Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaşlı yönetmen Zeki Demirkubuz’un Hayat sergisi Müze Gazhane'de! Kara Kartal'dan özel ziyaret!

Beşiktaşlı yönetmen Zeki Demirkubuz’un Hayat sergisi Müze Gazhane'de! Kara Kartal'dan özel ziyaret!

Sanat yönetmenliğini Ebru Yılmaz'ın üstlendiği, yönetmen Zeki Demirkubuz'un ilk kişisel fotoğraf sergisi Hayat, Müze Gazhane'de ziyarete açıldı. Edinilen bilgilere göre; Tuhaf, İBB Miras ve İBB Kültür ortaklığıyla düzenlenen ve Demirkubuz'un yeni filmiyle aynı adı taşıyan serginin küratörlüğünü Nurhak Kaya üstlendi.

Tuhaf ve İBB Miras ortaklığıyla düzenlenen ve Demirkubuz’un yeni filmiyle aynı adı taşıyan serginin küratörlüğünü Nurhak Kaya, sanat yönetmenliğini ise Ebru Yılmaz üstleniyor.

14 yıl önce başladığı fotoğrafçılığa, ülkemiz başta olmak üzere; Japonya, Meksika, Amerika ve birçok farklı ülkede yaptığı çekimlerle devam eden Zeki Demirkubuz; ilk sergisinde, dünyanın farklı coğrafyalarında rastladığı kayda değer anları, kendi gözünden izleyicilere açıyor.

Tabiatın, şehrin ve taşranın, varoluşun ve modernizmin üzerimizdeki etkilerini karelerine yansıtan Demirkubuz, sigarayı bırakma bahanesiyle başladığı fotoğraf yolculuklarının, uzun bir süredir en az sinema kadar hayatının merkezinde olduğunu ifade ediyor.

9 Mayıs’ta ziyarete açılan “Hayat” sergisi, dört ay boyunca Müze Gazhane L Binası’nda görülebilir.

Açılışta konuşan usta sinemacı Demirkubuz, sergiye bir buçuk yıldır hazırlandıkların belirterek, "Fotoğraf denilen şey, daha doğrusu anlam denilen iş, gerçekten sonsuz. Her şekli var. Ortalıkta buna dair bir sürü iddia, olgu var. Ben bütün bunların arasında bana ait olanı, bende bir hayat duygusu uyandıranı ortaya çıkarmak istedim" dedi.

Demirkubuz, 10-12 yıl önce fotoğraf çektirmekten ve çekmekten hoşlanmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Hatta nefret ederdim fotoğraf çektirmekten. Hala öyle bir duygum var. Ama çocukluğumda benim hiç fotoğrafım yoktu. Bir tane 40 kişinin içinden çok küçük bir fotoğrafım vardı. Kızım doğduğu zaman onu çekmeye başladım. Aslında tek ilişkim buydu ve onu nefret ettirinceye kadar 'Benim fotoğrafım yok onun olsun.' diye başladı iş.

Sonra yürümeye başladım. Forrest Gump gibi inanılmaz yürüyüşler yaptım. Sonra bununla yetinmedim. Gezmeye, şehirlere, başka ülkelere gitmeye başladım ki yolculuktan nefret ederdim. Sonra 'Ben buraları niye çekmiyorum.' filan dedim. Elime bir-iki makine geçti onlarla çekmeye başladım. Sonra o büyüdü, büyüdü başka bir şeye, bir sergiye dönüştü. Umarım bunu becerdiğimi düşünürsünüz."

Teknik Direktör Şenol Güneş ile Futbolculardan Zeki Demirkubuz’un Fotoğraf Sergisine Ziyaret

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile futbolculardan; Cenk Tosun, Necip Uysal, Gedson Fernandes ve Omar Colley, Beşiktaşlı Yönetmen Zeki Demirkubuz’un Kadıköy Müze Gazhane’deki “Hayat” adlı fotoğraf sergisini ziyaret ettiler.

Şenol Güneş, sergide basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hayatta çalışmak ve üretmek çok önemli. Hayatta nefes alınacak alanlar spor ve sanattır. Zeki Demirkubuz, etkili bir şekilde sanatını icra ediyor. Altın çamurda da olsa altındır. Futbol hayatın kendisidir. Futbolda golün ne zaman nasıl geleceği belli değil. Aynı şey sanat için de geçerli. Oyuncuların genel kültürlerinin iyi olması futbollarını da zenginleştirir diye düşünüyorum. Futbolda yetenek önemlidir ama güçlü karakter ve genel kültür de önemlidir. Ne yaparsak yapalım, düşüncelerimizi paylaşmaktan yanayım. Zeki Demirkubuz’u tebrik ediyorum. Tribüne gelen çocuklar ve aileler mutlu olmak istiyorlar. Oyuncularımız da bu durumun farkındalar. Futbolcular işlerini iyi yaptıklarında herkes mutlu oluyor. Sonuç almak istiyoruz. Sonucu keyif veren futbolla almak ayrıca keyif veriyor.”



Teknik Direktör Şenol Güneş ile futbolcular, sergi ziyaretinin sonunda Zeki Demirkubuz’a imzalı Beşiktaş forması hediye ettiler.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık