Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Fatih’in ve Atatürk’ün İstanbul’unun Fethi'nin 570. yıl dönümünü Maltepe’de kutlandı!

ÖZEL HABER: Fatih’in ve Atatürk’ün İstanbul’unun Fethi'nin 570. yıl dönümünü Maltepe’de kutlandı!

İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü kutlamaları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın ve diğer ve Belediye Başkanlarının katılımıyla Maltepe’de gerçekleşti. Kutlama öncesinde ise, Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesini ziyaret ederek şehitler için dua edildi. İmamoğlu, "Ne mutlu gönülleri fethetmek isteyenlere. İstanbul'u bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesini ziyaret edip şehrimizin, ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden tüm kahramanlarımız ve aziz şehitlerimiz için dua ettik." dedi.

"İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü kutlu olsun"

Kutlama törenine katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Belediye Başkanlarımızın katılımıyla Maltepe’de İstanbul’un Fethi dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen kutlamalara katıldık. İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü kutlamalarında konuştu. Dün (28 Mayıs) yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren İmamoğlu, sonuçların kendi adına "beklenmedik" olduğunu vurguladı. Sonuçlar için "mazeretimiz yok" diyen İmamoğlu, seçim sürecinin "adaletsiz koşullarda yürütüldüğünü" söyledi. Kutlamalara gelen kalabalığa, "Size söz veriyorum, her zaman doğru olduğuna inandığımız için çıktığımız bu yolda bir tane bile geri adım atmadan hep birlikte yürümeye devam edeceğiz" ifadeleriyle seslenen İmamoğlu, "O yolda daha hızlı koşacağım. Bu yola birtakım isimler koyanlar olabilir. Öğrenilmiş çaresizlikler benim defterimde yok. Biz o dünyaları artık değiştirmek istiyoruz" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, bugün yaptığı çağrıyla "Bu akşam göz göze geleceğiz, yürek yüreğe olacağız. Yapacaklarımızı ve değişimi konuşacağız. Tüm kalpleri fethetmek için nasıl daha hızlı koşacağımızı birlikte paylaşacağız." demişti. İmamoğlu'nun İstanbul'un Fethi'ndeki konuşmasında söyleyecekleri merakla bekleniyordu.

İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalarda seçim sürecine ilişkin de konuşan İmamoğlu, "Bu ülkedeki değişim iradesini sil baştan inşa etmek zorundayız" dedi. "Mutlaka başaracağız" diyen İmamoğlu, "Bu güzel ülke mutlaka özgür, adil, refah içinde ve demokratik bir ülke olacak. Kimse kendisini umutsuz hissetmesin" ifadelerini kullandı.

"Atatürk'ün emanetini hep birlikte sonsuza kadar yaşatacağız değil mi? "

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Girdiğimiz yeni dönemin ilk günündeyiz. Bu ülkenin tarihine hepiniz saygı duyuyorsunuz. Bir kutuplaşmayla yüz yüze olmamıza rağmen barış içinde yaşayabileceğimize hep birlikte inanıyoruz. Umutsuzlukla yüz yüze olmamıza rağmen bu topraklardan umut fışkırabileceğine inanıyoruz. Birtakım bölen siyasete rağmen daha güçlü birlik oluşturmanın mümkün olabileceğine inanıyorsunuz.

Tarih akışını fetihler değil fatihler değiştirir. İstanbul 5 yıl düşman işgali altında kalmıştır. İşgalden kurtarıp bir kez daha bizlere armağan eden kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ona da olan borcumuzdur. Ne demiştir Atatürk, 'Geldikleri gibi gidecekler'. Mücadeleye devam eden milletin azim ve kararının üzerinde hiçbir güç tanımayan Atatürk'ün bize emanetidir aynı zamanda İstanbul. Fatih'in ve Atatürk'ün emanetini hep birlikte sonsuza kadar yaşatacağız değil mi? 

"Mücadelemize her koşulda vazgeçmeden devam edeceğim"

İstanbul, bir avuç insanın dilediği gibi parçalara ayırıp satışa çıkarabileceği bir şehir asla değildir. İstanbul Türkiye'dir. 

Dün bir seçim bitti. Elbette düşüncelerim var. Millet iradesine katkı sunan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İktidarın neden olduğu olumsuzluklara rağmen Millet İttifakı olarak seçimi kazanamadık. Üzgünüm. Her sözü inanarak söylemiş biri olarak ülkem adına sonuçlardan düşünceli ve kaygılıyım. 

Bu siyaset anlayışına karşı demokratik mücadelemize her koşulda vazgeçmeden devam edeceğim, devam edeceğiz.

"Bu ülkedeki değişim iradesini sil baştan inşa etmek zorundayız"

Milletimiz yetkiyi Cumhur İttifakı'nın adayına vermiştir. Mazeretimiz yok ama adaletsiz koşullar vardır. Ne yazık ki kutuplaştırma, hakaret ve iftira dili vardır. Demokrasi tarihimizde olumsuz izler vardır. Bunlar telafi edeceğiz.

Seçim sonuçlarının bizim adımıza beklenmedik olduğu da ortadadır. Bu süreçte toplumun en büyük arzusunun sandıklara yansımasını sağlayacak gönül seferberliğini tam olarak kuramadık.

Türkiye toplumunun değişim arzusunun dün akşam gördüğümüz sonuçtan çok daha büyük olduğunu ben biliyorum.

Bu ülkedeki değişim iradesini sil baştan inşa etmek zorundayız.

Mücadele kararlılığına sahip olduğumuz konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

"Kimse kendisini umutsuz hissetmesin"

Umut ve cesaretle yürümeye devam edeceğiz. Size söz veriyorum, her zaman doğru olduğuna inandığımız için çıktığımız bu yolda bir tane bile geri adım atmadan hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Yolda olmak bir tercihtir. Yol almak bir tercihtir. Mutluluk yolda olmak ve yol almakla ilişkilidir. Ben zaten yoldaydım, şimdi o yolda daha hızlanacağım dedim. Keşke, bugün her şey yolunda olsa, keşke bugün milyonlarca kişi mutlu olsaydı. Keşke öyle olsaydı. Maalesef olmadı. Mutluluk yolda olmak ve yol almakla ilgiliyse, o menzile yetişmek için daha hızlı koşacağım dedim.

O yolda daha hızlı koşacağım. Bu yola birtakım isimler koyanlar olabilir. Öğrenilmiş çaresizlikler benim defterimde yok. Biz o dünyaları artık değiştirmek istiyoruz. Geleceği hepinizle birlikte temsil ediyoruz. 

Birisi hala bir seçim kazansa da İstanbul'un iradesine saygı duymayabilir. Ne sen ne uydurma yargı kararların İstanbul'u asla teslim alamayacak. 

Yürümekte olduğumuz bu doğru ve haklı yolda artık herkes bu sürecin en çalışkan neferi olmayı kendisine görev görecek. Mutlaka başaracağız. Bu güzel ülke mutlaka özgür, adil, refah içinde ve demokratik bir ülke olacak. Kimse kendisini umutsuz hissetmesin.

"Daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya hazır mıyız?"

Bugün önümüzdeki güçlüklerin neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Sonu gelmeyen bir otoriterleşme, tehlikeli kamplaşma, ortak geleceğimizi tehdit eden ekonomik çöküntü ve ne yazık ki sığınmacı sorunu en çok canımızı sıkan işler. Ve insanların bir şey öğrenemediği yetersiz eğitim sistemi. 

Daha adil bir hayat ve daha eşit fırsatlar için yol yürümeye hazır mıyız. Her çocuk için daha iyi hayat koşulları için, daha iyi sağlık imkanları için hazır mıyız? Artık değişim kazansın demek için hazır mıyız? Daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya hazır mıyız? 

Hatalarımızdan, eksiklerimizden ders çıkaracağız. Sırt sırta verirsek ve inanırsak en imkansız görünenlerin imkansız olmadığını göstereceğiz. Hep birlikte bu ülkenin değişim isteyen milyonlarıyla birlikte yapacağız."

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık