Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye'de bir ilk Beşiktaş'ta!

Türkiye'de bir ilk Beşiktaş'ta!

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Beşiktaş Festivali, birbirinden eşsiz anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 1 Ekim'e kadar harika konserler, açık hava sineması ve Museum of the Moon isimli enstalasyon çalışmasını vatandaşlarla buluşturacak olan festivalde Beşiktaş'ta hayat ile sanat buluşacak.

"Ay ve ay ışığının muhteşem ambiyansı Beşiktaş Festivali konserlerimizle birleşiyor!"

Beşiktaş'ı sanatın kenti yapacağını her zaman dile getiren Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ilçede düzenlenen etkinliklerde ilkleri gerçekleştiriyor. 30 Ağustos’ta Kenan Doğulu konseri ile başlayan Beşiktaş Festivali, ülkenin değerli sanatçılarını vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında 3-11 Eylül tarihleri arasında halk müziğinin önemli isimleri Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda sahne aldı.

Türkiye'deki ilk ay müzesine ev sahipliği yapacak lan Beşiktaş Festivali'nde 15-21 Eylül arası İngiliz enstalasyon sanatçısı  Luke Jerram tarafından oluşturulmuş Museum of the Moon isimli eser, Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı'ndaki konserlerle birleşecek. Bülent Ortaçgil 16 Eylül, Duygu Soylu 18 Eylül, Pow Trio 19 Eylül, Nil Karaibrahimgil 20 Eylül, Jülide Özçelik 21 Eylül tarihlerinde sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rız Akpolat, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Ay ve ay ışığının muhteşem ambiyansı Beşiktaş Festivali konserlerimizle birleşiyor! İngiliz sanatçı @lukejerram tarafından oluşturulmuş #MuseumoftheMoon Beşiktaş Festivali'ndeki konserlerimizde komşularımıza harika bir deneyim yaşatacak. Tüm komşularımızı bekleriz." ifadelerine yer verdi.

Beşiktaş Festivali, 1 Ekim’e kadar sahne sanatları, görsel şovlar, tiyatro, sinema ve konserlerimizle devam edecek. 

Luke Jerram kimdir?

Luke Jerram, İngiliz bir enstalasyon sanatçısıdır. Heykeller, büyük enstalasyonlar ve canlı sanat projeleri yaratıyor. Halen Bristol'daki West of England Üniversitesi Sağlık ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde misafir araştırmacıdır. Jerram renk körüdür.

Museum of the Moon hakkında

Ay Müzesi, Luke Jerram'ın 2016 yılında yaptığı şişirilebilir bir yerleştirme sanat eseridir. Ay'ın 7 metre çapında küresel bir modelidir. Birkaç kopya, genellikle müzik eşliğinde geçici sergiler için dünyayı geziyor. Barselona ve Sidney'deki müzelerde de kopyaları var.

Museum of the Moon'un önceki sergilerinden kareler:

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık