Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Çin yeni yılı için yetenek yarışması

Çin yeni yılı için yetenek yarışması

Çin takvimine göre 12 Şubat’ta Boğa yılına giriliyor. Çin başta olmak üzere uzak doğunun en önemli bayramı olan “yılbaşı” diğer bir deyişle Bahar Bayramı, Türkiye’de de tanınmaya başlandı. Türk Çin Kültür Derneği’nin her yıl Çin Kültür Merkezi’nde düzenlediği kutlamalar bu yıl pandemi dolayısı ile sosyal medyaya taşındı. Bu kapsamda Instagram üzerinden bir de yetenek yarışması düzenleniyor.

Hem Türkler Hem Çinliler Katılabiliyor:

21 Yıldır Çin ve Türkiye arasında çok sayıda kültürel organizasyon düzenleyen dernek, iki ülkenin tanışmasında büyük katkı sağlıyor. Yarışmaya katılan Çinliler; Türkçe şarkılar, geleneksel Türk dansları, Türk enstrüman performansları ve el sanatları gibi konularda yeteneklerini sergiliyorlar.

Türkler ise diledikleri alanlardaki Çin performanslarını videoya çekip Instagram üzerinden #hongbaocompetition hashtagi ile paylaşarak yarışmaya katılabiliyorlar.

Yarışmanın ödülleri de Kültürel: Yarışma için hazırlanan ödüller Çin ve Türk kültüründen zengin hediyeler seçilmiş durumda. Çinlilerin bahar bayramında içine para koyarak verdikleri kırmızı zarf anlamına gelen “Hong Bao” yarışmaya da adını veriyor.  

Nasıl Katılacaksınız?

Yarışmaya katılmak isteyenler çektikleri performans videolarını İnstagram’da yayınlayacaklar ve açıklama bölümüne #hongbaocompetition hastagini yazacaklar. En çok beğeni alan performanslar finale yükselecek.

Yarışmanın son katılım tarihi ise 15 Şubat 2021

Yarışma hakkında detaylar, derneğin www.cinkultur.com sitesinde ve @turkcinkulturdernegi instagram hesabında yayınlanmış durumda.

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık