Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: İmamoğlu müjdeyi verdi! Beşiktaş Fulya ve Yıldız Metrosunda sona doğru!

ÖZEL HABER: İmamoğlu müjdeyi verdi! Beşiktaş Fulya ve Yıldız Metrosunda sona doğru!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun ilk etabı olan 18 kilometre uzunluğundaki 15 istasyonlu Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce 28 Ekim 2020'de hizmete açılmıştı. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Üsküdar-Çekmeköy Metrosu'ndan sonra, Türkiye'nin ve İstanbul'un ikinci, Avrupa Yakası'nın da ilk sürücüsüz metrosu oldu.

Beşiktaş'taki iki istasyonu yakında açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konu hakkında "Metro çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor. Mahmutbey Mecidiyeköy Metrosu'nu tamamlayıp hizmete açmıştık, bu hattın Beşiktaş'taki iki istasyonunu da yakında hizmete sunacağız." dedi.

İmamoğlu'nun paylaştığı videoda, "Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'nın Fulya-Yıldız İstasyonları açılıyor. Fulya ve Yıldız istasyonları arasında raylar döşendi. Artık deneme seferleri için heyecanlı bekleyiş başladı." ifadeleri yer alırken, çalışmalar hakkında bilgi veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, "Katanerlerimiz başlıyor. Peron açıcı kapılarımız burada. Fanlarımız gelecek. Merdiven ve asansör montjlarımızı gördünüz. Raylarımız döşendi. Bütün kablolama sistemlerimiz hazır. 1 ay içerisinde de ilk dinamik testimiz için hattımıza trenimizi sokuyor olacağız.

28 Ekim 2020'de Mecidiyeköy-Mahmutbey'i açmıştık ve oldukça da talep gören bir hat. Bu hattın her iki tarafında da devam eden çalışmalarımız var. Mecidiyeköy'den Kabataş'a ve Mahmutbey'den de Esenyurt'a kadar.

Beşiktaş'taki arkeolojik kazıları hızlandırdık. Kabataş'a izin aldık, arkeolojik kazılarımızı neredeyse tamamlamak üzereyiz.

Bizim ilk hedefimiz bu yılın sonunda Mecidiyeköy'den bir mekik seferle yani Mecidiyeköy'deki bir platformda yolcular tren değiştirecekler Fulya ve Yıldız'a ulaşabilecekler." şeklinde konuştu.

Video şöyle devam etti: "Yıldız istasyonunda asansörlerin bulunduğu bölümde de son kaynaklar yapılıyor. Yıldız istasyonundaki Peron Ayırıcı Kapı Sistemi yani PAKS imalatları da neredeyse tamamlandı. 

Fulya istasyonunda İstanbulluların kullandığı yürüyen merdivenlerin bir kısmının inşası da tamamlandı."

"Beşiktaş’ımız için hayırlı olsun"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, daha önce çalışmalar hakkında bilgil verip İmamoğlu'na Beşiktaş'a verdiği katkı nedeniyle teşekkür etmişti.

Beşiktaş Belediye Balkanı Rıza Akpolat, "İBB Başkanımız @ekrem_imamoglu  Aşiyan ile Nispetiye Caddesi arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak Aşiyan Füniküler Hattı Araç İndirme Töreni’ni gerçekleştirdi. Beşiktaş’ımız için hayırlı olsun." ifadeleriyle Twitter hesabından paylaşımda bulunmuştu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık