede, fotoblok malzeme ile katmanlar oluşturarak kent resimleri hazırlıyor. Program resimlerin üzerine stilize çizimlerin eklenmesiyle tamamlanıyor. 

Monokrom Resimler 

13, 20, 27 Temmuz; 3, 10, 17, 24 Ağustos 2023 | Perşembe, 13.30-15.30

Monokrom nedir? Aynı rengin farklı tonları bir araya geldiğinde nasıl görünür? 

Program, çocukları renkleri ve renklerin tonları arasındaki ilişkileri keşfetmeye çağırıyor. Müzenin koleksiyon sergisinde monokrom sanat çalışmalarının incelenmesinin ardından çocuklar, atölyede renkler üretiyor. Ürettikleri renkleri bir araya getirerek derinlik algısı oluşturan kompozisyonlar hazırlıyorlar. 

Hazır Nesne ile Heykel 

14, 21, 28 Temmuz; 4, 11, 18, 25 Ağustos | Cuma, 13.30-15.30

Heykel nasıl yapılır? Sanatçıların heykellerinde kullandıkları hazır nesneler neler olabilir? Nesneleri oldukları gibi, benzerleriyle ya da farklı nesnelerle birleştirerek nasıl heykeller yapılabilir?  

Atölye çalışması, çağdaş sanat üretimlerinde hazır nesne kullanımına odaklanıyor. Çocuklar programa müze koleksiyonunu inceleyerek başlıyor. Sanat çalışmalarının yorumlanmasının ardından atölyede heykel sanatının tarihi ve üretim türlerine dair kısa bir sunum dinliyor, kâğıt havlu rulolarıyla küçük heykeller oluşturuyorlar.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık