Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Atatürk Kültür Merkezi'nde bu hafta!

Atatürk Kültür Merkezi'nde bu hafta!

Atatürk Kültür Merkezi, 5-11 Şubat tarihleri arasında birbirinden özel tiyatro, opera, sergi ve konserlere ev sahipliği yapacak. Edinilen bilgilere göre; ‘Rumuz Goncagül’ oyunu ve ‘Hamiyet Müzikali’ AKM Tiyatro Salonunda sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Don Giovanni’ operası ve ‘Fındıkkıran’ balesi ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyici karşısına çıkacak.

DEVRAN-I ŞERİF- TASAVVUF, İRFAN VE MEYDAN MEŞKLERİ TOPLULUĞU

7 ŞUBAT- 20:00- AKM TİYATRO SALONU

Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu’nun icra edeceği, Fatih Çıtlak’ın anlatımıyla ‘Devran-ı Şerif’ 7 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda izleyiciler ile buluşacak. 

HAMİYET MÜZİKALİ

8 ŞUBAT- 20:30- AKM TİYATRO SALONU

Deniz Madanaoğlu’nun yazdığı, yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun üstlendiği ‘Hamiyet’ müzikali 8 Şubat saat 20:30’da AKM Tiyatro Salonunda seyircisiyle buluşacak. Bir işçi mahallesinde eşi ve iki kızıyla mutlu sakin bir hayat sürdüren Hamiyet’in 1980 darbesiyle hayatının alt üst olmasını anlatan oyunun müzikal hikayesi ve şarkı sözleri Peyk grubunun solisti İrfan Alış tarafından yapıldı. Aslı İnandık’ın başrolde olduğu ‘Hamiyet’ müzikalinde Bilgesu Kural, Cansu Bahadır, Esra Kızıldoğan, Ezgi Çelik, Sabahattin Yakut, Sermet Yeşil, Uygar Özçelik rol alıyor, Peyk grubu ise müzikleriyle eşlik ediyor. 

DON GIOVANNI- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

8 ŞUBAT- 20:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği, Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelediği ‘Don Giovanni’ operası, 8 Şubat tarihinde AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyiciyle buluşuyor. Dahi librettist Lorenzo Da Ponte’nin kaleme aldığı librettosu ile kara komedi olarak nitelendirilen opera; insan doğasının en iyisinin ve en kötüsünün sergilendiği, ruhsal ve dünyevi arzuların, komedi ve trajedinin Mozart’ın dehası ile birleşmesinden doğdu. Aytaç Manizade’nin sahneye koyduğu eserde İDOB Orkestrasını İbrahim Yazıcı yönetiyor. Dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan imzalı. Eserin koro şefi ise Volkan Akkoç.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ

9 ŞUBAT- 20:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının bu haftaki konserinde, B.Martinu’nun ‘Obua Konçertosu’nu Sezai Kocabıyık seslendirecek. Ardından A. Ginatera’nın “En zor yazdığım eserim” dediği ve dokuz yılda tamamladığı ‘Arp Konçertosu’nu Ukraynalı arpist Veronika Lemishenko’nun yorumuyla dinleyeceğiz. Konserin ikinci bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı günlerinden bir olan 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremde kaybettiklerimiz anısına  J.Haydn’ın ‘Veda Senfonisi’ seslendirilerek.

FINDIKKIRAN- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

10 ŞUBAT 2024, 16:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Rus besteci P. İ. Çaykovski’nin 1891 yılında bestelediği son eseri olan, küçük Alman kız Clara Stahlbaum’un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran oyuncağı ile ilgili rüyalarının konu edildiği ‘Fındıkkıran’ balesi 10 Şubat 2024 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek. Koreografisi Mehmet Balkan’a (M. Petipa – L. Ivanov’dan sonra) ait iki perdelik eseri Lale Balkan sahneye koyuyor.

RUMUZ GONCAGÜL- İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

10 ŞUBAT- 20:00 ve 11 ŞUBAT 15.00- AKM TİYATRO SALONU

Türk Tiyatrosunun önemli yazarlarından Oktay Arayıcı’nın ‘Rumuz Goncagül’ adını verdiği, 70’li yılların sonlarında değişen sosyal yapının ve ekonomik hayatın etkisiyle çalışan kadınların sıkışmışlığını anlatan çağdaş orta oyunu, 10-11 Şubat tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşacak. Oyunun yönetmenliği Zafer Algöz yapıyor, Timur Selçuk ise müzikleri ile eşlik ediyor.

MERVE KOCABEYLER VE VERONIKA LEMISHENKO ARP İKİLİSİ- KAHVE KONSERLERİ

10 ŞUBAT- 11:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU ALT FUAYE

Arp dünyasında uluslararası başarılara sahip Veronika Lemishenko ve Merve Kocabeyler, Türkiye’de ilk kez Atatürk Kültür Merkezi Kahve Konserlerinde dinleyicisiyle buluşuyor. Barok dönemden çağdaş döneme uzanarak arpın geniş tını yelpazesini sergileyen programda Vivaldi, Dussek, Franck, Tournier, Glass gibi bestecilerin eserleri yer alacak.

DESTANLARIN DANSI- ALAGÖZ KÜLTÜR SANAT

11 ŞUBAT- 20:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

‘Destanların Dansı’ Türk halklarının zengin kültürel mirasını müzik, dans ve tiyatro ile buluşturarak binlerce yıllık tarihi ve kültürü izleyicilere aktarıyor. Nuh Tufanı’ndan Dede Korkut’a, Sarı Gelin’den Tomris’e kadar birçok destanı ve kahramanı içeren performans, 11 Şubat Pazar günü saat 20.00’de Türk Telekom Opera Salonunda tarih akışında görsel ve duygusal bir yolculuk sunacak.  

TEMAS İSTANBUL SERGİ

19 OCAK- 11 ŞUBAT- GALERİ

Millî İstihbarat Teşkilâtının 97. kuruluş yılına ithafen gerçekleştirilen ‘Temas İstanbul’ istihbarat ve strateji temalı dijital sergi, 19 Ocak – 11 Şubat tarihlerinde pazartesi günleri hariç 11.00 – 20.00 saatleri arasında AKM Galeri’de ziyarete açık olacaktır.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık