Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Depremzede sanatçılara destek!

Depremzede sanatçılara destek!

Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremlerin yaraları sarılmaya çalışılırken, bölgedeki tiyatro sanatçıları ile müzik toplulukları da unutulmadı. Edinilen bilgilere göre; yıl boyunca sürecek ‘Dayanışma Projesi' ile bölgedeki tiyatrolar İBB sahnelerinde yer alacak. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü kapsayan 26-30 Mart tarihleri arasında İstanbul'daki oyunların yanı sıra Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi'yle birlikte depremden etkilenen illerdeki tiyatro ekiplerine de ücretsiz sahne verecek. Kültür merkezlerinin sahnelerindeki perdeler depremzede tiyatro sanatçıları için açılacak.

8 OYUN SAHNELENECEK

Dünya Tiyatro Günü'nde, 5'i yetişkin, 3'ü çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 tiyatro oyunu sahnelenecek. Adana Gösteri Sanatları Merkezi ‘Canlanan Masallar', Adana Gülse Tiyatro ‘Vikingler Yıldız Taşı Kolyesi', Osmaniye Pano Kids/Tiyatro Mavra ‘Bugün Ne Anlatsam' adlı çocuk oyunlarını ve Adana Ekol Casting ‘Eyvah Babam Kapıda', Hatay Ortak Sahne ‘Halktan Biri', Adana Reverans Sanat ‘Üç Kadın ve Bir Kavanoz Kül', Tarsus Şehir Tiyatrosu ‘Duvar', Hatay Nar Sahne ‘Bağ' adlı yetişkin oyunlarını İBB kültür merkezlerinde ücretsiz olarak sahneleyecek. Oyun programına İBB Kültür Sanat sosyal medya hesapları ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilecek.

KAYBETTİĞİMİZ SANATÇILAR DA ANILACAK

‘Dayanışmanın Müziği' projesiyle de yaşanan felaketin ardından depremde kaybettiğimiz Hatay Akademi Orkestrası müzisyenleri Büşra Kırkıcı Zateri, Cansu Çilingir, Abdurrahman Düzgün ve Ali Yılmaz, Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz anılacak. Konserin ücretsiz davetiyeleri, İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarında duyurulmasının ardından, Radar İstanbul uygulaması üzerinden temin edilebilecek.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİLEN KORO

Antakya Medeniyetler Korosu, medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak, müzik aracılığıyla barış, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi mesajları vermek amacıyla 2007 yılında kuruldu. Alevi, Sünni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevileri buluşturan, Hatay'ın kültürel zenginliğini ve hoş görüsünü tüm dünyaya tanıtan koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Koronun şefliğini Yılmaz Özfırat üstleniyor.

HATAY'IN İLK VE TEK SENFONİ ORKESTRASI

Profesyonel müzisyenler, müzik öğretmenleri, konservatuvar mezunları ve konservatuvar öğrencilerinden oluşan Hatay Akademi Orkestrası'nın şefliğini, aynı zamanda kurucusu olan Ali Uğur üstleniyor. Hatay'ın ilk ve tek senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyan, bünyesinde bulunan Hatay Çok Sesli Korosu'yla bir bütün halinde hareket eden orkestra, kendini kültür ve sanat alanında bir dönüşüm hareketi olarak tanımlıyor.

İŞTE KONSER PROGRAMI

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı'nın dayanışma projesi tiyatro topluluklarıyla da sınırlı değil. Dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosu ve Hatay Akademi Orkestrası da İstanbul'da sahne alacak. Yıl boyunca devam edecek olan dayanışma sürecinde, iki müzik topluluğu, İBB Orkestralar Müdürlüğü ile birlikte konserler verecek. ‘Dayanışmanın Müziği' projesinin ilk konseri İBB Orkestraları Antakya Medeniyetler Korosu ile 31 Mart akşamı saat 21.00'de, ikinci konseri İBB Orkestraları; Hatay Akademi Orkestrası ile 1 Nisan akşamı saat 21.00'de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık