Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Arter'den çocuklar için Çağdaş Sanat Atölyeleri!

Arter'den çocuklar için Çağdaş Sanat Atölyeleri!

Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleriyle ağırlayan Arter, farklı yaş gruplarından katılımcılara yönelik çocuk atölyelerini hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenlemeyi sürdürüyor. Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen atölyeler, Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekilleniyor ve her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteriyor.

4–6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Bu Kimin İzi?” başlıklı atölye, 9 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 11:00’de Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek. “Bu Kimin İzi?” atölyesi, katılımcıları Arter’de devam eden OyunBu sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla beden ve hareket üzerine düşünmeye çağırıyor. Hareketli görüntü ve beden jestlerine odaklanan atölyede, kendi beden duruşlarını yetişkin eşlikçilerinin desteğiyle büyük ebatlı kâğıtlara aktaran çocuklar eğilme, zıplama, dönme, bekleme eylemlerden yola çıkarak hareketin öncesini ve sonrasını gözlemleyecekler.

Ara tatilde gerçekleşecek “Gez, Bak, Çiz” başlıklı atölye, 6–9 ve 7–11 yaş aralığındaki çocukları Arter’in güncel sergilerini keşfetmeye çağırıyor. Arter’in rehber ekibi eşliğinde gerçekleştirilecek sergi turuyla başlayan buluşmalarda, çocuklar sergilenen yapıtlar üzerine sohbet edecekler ve bu yapıtlardan yola çıkarak kendi çizimlerini üretecekler. Atölye çalışması, 13 Nisan 2022 Çarşamba ve 16 Nisan 2022 Cumartesi günleri 6–9 yaş grubu için saat 13:00’te; 7–11 yaş grubu içinse saat 15:00’te gerçekleştirilecek.

6–9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Kavanoz Galaksisi” atölyesi, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 14:00’te Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek. Atölye, katılımcıları OyunBu başlıklı grup sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla ışık, gölge, uzam ve oyun kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor. Navid Nuur’un sergide yer alan Evrensel Sürtünme Boşluğunun İçinde (2005–2008) başlıklı eserini inceleyen çocuklar, ardından gündelik malzemelerle bir galaksi devresi kurarak galaksilerini ışıkla buluşturacaklar.

“Ters Köşe” başlıklı atölye ise 30 Nisan 2022 Cumartesi günü 11:00’de müze eğitimcileri Aslı Ersoy ve Elif Üngör’ün kurduğu atölyepikolo tarafından Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek. 4–6 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen atölye, katılımcılarını OyunBu başlıklı grup sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla oyun kavramı etrafında yeni deneyimlere davet ediyor. George Maciunas’ın sergide yer alan Flux Pinpon (1976) başlıklı eserini inceleyen çocuklar, yetişkin eşlikçilerinin desteğiyle kendi masa tenisi raketlerini tasarlayacaklar. Ardından farklı teknik ve malzemelerle tasarladıkları bu raketlerle Maciunas’ın eseri etrafında bir araya gelerek rekabetin yerini eğlenceye bıraktığı, alışılmışın dışında bir masa tenisi oyunu oynayacaklar.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelerin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir. Atölyeye katılan çocukların birer yetişkin eşlikçisi ise, etkinlik gününde Arter sergilerini ücretsiz ziyaret edebilir; 13:00 ve 15:00'te düzenlenen rehberli turlar için giriş katındaki gişeden bilet satın alabilir.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Arter Pazartesi hariç her gün açık. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık