Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu ilk kez Beşiktaş'ta

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu ilk kez Beşiktaş'ta

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, "Barış Manço Şarkıları" isimi konser ile Süleyman Seba Kültür Merkezi'nde 26 Kasım Salı günü saat 20:00'da sanatseverlerle buluşuyor.

Sanat yönetmeni: Enver Merallı
Solistler: Enver Merallı ,Cihan Okan, Sevingül Bahadır, Julide Karan

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu 1993 yılında kurulmuştur. Türk ve Batı müziği enstrümanlarından oluşan karma bir orkestra yapısı vardır. Çeşitli türlerde eserler seslendiren solistler ile toplam 30 üyesi vardır. Repertuarındaki eserler, Geleneksel ve çağdaş müzik kavramlarını bir potada eriten topluluk sanatçıları tarafından aranje edilmektedir.

Repertuarında, Türk Halk Müziği, Klasik Türk Müziği, Klasik Batı Müziği ve Dünya Müziklerinden eserler yer almaktadır. Toplulukta düzenlemeci ve yorumcu olarak her biri kendi konusunda üstün deneyime sahip sanatçılar görev yapmaktadır.

Kurulduğu günden bu güne kadar yurtdışında Almanya, Fransa, İngiltere, Tunus, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’da konserler veren topluluk, yurt içinde ise başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde konserler vermiştir.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık