Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Aziz Polyeuktos Kilisesi’nin kalıntıları İBB tarafından temizlendi

Aziz Polyeuktos Kilisesi’nin kalıntıları İBB tarafından temizlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kente değer katan eserleri Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı’nın “İBB Miras” projesiyle sürekli gözetim altında tutuyor. İBB'den edinilen bilgilere göre; kültür varlıklarının mevcut durumuyla ilgili tespitini yapan ve rutin temizliğini sağlayan İBB Miras ekipleri, Saraçhane’de bulunan Aziz Polyeuktos Kilisesi’nde çalışma başlattı. Tarihi yapıyla ilgili gelen ihbarlar üzerine harekete geçen İBB Miras ekipleri, İBB birimleriyle birlikte ortak çalışma yürüttü. İBB Zabıta, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Atık Yönetimi Müdürlüğü ile koordineli şekilde gerçekleştirilen çalışmalarda çitlerdeki kırıklar tamir edildi, genel temizlik yapıldı ve hasarlı kapılar onarıldı.

KÜLTÜR VARLIKLARINA DÜZENLİ BAKIM VE TEMİZLİK

İBB, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul’a ait eserlerin korunması için “İBB Miras” projesini hayata geçirdi. Şehrin farklı noktalarında belirlenen rotalarda kültür varlıklarına yönelik bakım ve temizlik çalışmaları yapan İBB Miras ekipleri, İstanbullunun da yapıların güncel durumlarından haberdar olmasını sağlıyor.

İstanbul genelinde kültürel miras envanterinin oluşturulması ve güncellenmesine dönük araştırma, veri toplama, belgeleme, tespit, analizler yapan İBB Miras ekipleri, kültür mirası değerlerinin araştırılması ve tescilinin önerilmesi için ilgili kurumlarla irtibatlı çalışmalar yürütüyor.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık