Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Hayati uyarı! Dikkat susuzluk kapıda

ÖZEL HABER: Hayati uyarı! Dikkat susuzluk kapıda

İstanbul barajları son dönemdeki sıcaklıklar ve beklenen yağışların gerçekleşmemesi sebebiyle alarm veriyor. Türkiye’nin ve dünyanın en kalabalık şehirlerinden birisi olan İstanbul’un su ihtiyacı da oldukça büyük önem taşıyor. Baraj doluluk oranları günden güne azalırken uzmanlardan da peş peşe uyarılar geldi.

İstanbul barajlarında doluluk oranı 34.27 olarak ölçüldü. Edinlen bilgilere göre; İstanbul’da önümüzdeki günlerde ciddi problemler yaşanabilir. 

İSTANBUL'DA CİDD PROBLEMLER YAŞANABİLİR

Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul’da önümüzdeki günlerde ciddi problemler yaşanabileceğini ifaderek, “Geçen ay İstanbul'da sıfır yağış oldu. Bundan sonra da sıfır yağış olursa, 64-65 günlük suyu kalmış oluyor İstanbul'un. Şayet yağmur yağmazsa. Kullanılabilir su düşmüş vaziyette. Barajlarda yüzde 10'luk dip suyu vardır. Dip suyu tehlikeli. Dip suyu canlılar içindir. Bu su dışarıdan gelen su, Melen'den gelen su var.” dedi.

Şen, “Melen'den gerektiği zaman su çekiyorsunuz, gerekmediği zaman çekmiyorsunuz. Melen Barajı'nın bir an evvel yapılması lazım. Melen'de suyu orada biriktirip ondan sonra buraya getirmek lazım. Melen Barajı dolu olursa kurak zamanlarda Melen Barajı rahatlıkla kullanılabilir.” cümlelerine yer verdi.

Prof. Dr. Orhan Şen açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Bu sene barajların dolma ihtimali zor gözüküyor. Kuraklık tüm dünyada hakim. Doğal afetler de çoğalmaya başladı. Önümüzdeki dönemde fazla yağış beklemek gerekir. Barajlar dolar demek biraz hayalcilik oluyor. Barajlardaki suyu korumamız lazım. Şehre verilen sularda kaçakları önlemek lazım. Yüzde 20'nin üzerinde kaçak var ve buharlaşmayı da önlemek lazım. Olan suyun tasarrufu yapılır, olmayan suyun değil. Yağmur suyunu toplayalım. Bunları toplasaydık, tutulacak yer bulsaydık o zaman bu kadar sıkıntımız olmazdı. Bunların yapılması lazım.  Bazı yerel yönetimler bazı tavsiyeler sordular. Tavsiye niteliğinde bağlantımız oldu."

"BEŞİKTAŞ'TA SUYUMUZU KORU"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ilçedeki vatandaşlara çağrıda bulundu. Akpolat, "Yeteri kadar yağış alamıyoruz ve barajlarımızdaki su seviyesi halen kritik seviyelerde. Yarın ne kadar suyumuz kaldı dememek için bugün Beşiktaş'ta suyumuzu koru." dedi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık