Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu'ndan konser

Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu'ndan konser

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, 2007’de kurulan ve kadrosunda farklı dil, din ve etnik kökenden birçok amatör sanatçıyı barındıran Antakya Medeniyetler Korosu’nun 7 koristi de hayatını kaybetti. Koronun birçok koristi de enkazdan sağ kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre; deprem felaketinin ardından çeşitli kentlere dağılan koristler, Adana’da bir araya geldi. Koro, Adana Büyükşehir Belediyesi koordinesinde çeşitli sivil toplum kuruluşların da desteğiyle Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde ‘Seyhan’dan Asi’ye el birliğiyle’ mesajının verildiği dayanışma konserinde sahne aldı.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

Koronun, şair Muhyiddin Abdal’in şiiri ‘İnsan İnsan’ı seslendirmesinin ardından sahneye gelen Koro Şefi Yılmaz Özfırat, salonu dolduran binlerce Adanalıyı selamladı. Kendisi de enkaz altında kalan ve 8 saat sonra çıkarılan Özfırat, değişik duygular içinde olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

* 6 Şubat’tan sonra ilk konserimiz. Çıkalım mı çıkmayalım mı? Gelelim mi gelmeyelim mi? O kadar değişik duygular içindeyiz ki. Deprem oldu 04.17’de. 04.16’da her şeyimiz vardı, evimiz, arabamız, paramız vardı. 04.17’de hiçbir şeyimiz kalmadı. Tek bir şey kaldı bize; umut kaldı, inanç kaldı. İnsan nedir, şimdi anladık. ‘Medeniyetler Korosu ayağa kalkarsa, Hatay ayağa kalkar’ dediler. Bir anda tüm sivil toplum kuruluşları, bir anda tüm Adana insan oldu, bizi yüreğine bastı. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

* Biz arkadaşlarımızla ilk defa buluştuk, birbirimize sarılmanın ne kadar lüks olduğunu gördük. O kadar özel bir şeymiş ki bu; birlikte yemek yemek, bir şeyler içmek ne kadar lüksmüş onu gördük. Bize en yakın şehir sizsiniz. Biz 20 Şubat’a kadar Antakya merkezdeydik. Her bir yaralımız, her bir canımız maalesef Hatay’daki bütün hastaneler yıkıldığı için Adana’ya götürüldü. Adana öyle bir kucak açtı ki; nerede aradığımız bir hastamız varsa Adana’da çıktı, nerede yardıma muhtaç bir tanıdığımız varsa Adana’da çıktı. Adana’ya da bu yakışırdı. O yüzden huzurlarınızda saygıyla eğiliyorum. Hakkınız var bizim üzerimizde, hakkınızı helal edin.

7 CAN İÇİN 7 MUM

Sahnenin en ön kısmına depremde hayatını kaybeden 7 korist için 7 mum konuldu. Ayrıca koro, hayatını kaybeden arkadaşları anısına ‘Yara Bere’ şarkısını seslendirdi.

Konserde koroya bölgenin yetiştirdiği önemli sanatçılarından Serhan Kelleözü de eşlik etti. Kelleözü, Medeniyetler Korosu ile beraber ‘Akdeniz Akşamları’ gibi sevilen eserleri yorumladı.

Konser boyunca hayatını kaybeden koro üyelerinin ve depremin yıktığı Hatay’ın fotoğrafları sinevizyon ile sahneye yansıtıldı. Konser, Adana’nın ardından İstanbul’da da düzenlenecek.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık