Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: İstanbul ve Beşiktaş için elele!

ÖZEL HABER: İstanbul ve Beşiktaş için elele!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi iş birliği ile Dolmabahçe ve Çırağan caddelerinde yeşil dokunun korunduğu açıklandı.  Daha yeşil bir çevrenın son görüntüleri paylaşıldı. Yetkililer, 'Elbirliği ile çalışarak, İstanbul daha yaşanılabilir bir yer oluyor' dediler.

Bir yandan seçim çalışmaları bir yandan kentsel hizmetler devam ediyor. Bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşan başkanlar elbirliği içinde yapılacak ortak çalışmaların her konuda başarıya ulaşacağına dair net mesajlar veriyorlar. 

Bunlardan biri ve belki de en önemlisi de yeşil ve doğa üzerine...
Dolmabahçe ve Çırağan caddelerinin simgesi çınar ağaçlarında dönüşüm yapıldı. İBB ekipleri hastalıklı çınarlar yerine yenilerini ekti. Beşiktaş'ta hastalıklı çınarlar yerini sağlıklı ağaçlara bıraktı. Kesilen Londra çınarları yerine Batı çınarları dikildi. İBB, bölgedeki 500 çınardan 75'ini dönüşüm kapsamına aldı. Yeni çınarların dikimi titizlikle yapıldı. Çevre sakinleri betonlaşmanın önüne ağaç dikimi ile geçilebileceğini ve yaşanabilir bir yer için daha çok yeşil arzu ettiklerini söylüyor. Elbirliği ile daha yeşil bir il ve ilçe için koordineli çalışmanın önemine vurgu yapıyorlar.

Konu hakkında: Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Ülkemizin tarihi, doğal ve kültürel mirasının bir parçası olan Dolmabahçe ve Çırağan caddelerimizdeki yeşil dokuyu İBB iş birliğiyle koruyoruz. Yeni, genç ve güçlü çınar ağaçlarımız gelecek nesillere miras kalacak." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Dolmabahçe ve Çırağan Caddeleri’nin simgesi olan çınarların birçoğu hastalanmış ve hayatını kaybetmişti, yerine yenilerini diktik." açıklamasında bulunmuştu.
Bu sözlerin kısa sürede yerine getirilmesi ve kamuoyuyla paylaşılmasını Beşiktaş'ta memnuniyetle karşılandı ve  her yerin daha da çok ağaçlandırılması istendi.

DAHA YEŞİL BİR ÇEVRE

Geçtiğimiz sene, İstanbul Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde bulunan ve 'korumaya değer' konumunda olan 112 çınar ağacı, kansere yakalandığı gerekçesiyle kesilmişti. İBB'den edinilen bilgilere göre; "Bu ağaçlar kesilmese hepsi kurumaya yüz tutmuş, can ve mal güvenliği açısından çok ciddi tehdit oluşturmaya başlamıştı."  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ağaçların yerine yenilerinin dikildiğini belirtti. Hastalıklı toprağın dahi değiştirildiğine değinerek; ağaçların kesilmediği takdirde diğer çınarlara da hastalık sıçrayacağını dile getirdi.

"Çınar kanseri dediğimiz bir hastalık var. Bu mantar hastalığıdır. Kökten veya yaralanmalardan ötürü gövdeden aynı zamanda da budamadan alınan ve yayılmaya başlayan bir hastalıktır. Buradaki bütün ağaçlarda da bu hastalık tespit edilmiştir. Bunlar uzman ekipler, fakülteden hocalar ve tarım orman il müdürlüklerinden gelen arkadaşların tespitleri sonucu netleşmiştir. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Tabi aynı şekilde tabiat varlıklarından da komisyondan çıkan kararlar neticesinde yenilenme çalışmaları yapıyoruz.

Bu ağaçlar kesilmese hepsi kurumaya yüz tutmuş, can ve mal güvenliği açısından çok ciddi tehdit oluşturmaya başlamıştı. Nihayetinde burası SİT alanı, turizmin çok yoğun olduğu bir bölge. Bu hastalıkla da kimyasal ile mücadele edemiyorsun, biyolojik mücadelesi de yok. Ancak bu şekilde mekanik mücadele ile alandan çıkartıp, yerine yenisi ile değiştirerek dönüşüm yapıyoruz. Buradaki ağaçlar 150-200 yıllık ağaçlarımız vardı" açıklamasında bulunuldu.

HAYATINI KAYBEDEN AĞAÇLARIN YERİNE YENİSİ DİKİLDİ

Dolmabahçe ve Çırağan caddelerinin simgesi çınar ağaçlarında dönüşüm yapıldı. İBB ekipleri hastalıklı çınarlar yerine yenilerini ekti. Beşiktaş'ta hastalıklı çınarlar yerini sağlıklı ağaçlara bıraktı. Kesilen Londra çınarları yerine Batı çınarları dikildi. İBB, bölgedeki 500 çınardan 75'ini dönüşüm kapsamına aldı. Yeni çınarların dikimi titizlikle yapıldı. 

Konu hakkında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Dolmabahçe ve Çırağan Caddeleri’nin simgesi olan çınarların birçoğu hastalanmış ve hayatını kaybetmişti, yerine yenilerini diktik." açıklamasında bulunmuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, "Ülkemizin tarihi, doğal ve kültürel mirasının bir parçası olan Dolmabahçe ve Çırağan caddelerimizdeki yeşil dokuyu İBB iş birliğiyle koruyoruz. Yeni, genç ve güçlü çınar ağaçlarımız gelecek nesillere miras kalacak." ifadelerini kullandı.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık