Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Çağdaş sanatçı Lara Kamhi’nin eserleri farklı kıtalarda sergileniyor

Çağdaş sanatçı Lara Kamhi’nin eserleri farklı kıtalarda sergileniyor

Eserleriyle sınırları aşarak çalışmalarını dünyanın birçok farklı ülkesinde sanatseverlerle buluşturan çağdaş sanatçı Lara Kamhi’nin farklı tasarımları ve sanat eserleri Aralık ayında Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ülkelerinde ve Güney Kore’de sergileniyor. Edinilen bilgilere göre;  Kamhi’nin “Melted Realities” adlı eseri İstanbul Padre’deki “Yours Truly” sergisinde; “Adalet Evrenin Ruhudur” poster çalışması İstanbul, Lahey, Bristol, Amsterdam ve Zürih’te gerçekleşen The Lost Storytellers projesinde yer alıyor. Lara Kamhi ve ödüllü tasarımcı Daeki Shim’in ortak çalışması “Mise en Abyme” ise Korea Society of Typography’nin düzenlediği sergi kapsamında hem çevrimiçi ortamda hem de Metaverse’de eşzamanlı olarak sergileniyor.

Çağdaş sanatçı ve yönetmen Lara Kamhi, üretimleri ve uluslararası başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Kamhi, “Melted Realities” adlı eseriyle 3 Aralık 2021 – 5 Ocak 2022 tarihleri arasında İstanbul Arnavutköy’deki Padre’de gerçekleşen “Yours Truly” başlıklı karma sergiye katılıyor. Herkesin kabul gördüğü bir baba evi olarak kurgulanan sergi, Seyhan Musaoğlu küratörlüğünde, Space Debris organizasyonuyla gerçekleşiyor.

Sanatçıların dil ve iletişim üzerine, çeviride ortaya çıkan boşluğa odaklanarak yürüttükleri bir araştırma olan The Lost Storytellers projesi, kültürler arasında daha fazla anlayış ve daha iyi iletişim sağlamayı amaçlıyor. Projenin, 14 Aralık 2021 tarihinden itibaren önce İstanbul’da, sonrasındaysa Lahey, Bristol, Amsterdam ve Zürih’te devam edecek sergileri kapsamında, Lara Kamhi’nin de aralarına dahil olduğu 3 sanatçının hazırladığı posterler, şehirlerin kamusal alanlarında görülebilecek. Kamhi’nin tasarladığı “Adalet Evrenin Ruhudur” başlıklı poster adını, Ömer Hayyam’ın, temel bir insanlık kavramı olan “adalet” aracılığıyla her şeyin birbirine bağlı olduğunu öne süren sözünden alıyor. Sergide yer alan diğer posterler ise, aynı zamanda The Lost Storytellers projesini başlatan yönetmen Oliver Guy Watkins’in ve Hollandalı ikili Ciofi’nin imzasını taşıyor.

Lara Kamhi’nin, Güney Koreli ödüllü grafik tasarımcı Daeki Shim ile ortak tasarımı “Mise en Abyme” ise Korea Society of Typography’nin yaklaşık 120 tasarımcı ve sanatçının katılımıyla düzenlediği “Singing Words, Singing Writings” başlıklı sergiyle 20 Aralık 2021 – 20 Ocak 2022 tarihleri arasında Metaverse’de sanatseverlerle buluşacak. İkilinin poster çalışması, 22 – 26 Aralık 2021 tarihleri arasında ise Seul Tasarım Festivali kapsamında COEX Hall C’deki aynı başlıklı Metaverse sergisinde de görülebilecek. Katılan tüm sanatçıların, seçtikleri K-Pop şarkı sözlerini poster haline getirdiği sergi kapsamında Kamhi ve Shim, Park Hyo Shin’in “Goodbye” adlı şarkısından “Durmuş bir ekranda, bana yaz gibi gülümsüyorsun” cümlesini seçtiler.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık