Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

En iyi filmler yarışacak!

En iyi filmler yarışacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları ve Anadolu Ajansının Global İletişim Ortaklığında düzenlenecek festivalin uluslararası uzun metraj yarışmasında 10 film "Altın Yunus" için yarışacak.

Cumuhriyet'ten edinilen bilgilere göre; yönetmen, senarist ve yapımcı Joanna Kos-Krauze’nin başkanlığında toplanacak jüri, 50 bin lira değerindeki "Altın Yunus" ödülü için en iyi uluslararası yapımı seçecek.

Yarışmada Manijeh Hekmat'ın "Bandar Band", Pjer Zalica'nın "Focus, Grandma", Ensar Altay'ın "Kodokushi", Chiara Bellosi'nin "Ordinary Justice", Ahmet Sönmez'in "Sadece Farklı", Svetla Tsotsorkova'nın "Sister", Jing Wang'in "The Best is Yet to Come", Ru Hasanov'un "The Island Within", Jeanette Nordahl'ın "Wildland" ve Antoneta Kastrati'nin "Zana" filmleri yer alacak.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki filmlerin tümü Türkiye prömiyerlerini 8. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştirirken, "Sadece Farklı" ve "Kodokushi" yapımları ise dünya prömiyerini festivalde yapacak.

Yarışmada ayrıca 15 bin liralık "En İyi Yönetmen", 10'ar bin liralık "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerinin yanı sıra 10 bin lira değerinde "Jüri Özel Ödülü" verilecek.

8. Boğaziçi Film Festivali, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23 - 30 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık