Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

10 Mayıs 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Botticelli Portresi 80 milyon dolar fiyatla Sotheby’s müzayedesinde

Botticelli Portresi 80 milyon dolar fiyatla Sotheby’s müzayedesinde

Özel ellerde kalan en büyük Rönesans resimlerinden biri olarak tanımlanan zengin ve yakışıklı bir genç adamın Sandro Botticelli portresi, 80 milyon dolardan fazla (63 milyon sterlin) bir tahminle müzayedede görünecek. The Guardian'dan Mark Brown'nın haberinden edinilen bilgilere göre; Sotheby's, bunun öneminin ve enderliğinin bir yansıması olan eski bir usta tablo için şimdiye kadar verilen en büyük tahmin olduğunu söyledi.

Sotheby’nin eski usta tablolar eşbaşkanı George Wachter, "Genç Adamımız 550 yaşında, ancak bu sabah galerilerimize girmiş gibi görünüyor," dedi. "O çağlar boyunca gerçek bir güzellik." Botticelli'nin çoğu eseri dünyanın en büyük müzelerinde bulunur ve yalnızca bir düzine portre vardır. Sotheby's, Ocak ayında New York'ta satılacak portresinin Floransa'daki Uffizi galerisindeki Cosimo il Vecchio de 'Medici Madalyalı Bir Adamın Portresi' ve Washington DC'deki Ulusal Sanat Galerisi'ndeki Giuliano de' Medici'nin Portresi kadar önemli olduğunu söyledi. 

Young Man Holding a Roundel adlı portre, 1930'larda Galler'de Caernarfon'da Lord Newborough koleksiyonunda kaydedildi. İlk Lord Newborough olan atası Sir Thomas Wynn tarafından Toskana'da yaşarken satın alındığına inanılıyor. Görünüşe göre, dış dünyanın bilmediği, önemi anlaşılmayan bir koridorda asılıydı.

Özel bir koleksiyoncuya, mirasçıları tarafından 1982 yılında müzayedede mevcut sahibine 810.000 sterline satan bir satıcı tarafından satın alındı. Geçtiğimiz 50 yıl boyunca Londra'daki National Gallery'ye, New York'taki Metropolitan Museum of Art'a, Washington'daki National Gallery of Art'a ve Frankfurt'taki Städel Museum'a dönemsel olarak ödünç verildi.

Zamansız bir şekilde modern

Uzmanlar, genç adamın yüzünün Rönesans güzelliğinin ideallerini somutlaştırdığını, dalgalı, ortadan bölünmüş uzun saçlarının modanın doruk noktası olacağını söyledi. Tuniği mütevazı görünüyor, ancak koyu leylak rengi elde etmek pahalı olurdu ve zengin ve üst sınıf olduğunu gösteriyor.

Sanatçı dindar bağnaz Girolamo Savonarola'nın büyüsüne kapılmasaydı dünyadaki Botticelli resimlerinin sayısı daha yüksek olurdu. Sanatçı, 1497'de "kibritlerin şenlik ateşinde" birkaç resmini yaktı, ancak neyse ki dünyanın en ünlü ve popüler iki resmi olan Venüs'ün Doğuşu ve Primavera'yı yakmadı.

Genç adamın kimliği bilinmemekle birlikte, bir azizi tasvir ederken tuttuğu yuvarlak ya da madalyon muhtemelen henüz şifrelenmemiş ipuçları içeriyor.

Sotheby's, portrenin Floransalı Rönesans'ı somutlaştırdığını ancak aynı zamanda cesur renkleri ve sadeliğiyle "zamansız bir şekilde modern" olduğunu söyledi. Wachter, "Bu, eski usta türün normal sınırlarını aşan bir resim" dedi. "Herkesin sahip olmak isteyebileceği en iyi korunmuş, en zarif, klasik Rönesans portrelerinden biriydi." 

Müzayede evinin New York'taki eski ustalar bölümünün başkanı Christopher Apostle, başka hiçbir ressamın Floransalı Rönesans'ın altın çağını Botticelli'den daha güçlü bir şekilde uyandırmadığını söyledi. Perileri, tanrıçaları, Madonnaları ve azizleri, modern dünyanın temelini atan bir şehirde bilim, sanat ve edebiyatın yeniden doğuşunun temsilcileri olarak hayal gücümüzü dolduruyor.

“Ancak Botticelli, portrelerinde, Rönesans Floransa'sına en açık şekilde bir pencere açıyor - bu, İtalyan'ı tanımlayan entelektüel, saray ve hümanist erdemleri özetleyen bir resim olan Young Man Holding a Roundel'den daha fazla değil. Rönesans."

ARTnews'ten edinilen bilgilere göre, İtalyan ressam Sandro Botticelli'nin 15. yüzyıla ait ender bir portresi Young Man Holding a Roundel adlı eseri Ocak 2021'de New York merkezindeki Old Masters akşam satışında satılacağı açıklandı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık