Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Eylül Köksümer'in eserleri Art Chamber Bomontiada’da!

Eylül Köksümer'in eserleri Art Chamber Bomontiada’da!

Ebru Ceylan’ın küratörlüğünde düzenlenen Art Chamber, Bomontiada’da 21-28 Aralık tarihlerinde sanatseverleri ağırlıyor. Edinilen bilgilere göre; her sanatçının kendi dünyasını sunduğu sergide, ilgi çekici performanlar da ziyaretçilere farklı dünyaların kapılarını açacak.

Sergide yer alan sanatçılar: Ali Atmaca, Aslı Ulus, AS, Atıl Aggündüz, Ayşen Karakaya, Cemre Özer, Dem Sevinç Kul, Doğu Çankaya, Doğukan Çiğdem, Ebru Ceylan, Erin İlkcan Aslan, Esra Köroğlu, Evren Erol, Eylül Köksümer, Gökhan Doğan, Nur Akkayalı, Tevfik Karagözoğlu, Ümit Ceylan, Yasemin Erdin Tavukçu

Eylül Köksümer'in eserleri sanatseverlerle buluştu

Başarılı sanatçı Eylül Köksümer'in de yer aldığı sergide eserleri ziyaretçilerle buluştu. Yıldız Teknik Üniversitesi - Bileşik Sanatlar Programı mezunu olan Eylül Köksümer, sanatını aşağıdaki ifadelerle anlatıyor:

"Resimlerimin konularını genellikle kadın ve doğa arasındaki iletişim üzerine kurguluyorum. Kendimden de yola çıkarak; okuduğum, dinlediğim, sohbet ettiğim kadınlarda, özgür ve vahşi hayvanların ruhunu ve karakterini fark ediyorum. Bu durum, çoğu zaman bu fark edişi ve hayranlığı resim yoluyla ifade etmeme sebep oluyor.

Vahşi ya da evcil tüm hayvanlar, doğanın henüz tüketilmemiş halleri, günümüz kadınının modern yaşam zorunlulukları içinde, (özgür ve vahşi bir hayvanın ruhuna aykırı biçimde) doğaya muhtaç ve özünü bulmaya çırpınan durumu, tüm dikenli bitkiler, ruhsal yakınlık kurduğum hemen her canlı türü ile sohbetlerim, bana ilham veren konulardır.

Beni büyüleyen her düşünceyi, görüntüyü ve hayali resmetmeye çalışıyorum. Özellikle kadın için vahşi doğanın - hayvanlarla ve bitkilerle çevrili olmanın- ideal yaşam ve üretim alanı olduğunu düşünüyorum, resimlerimde bu birlikte güçlenme ve tamamlanma halini görmeyi ve göstermeyi deniyorum. "

 

Eylül Köksümer Web Sitesi

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık