Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

2020'nin ilk resitali bu Cumartesi!

2020'nin ilk resitali bu Cumartesi!

Japonya'dan Amerika'ya uzanan bir coğrafyada Suntory Hall, Wigmore Hall, Viyana Konzerthaus ve Carnegie Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında konserler veren Chaushian, bu Cumartesi 20:00’de Bach, Hindemith, Crumb ve Sollima seslendirecek. 

Ödüllerle dolu müzik kariyeri

Alexander Chaushian'ın ödüllerle dolu müzik kariyerinde Verona'daki Premio Mozart Yarışması "Birincilik Ödülü"; Hollanda'da düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması "Birincilik Ödülü"; Amerika'da geniş çaplı konserler vermesine olanak sağlayan New York'ta düzenlenen Young Concert Artists Yarışması 1997 "Birincilik Ödülü"; "Çellistler Aristokratı" olarak anılan Fransız çelist Pierre Fournier (1906-1986) anısına düzenlenen Pierre Fournier Ödülleri'nde 2001'de kazandığı "Özel Teşvik Ödülü" yer almakla birlikte isminin daha da tanınmasını sağlayan dünyanın en gözde yarışmalarından Moskova'da düzenlenen 12. Uluslararası Tchaikovsky Müzik Yarışması (2002) ve Münih'te düzenlenen ARD Uluslararası Müzik Yarışması (2005) gibi yarışmalarda aldığı dereceler oldu.
 
İngiliz Kraliyet Müzik Akademisi Üyesi olan Alexander Chaushian'ın birlikte konserler verdiği orkestra ve topluluklar arasında Viyana Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Belçika Ulusal Kraliyet Orkestrası, Ermeni Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestralar yer almaktadır. 
 
Berlin'de Kammermusiksaal, Milano'da Sala Verdi, Londra'da Wigmore Hall ve Queen Elizabeth Hall, Viyana'da Konzerthaus, Tokyo'da Suntory Hall, New York'ta Carnegie Hall ve Boston'da Symphony Hall da sanatçının İstanbul Resitalleri'nden önce sahneye çıktığı dünyanın prestijli salonları arasında. 
 
Efsanevi Yehudi Menuhin (1916-1999) ile de aynı sahneyi paylaşma fırsatı yakalamış olan sanatçının bugün birlikte aynı sahneyi paylaştığı müzisyenlerden bazıları ise piyanist Yuja Wang, flütist Emmanuel Pahud, keman virtüözleri Gidon Kremer, viyolacı Yuri Bashmet. 
 
Son 13 yıldır, klasik müziğin dünya salonlarından uluslararası gözde virtüözleri, usta ve şampiyon piyanistleri, yerli ve yabancı saygın kurum ve markaların ev sahipliğinde, kentin tepe noktalarından seçkin bir izleyici kitlesiyle buluşturan İstanbul Resitalleri'nin bugüne kadar 80'den fazla uluslararası sanatçı ile 100'den fazla resitale ev sahipliği yaptı. İstanbul Resitalleri, Ekim'den Haziran'a her ay özel bir resital ile hem uluslararası gözde sanatçıları İstanbul'a davet ederek kentin kültürel hayatına dünya standartlarında ciddi bir katkıda bulunuyor hem de İstanbul adının uluslararası platformda bir kez daha saygıyla anılmasına vesile oluyor!
 
İstanbul Resitalleri'nin şubat programında ise Yehudi Menuhin (2002) ve Henryk Wieniawski (2011) gibi dünyaca ünlü iki önemli uluslararası keman yarışmasının "Altın Madalya'lı keman virtüözü SoYoung Yoon ve dünyanın en prestijli piyano yarışmalarından LEEDS'in 2018 ikincisi usta piyanist Mario HARING var. İkili 14 Şubat özel konseri için Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de Dvorak Brahms Bartok ve Beethoven seslendirecek.
 
Biletler Biletix'te 340TL - 280TL - 230TL - 180TL - 130TL 
Ayrıntılı Bilgi: istanbulresitalleri.com
 

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık