Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Mavi Nefes Gezici Eğitim Otobüsü Beşiktaş'ta!

ÖZEL HABER: Mavi Nefes Gezici Eğitim Otobüsü Beşiktaş'ta!

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TURMEPA Temiz Deniz Derneği işbirliği ile düzenlenen ve bir hafta boyunca Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde bulunan “Mavi Nefes Gezici Eğitim Otobüsü”nde yapılacak olan STEAM eğitimlerinin açılış programı Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu ve TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk'ün katılımları ile gerçekleştirildi.

Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan yapılan paylaşımda, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve TURMEPA Temiz Deniz Derneği işbirliği ile düzenlenen ve bir hafta boyunca Beşiktaş Anadolu Lisesinde bulunan “Mavi Nefes Gezici Eğitim Otobüsü”nde yapılacak olan STEAM eğitimlerinin açılış programı gerçekleştirildi." ifadelerine yer verildi. 

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda da, "Müdürlüğümüz ve TURMEPA iş birliliği ile gerçekleştirilen, “Mavi Nefes Gezici Eğitim Otobüsü” STEAM eğitimlerinin açılışı Kaymakamımız Önder Bakan ve Müdürümüz Özcan Türkoğlu ve TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk'ün katılımları ile gerçekleştirildi." ifadeleri kullanıldı.

Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü

Denizleri koruma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli eğitimler ve etkinliklerin yapılacağı Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü, ikinci yılında ilk önce Sarıyer İskelesi'nde ziyaretçilerini ağırladı. Arkından ikinci durağı olan Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde bir hafta boyunca STEAM eğitimleri yapılacak.

Mavi Nefes Eğitim Otobüsü bir hafta süresince Sarıyer'de öğrencileri ağırlayacak. Otobüs, belirlenen rota kapsamında Marmara Bölgesi'nde Sarıyer, Beşiktaş, Tekirdağ ve Çanakkale'de birer hafta kalacak.

Projenin deniz temizliği ayağında, İstanbul Boğazı'nı temizleyen 2 deniz süpürgesi, proje kapsamında yaklaşık 80 tonluk atığı geri dönüşüme kazandırdı. Acil durumlarda müsilaj ve katı atık temizliği yapmak üzere başka bölgelere de genişletilen proje ile Antalya Adrasan'da temmuz ayından bu yana teknelerden yaklaşık 2 bin 200 litre sıvı atık toplandı ve bu sayede 17 bin 600 litre deniz suyunun temiz kalması sağlandı.

Mavi Nefes Projesi'nin farkındalık eğitimi ayağında çevrim içi eğitimlerle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullarda okuyan öğrencilere ve öğretmenlere denizlerin önemi, deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir su kaynakları için bireysel sorumlulukları aktarıldı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık