Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Rıza Akpolat Beşiktaşlılarla buluştu!..

Rıza Akpolat Beşiktaşlılarla buluştu!..

CHP Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanı, İlçe Başkanı, il ve ilçe yöneticileri, CHP Belediye Başkan Adayları, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, mahalle muhtarları medya mensupları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tanıtım toplantısında Başkan Rıza Akpolat; “5 yıl önce tam bu günlerde sizlerin karşısına Beşiktaş için hayal ettiğimiz projelerimiz ile çıkmıştım. Bugün bu projeleri hayata geçirmenin gururuyla karşınızdayım. Bu gurur hepimizin, tüm Beşiktaş'ın“ ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat 5 yılda Beşiktaş’ta gerçekleştirdiği projelerini ve “Yaşayan Beşiktaş 2024 - 2029 Projeleri Tanıtım Toplantısı“nda Beşiktaşlı komşularını ağırladı. Mustafa Kemal Merkezi(MKM)’de saat 14.00’te gerçekleşen toplantıda ilk olarak  CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Avukat Alican Şen ve Beşiktaş İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’la birlikte hayata geçirdikleri projeleri anlattığı videolu mesajı yayınlandı. Daha sonra kürsüye çıkan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat katılımcıları selamlayarak; “Beşiktaş saraylarıyla, üniversiteleriyle, iş merkezleriyle, konsolosluklarıyla, otelleriyle çok önemli bir kent. Biz de bu kentliyiz. Dolayısıyla Beşiktaş için mikro bir değerlendirmeyi kabul etmiyoruz. İki kıtanın birleştiği, Kaptan-ı Deryaların, Barbaros Hayrettinlerin kenti. Ama en önemlisi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı bütün Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı, Cumhuriyet fikrini geliştirdiği, düşman gemileri Dolmabahçe önüne geldiğinde “Geldikleri gibi giderler” dediği yerin adıdır Beşiktaş. Akaretler’deki evinden çıkıp  Kartal İstimbotu’na binip Bandırma Vapuru’na geçip Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı yerin adıdır Beşiktaş. Nihayette de hayata gözlerini yumduğu yerin adıdır Beşiktaş. İşte bu sebeplerden dolayı bu büyük sorumluluğumuzun farkındayız“  şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞLI OLMAK BİR DURUŞTUR”

Beşiktaşlı olmanın bazı ayrıcalık ve şartları da beraberinde getirdiğini belirten Başkan Rıza Akpolat;
“Beşiktaşlı olmak bir duruştur. Beşiktaşlı ayrımcılık yapmaz. Beşiktaşlı Atasına ve Cumhuriyete sadıktır. Beşiktaşlı ülkesine layıktır. Beşiktaşlı komşusuna gülümser. Beşiktaşlı kadınların haklarını savunur. Beşiktaşlı gençlerine değer verir. Beşiktaşlı çocuklarına iyi bakar. Beşiktaşlı tüm canlılara saygılıdır. Beşiktaşlı’nın rotası daima ileridir. Ekrem Başkanımızın da dediği gibi Tam yol ileridir!” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’a yaklaşık 50 yıldır bir yatırım yapılmamasının nedenini siyasi olarak değerlendiren Rıza Akpolat;
“Beşiktaş halkı siyasi tercihlerinden dolayı maalesef cezalandırıldı. Beşiktaş halkı Cumhuriyet ilkeleri duyarlılığıyla oy sandığına giderken bir yandan da yaşadığı muhite şeffaf, katılımcı ve sosyal bir belediyecilik tarafından hizmet görülmesini istiyor. İşte biz de bu sorumlulukla hesap verebilir, şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışını hayata geçirmeye çalıştık.” dedi. 

Göreve geldiklerinde çok önemli projeler vaat ettiklerini ve bunların çok büyük bir kısmını hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Rıza Akpolat; “Göreve geldiğimizde  toprağa tohum ekmiştik. O tohumlar koca çınarlar oldu. Şimdi toprağa yeni tohumlar ekeceğiz. Geleceğin tohumlarını atmaya ve diğer kentlere örnek olmaya devam edeceğiz. İşte birazdan paylaşacağım projeler de geleceğe atılan birer tohum. Bu tohumlar bizden sonrakilerin gölgesinde huzur bulacağı koca çınarlar olacak” dedi. Beşiktaş’ta CHP’nin mevcut belediye başkanı ve 31 Mart seçimlerinde yeniden belediye başkan adayı gösterilen Rıza Akpolat, ilk dönem hayata geçirdikleri ve seçilmesi halinde ikinci dönemimde hayata geçirecekleri projeler hakkında da Beşiktaşlıları bilgilendirdi. Başkan Rıza Akpolat; “Göreve gelirken olağanüstü bir süreci yönettik. Bunlar yakından da bildiğiniz gibi, pandemi, seller, depremler, yangınlar, büyük bir ekonomik kriz gibi oldukça sancılı süreçler yaşadık. CHP’li belediyeler olarak bu süreçleri ortadan kaldırmaya çalıştık. Biz göreve geldiğimizde Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alınmıştı. Kendi içinde iç barışı, mali tablosu bozulmuş, kurumla kentli arasında bir uçurum oluşmuş dolayısıyla Beşiktaş Belediyesi’nin itibarı zadelenmiş bir noktadaydı. Göreve başlar başlamaz hızlıca kendi iç barışımızı sağladık. Çalışanlarımızın yaşam koşullarını düzelttik. Yine katılımcı anlayışımız gereği mahallelerde toplantılar yaptık. Her perşembe belediyemizde halk toplantıları düzenledik. Pandemiyle birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra 120 kişilik Saha Çözüm Ekibimizi kurduk. 93540 haneyi ziyaret ederek onlara maske, dezanfektan ulaştırdık. Bu ekiplerimiz aynı zamanda Beşiktaş’a ait olan verileri güncelledi. Güncellenen bu verilerle 1228 hanenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettik. Bu sayı bugün maalesef 3 bine yaklaşmış durumda. Bundan dolayı yola çıkarken vaat etmediğimiz Halk Market, Halk Mağaza ve Aşevi projelerini Beşiktaş’a kazandırdık. Semt Kart uygulamasıyla tüm Beşiktaşlılar belediyenin sosyal tesislerinden çok büyük indirimlerle faydalanabiliyor.

ÇOCUKLARIYLA YAŞAYAN BEŞİKTAŞ

Göreve gelirken, çocuk, genç, öğrenci, kadın, engelli, yaşlı dostu bir belediye vadettik. Dolayısıyla ‘Dayanışmayla Yaşayan Beşiktaş’ diyoruz ve ilk başlığımız ‘Çocuklarıyla Yaşayan Beşiktaş. Göreve geldiğimizde çocuklarla ilgili birçok projeye imza atmıştık. Şimdi ise Hoş Geldin Bebek Seti, Beslenme Kolisi gibi projeleri daha büyük boyutlarda çocuklarımızla buluşturacağız. Yine Belediyemizde bulunan Çocuk Ağız Diş Sağlığı Polikiliniğimizden daha fazla çocuğun faydalanmasını sağlayacağız. Yine Gündüz Çocuk Bakımevlerimiz ve kreşlerimizden daha fazla çocuğumuzun faydalanmasını sağlayacağız. Yakında hizmete açacağımız Dikilitaş Spor ve Yaşam Kompleksi’nde yer alan  yeni bir kreşi daha komşularımızın hizmetine açacağız. Bu arada Dikilitaş Spor ve Yaşam Kompleksi’nde havuz, fitnes salonları, öğrencilerin ders çalışma alanları ve otopark gibi Beşiktaşlının ihtiyacını karşılayacak büyük bir merkez olacak.

Çocuk Kitapları Festivali yapacağız. Yine çocuklarla ilgili hangi spor dalına yatkınlığının anlaşılacağı Gelecek Geninde Gizli Beşiktaş Projesi ve Oyuncak Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçireceğiz.

GENÇLERLE YAŞAYAN BEŞİKTAŞ

Açıklamalarında gençlere yönelik yeni projelerinden bahseden Rıza Akpolat; “İkinci başlığımız ‘Gençlerle Yaşayan Beşiktaş’ Beşiktaş’ta 9 tane üniversite var. Bu üniversitelerde bulunan öğrencilerin iki temel sorunu var; beslenme ve barınma. Birer kız ve erkek öğrenci yurdumuz var. Bunların kapasitelerini genişlettik. Ama en önemli adımı beslenme sorunuyla ilgili çözümlerle attık. Öğrenci'Ye projemizi birçoğunuz zaten biliyorsunuz. Yeni dönemde Gece Kütüphanesi projesini gençlerimizle buluşturacağız. Böylelikle kütüphanelerimiz 24 saat yaşayan kütüphaneler haline gelecek. Yine Proje Noktası ve Yapay Zeka İnovasyon Girişimcilik Destek Projelerimizi hayata geçireceğiz. Çünkü gençlerimizin bu anlamda destek görmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Hayata geçirecekleri yeni projeler hakkında bilgiler sunan Rıza Akpolat’ın üçüncü başlığı Kadınlarla Yaşayan Beşiktaş oldu. Kadınlarla ilgili Kadın Dayanışme ve Yaşam Merkezi, Aile Danışmanlığı Hizmeti, Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Avrupa Şartnamesi, CHP Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi’nin imzalanması, İstanbul Sözleşmesi Farkındalığı gibi birçok oluşuma ve projeye imza attıklarını belirten Başkan Rıza Akpolat;
“Yeni dönemde Yerel Eşitlik Eylem Planı ve İlk Adım İstasyonu gibi projeleri kadınlarımızla buluşturacağız. Bu projelerle cinsiyete dayalı ayırımcılığın azaltılmasını ve şiddete maruz kalan kadınlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyoruz.” dedi.

Yaşlı dostu bir belediye olduklarını ve Beşiktaş’ın en fazla yaşlı nüfusu oranına sahip bir kent olduğuna işaret eden Rıza Akpolat; “Belediye olarak Yaşlı Dostu Kentler Ağı’na katıldık. 65 + Yaşam Ofisi’ni kurduk. Gerontomimari, Podoloji birimlerini açtık. Evde Doktor Muayene Hizmeti, Ev Temizliği, Ulus ve Etiler Yaşam Evi, 7/24 Acil Yardım Ambulansı, Hasta Nakil Ambulansı, Psikolojik Danışmanlık, Diyetisyen Hizmeti, Aşevi Hizmeti gibi projelerimizi yaşlılarımıza sunduk. Yeni dönemde de  Alzheimer ve Demans Gündüz Yaşam Evi, Mahalle Huzurevi, Yerel Yaşlılık Eylem Planı 65+ 7/24 Acil Hizmet Hattı gibi proje ve hizmetlerimizle yaş almış komşularımızın yanında olacağız.

Beşiktaş Belediyesi’nin engelsiz yaşama dair önemli projelere imza attığını dile getiren Rıza Akpolat;
“Dilek Sabancı Engelli Koordinasyon Merkezi’nde belediye birimimiz hizmetlerine devam ediyor. Yine bu alanda Dost Eller Taksi Hizmetimiz, Engelsiz Sanat Topluluğu gibi oluşumlarımızla engelli bireylerimizin yanındayız. Yeni dönemde de Engelli Ekipman Onarımı, Engelsiz Kütüphane ve Sinema (Sesli Kütüphane), Engelli Bireyler İçin Akülü Şarj İstasyonları gibi projelerimizi ihtiyaç sahipleriyle buluşturacağız.

Yine en fazla duyarlı olduğumuz konulardan biri de can dostlarımız. Bu konuyla ilgili yeni dönem projelerimizi Can Dostlarıyla Yaşayan Beşiktaş başlığı altında topladık. Mobivet Sokak Hayvanları Ambulanslarımız, Engelli Kedi Ünitesi, Mama Dağıtımı, 150 Noktaya Uyarı Tabelası gibi hizmetlerimizle 7/24 hizmet veren tek belediye olarak ilçede sokakta yaşayan bütün köpekleri kısırlaştırdık. Yeni dönemde ise bir mama üretim tesisi açacağız. Bunun yanı sıra  engelli hayvanlar için fizyoterapi merkezi ve sanal hayvanat bahçesi gibi projelerimizi Beşiktaş'ımıza kazandıracağız.

DEĞERLERİYLE YAŞAYAN BEŞİKTAŞ

Daha önceden de belirttiğim gibi Beşiktaş siyasi tercihi yüzünden merkezi otorite tarafından cezalandırılan bir kent. Ama biz Ekrem Başkanımızla çalışmanın şansına sahip olduk. Özellikle raylı taşımacılık sisteminde çok önemli işlere imza attık. Füniküler (Boğaziçi Üniversitesi, Hisarüstü, Aşiyan), Metro Bağlantıları (Mahmutbey Metro Hattının Yıldız ve Fulya İstasyonları), Caddeler, Beşiktaş Barbaros Meydanı, Ortaköy Meydanı, Dikilitaş Spor Kulübü Tesisi’nin yenilenmesi gibi çok zor projelerde önemli işler gerçekleştirdik. Yeni dönemde ise Beşiktaş Kentsel Tasarım Ajansı, Geleceğe Yönelik Kentsel Tasarım Projeleri, Beşiktaş Çarşı Pazar Alanı, Arnavutköy Cephe Rehabilitasyon ve Kentsel Tasarım, Bebek Cephe Rehabilitasyon ve Kentsel Tasarımi Sinanpaşa Kent Meydanı, Şairler Sofası Parkı Yenileme, İsmet İnönü Spor Tesisi Yenileme gibi projelerimizle hem ilçemizin tarihi dokusunu koruyacak hem de daha da güzelleştireceğiz.

 KÜLTÜRLE SANATLA YAŞAYAN BEŞİKTAŞ

Beşiktaş’ın kültür ve sanatın başkenti olduğunu kaydeden Başkan Rıza Akpolat; “Biz belediye bütçesinden bir kuruş dahi harcamadan, Beşiktaş Festivali, Revival Konserlerini gerçekleştirdik. Ortaköy Kültür Merkezi, Afife Jale Sahnesi, Beltaş Kitap Kafe, İBB iş birliğiyle Beşiktaş İskelesi Kütüphanesi ve Vapur Kafe projelerini gerçekleştirdik. Bu alanda yeni dönemde Uluslararası Beşiktaş Festivali, Dolmabahça Gazhane, Beşiktaş Boğaziçi Müzesi,Yaratıcı Endüstri Platformu gibi işlere imza atacağız.” şeklinde konuştu.

GÜVENLİ YAŞAYAN BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Belediyesi’nin olası bir afete karşı çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiğini belirten Başkan Rıza Akpolat deprem sonrası Hatay’a ilk giden arama kurtarma ekibinin Beşiktaş Belediyesi’ne ait olduğunu hatırlatarak, “Beşiktaş Afet Yönetim Merkezi, Afet Akademisi, Afet Kardeş Belediyeciliği, Beton ve Zemin Laboratuvarı, Kentsel Dönüşüm Hibrit Modeli gibi afetlere yönelik önemli projeler gerçekleştireceğiz” dedi.

DOĞAYLA BARIŞIK YAŞAYAN BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Belediyesi’nin çevre duyarlılığı ve hassasiyetiyle birçok projeye imza attığını, ilçeye 8 tane yeni park kazandırdıklarını, 27 parkta tamamen yenileme çalışmalarını bitirdiklerini ve 63 adet aktif-pasif alanda çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Rıza Akpolat; “Ortaköy Yaşam Vadisi Projesi, Abbasağa Parkı Yenileme Projesi, Yeni Kazanım Park ve Yeşil Alanlar (10 park 50.000 m2 yeni alan), Kaykay Parkı, Yeşil Akıtların Pelete Dönüştürülmesi, Ekolojik Kütüphane gibi çevreci ve yeşile dost projelerle Beşiktaşlıların yanında olacağız” dedi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KAYNAKLARLA YAŞAYAN BEŞİKTAŞ

Açıklamalarında sürdürülebilir kaynaklarla ilgili hayata geçirecekleri projeler hakkında da bilgi veren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat; “Karbon ayak izini ilk nötrleyen ilçe belediyesi olarak yeni dönemde de bu duyarlılığımızı yansıtan projelere imza atıyoruz. Yağmur Suyu Hasadı Sistemlerinin Kurulması, Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonlarının Kurulması, Çevre İzleme Sistemlerinin Kurulması, Elektrikli Araç İstasyonlarının Kurulması ve Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı gibi projelerimizi ilçemize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

AKILLI ÇÖZÜMLERİYLE YAŞAYAN BEŞİKTAŞ

Son olarak Beşiktaş’ın akıllı çözümlerle ilgili projelerine değinen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş’ın Dijital İkizi projesini hayata geçireceklerini ve bir Açık Hava Kent Müzesi açacaklarını duyurdu.

Haber Videosu


Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık