Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

21 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Rıza Akpolat: Bir daha gel Samsun’dan

Rıza Akpolat: Bir daha gel Samsun’dan

Samsun'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıta saldırı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre; Kentin sembolü haline gelen Atatürk anıtı, Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılarak 29 Ekim 1931 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulmuştu.

Onur anıtı olarak bilinen ve milli törenlerin düzenlendiği Atatürk anıtının yıkılmaya çalışılmasının ardından Samsunlular dün gece alanda nöbet tuttu.

BAŞKAN AKPOLAT'TAN TEPKİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yaşanan bu olaya tepki göstererek Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafla birlikte "Bir daha gel #Samsun’dan" ifadelerini kullandı. Başkan Akpolat'ın bu paylaşımı binlerce beğeni aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da #Samsun etiketi ile anıtın olduğu meşaleli fotoğrafı paylaştı. Paylaşımı binlerce kişi tarafından beğenildi ve yeniden paylaşıldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öte yandan saldırının ardından kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan C.İ.F ve B.F adlı iki kişinin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

Samsun nüfusuna kayıtlı ve çok sayıda sabıkaları olduğu tespit edilen iki saldırganın aynı zamanda akraba oldukları belirtildi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, saldırganlar hakkında geniş çaplı soruşturmanın yapıldığını, en ince detayına kadar her şeyin araştırıldığını söyledi.

Dağlı, belediyelere yazı göndererek park ve bahçelerde ışıklandırmanın arttırılmasını, güvenlik kamera konulmasını, bozuk kameralar varsa onarılmasını, gündüz zabıtaların sık sık bu alanları kontrol edilmesini istedi.

Dağlı, gece de bekçiler başta olmak üzere güvenlik güçlerinin Atatürk anıtı olmak üzere kentteki park ve bahçeleri gözetim altında tutmaları için İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık