Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Fatih Şimşek’ten Uzak/Yakın Seramik Heykel Sergisi

Fatih Şimşek’ten Uzak/Yakın Seramik Heykel Sergisi

Sanatçının; bireysel içe dönüşe işaret ettiği, kadın ve kilitli gaz maskesi imgelerini kullandığı “Uzak/Yakın” sergisinde 17 eseri İstanbullu sanat izleyicisinden tam not aldı.

Sanatçı Fatih Şimşek “Uzak/Yakın” isimli sergisi ile ilgili düşüncelerini;

“Öncelikle eserlerimin İstanbullu sanat izleyicisiyle buluşmasından dolayı çok heyecanlı ve mutluyum. Eserlerimde kilitli gaz maskeli kadın formlarını tercih etmemin sebebi; kadınlar kimi zaman özgürlüğün, kimi zaman da erkekler dünyasının üstünde bir gücün sembolü olmasıdır. Eserlerimin ana fikri göründüğünden daha da derindir. Özgürlük, toplumsal olarak birlik olmaktan bireyselleşmeye, empati, sisteme direnme v.s. gibi birçok alt başlığı da kapsamaktadır.

“Umut varsa işkence uzar” der Nietzsche. Modern insan ise kendine has kişisel sorunlarını tüm umudunun kökenine koyarak tüketir yaşam süresini. Kendi kişisel cennetinin arayışındaki birey yarattığı cehennemde dışsal sorgulamalarının bir sonucu olarak aynadaki salt gerçeklikle yüzleşir. Hep dahasını isterken kendi işkencecisini yaratmıştır. Peki bunun ne kadarını bilerek ne kadarını bilmeyerek gerçekleştirir? Günün birinde aradığı işkenceciyi bulacağı nihai yer sadece bir ayna mıdır? Yoksa çağlar boyu atalarının yaptığı gibi lilthler, medusalar, cadılar üreterek kötülüğü kadın arketiplere yüklemek kolayına mı gelmektedir? “ sözleriyle dile getirdi.

"Uzak/Yakın" isimli sergiyi, 06 Aralık 2022 tarihine kadar FULART Sanat Evi’nde ziyaret etmek mümkün…

FULART Sanat Evi

Adres: Kızıltoprak, Rüştiye Sokak No.: 19/A 34724 Kadıköy/İstanbul

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık