Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ha Jin’in ödüllü romanı Bekleyiş, raflarda!..

Ha Jin’in ödüllü romanı Bekleyiş, raflarda!..

Ha Jin’in PEN/Faulkner ve Amerikan Ulusal Kitap ödüllerini kazanan romanı Bekleyiş, Kafka Kitap logolu yeni tasarımı ve yeni baskısıyla yeniden okurlarla buluşuyor. Edinilen bilgilere göre; romanının odağına aşkın karmaşıklığını alan Ha Jin, ustaca aktardığı öyküsünün arka planında Çin gelenekleriyle komünist devrimin koşullarını kara mizaha varan bir yorumla sergiliyor. Gerçek bir hikâyeye dayanan Bekleyiş okuyucuların, bireysellik ve kendini gerçekleştirme ideallerine tamamen farklı bir açıdan bakmalarını sağlayan evrensel bir anlatı sunuyor.

Kafka Kitap’ın edebiyatseverlerle buluşturduğu Bekleyiş, geleneksel ve modern dünya arasında sıkışmış, hayatının geçip gitmesini adeta seyreden bir adamın öyküsünden yola çıkıyor. Ha Jin, zengin bir anlatımla ve tavizsiz bir gerçekçilikle kaleme aldığı romanını, satır aralarında kendini hissettiren ince bir mizah duygusuyla örüyor.

Bir askeri hastanede doktor olan Lin Kong, yaşlı anne-babasının ısrarıyla, iyi huylu ama sıradan bir kız olan Shuyu ile evlenir ancak karısıyla paylaşacak pek bir şey bulamamaktadır. Lin başka bir şehirdeki askeri hastaneye tayin olunca, evinden ayrılır ve ailesini yılda sadece on gün ziyaret edebilir. Genç adam işi ve kitaplarıyla doldurduğu hayatından şikâyetçi değildir. Ancak hemşire Manna’ya âşık olunca karısından ayrılıp onunla evlenmek ister. Karısını boşanmaya razı etmek için köyüne gider ama Shuyu yılda ancak on gün görebildiği kocasından vazgeçmek istemez. Lin ile Manna on sekiz yıl boyunca, komünist rejimin baskısı altında Shuyu’nun boşanmaya razı olmasını beklerler. Sonunda aşkın gücünün zamanın acımasızlığına karşı kazandığı zafere rağmen, hayat başka bir bekleyişe mi dönüşecektir?

Ha Jin’in ödüllü romanı Bekleyiş, Kafka Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık