Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

9. Sanata Yolculuk: Ersin Karabult & Machine a bulles

9. Sanata Yolculuk: Ersin Karabult & Machine a bulles

Institut français Türkiye geleneksel basılı yayınlar için çizilen çizgi romanlarla ve tamamen dijital yeni formatlarda yaratılan çizgi romanların karışımından oluşan melez bir çizgi roman sergisi sunuyor. Bu sergi, bu yıl Institut français tarafından dünya çapında düzenlenen çizgi roman 9. Sanata Yolculuk sergisi 10 Haziran’dan 26 Eylül'e kadar, Pazartesi-Cuma, 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilinir.

Institut français Türkiye, sergi hakkında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul seçkimiz, çizer Ersin Karabulut’un Fransızca ve Türkçe yayımladığı çalışmaları arasında derlenen çizgi roman sayfalarıyla zenginleştirildi. İki dilde iki güzergâha ayrılan sergi, 1981 İstanbul doğumlu bu müthiş çizgi romancının resmedilmiş dünyalarını ziyaret etmenizi sağlayacak.

Çizgi romanın diğer yeni yüzleri olarak, dijital format biçiminde ”Le grand méchant renard” ve “Phallaina” isimli eserleri sergiliyoruz. Bu dijital çalışmalar, Institut français “Machine à bulles” (Baloncuk Makinası) sergisi bünyesinde yapılan dijital çizgi roman panelindeki örneklerden ikisidir.

Çizgi romanın çok yönlü ve olağanüstü dünyasını deneyimleyin, bizimle birlikte 9 sanatın birçok yüzünü keşfedin!"

Ersin KARABULUT kimdir?

1981 yılında İstanbul’da doğdu. Lise yıllarından başlayarak Pişmiş Kelle, Gırgır, Lombak, Penguen ve kurucusu olduğu Uykusuz da dahil olmak üzere bir çok yayında karikatürler ve çizgi öyküler yazıp çizdi. Mimar Sinan Üniversitesi, Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Reklam ajanslarına storyboard ve illüstrasyonlar hazırladı. Uykusuz Dergisi’ndeki editörlük ve çizerlik görevinin yanı sıra 2016’dan beri Fransız yayınevleri Fluide Glacial ve Dargaud için çalışıp, Türkçe ve Fransızca çizgi roman albümleri üretiyor. Yurtiçi ve yurtdışında çizgi roman ve öykü anlatımı üzerine atölyeler düzenliyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık