Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER DERLEME: Beşiktaş Buluşmalarında bu hafta! Atatürk’e Başkumandanlık yetkisi verilişinin 101. yıl dönümü!.. Beşiktaş'ta bakım ve onarım çalışmaları!.. İstanbul Sözleşmesi!..

ÖZEL HABER DERLEME: Beşiktaş Buluşmalarında bu hafta! Atatürk’e Başkumandanlık yetkisi verilişinin 101. yıl dönümü!.. Beşiktaş'ta bakım ve onarım çalışmaları!.. İstanbul Sözleşmesi!..

Beşiktaş'ta geçtiğimiz hafta pek çok gelişme yaşandı. İlçedeki vatandaşlar için Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın Tweet'lerini derleyerek, haftanın özetini hazırladık:

Beşiktaş'ta bakım ve onarım çalışmaları

Başkan Akpolat'ın sayfasında paylaştığı Beşiktaş Belediyesi'nin Tweet'inde, "İlçemiz genelinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekiplerimiz, komşularımızın daha konforlu bir kent hayatına sahip olması için bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor." ifadeleri yer aldı.

Başkan Akpolat'tan iyi dilekler

"Hafta sonunun en keyifli günü pazar sabahından tüm komşularıma ve can dostlarımıza günaydın. Mutlu ve huzur dolu bir gün olması dileğiyle."

"Her zaman dünya barışına sahip çıkacağız"

Hiroşima ve Nagasaki Patlaması'nda yaşamlarını yitirenleri anan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Hiroşima ve Nagasaki’nin bombalanmasının 77. yılında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum. “Barış için Belediye Başkanları” örgütünün bir üyesi olarak her zaman dünya barışına sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Akpolat'tan baş sağlığı paylaşımı

"Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Reşat Ergin’e Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

"Şırnak'ta şehit olan güvenlik korucumuz Kerem Mehmetoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

"Başımız sağ olsun.

Altınözü Hatay hududunda geçirdiği araç kazasında şehit olan Piyade Er Yusuf Sofioğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum."

"Muharrem ayında birlik ve beraberliğimize karşı olanları şiddetle kınıyorum"

"Evinin önünde saldırıya uğrayan Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Muharrem ayında birlik ve beraberliğimize karşı olanları şiddetle kınıyorum."

Akpolat'tan Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımı

"Yarın ODTÜ’de Devrim Stadyumu’nda öğrenciler mezuniyetlerini kutlayacaklar, bu güzel. Rektörlük yerleşkeye girişlere “birinci derece aile yakını” kısıtlaması getirmiş. Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, öğrencilerimiz amacına ulaştıysa benim gelmeme gerek yok."

Ne olmuştu?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü Devrim Stadyumu’nda yapılması planlanan mezuniyet törenine izin verilmemişti. Rektörlük tarafından öğrencilere gönderilen yazıda; farklı grupların stadyumu protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler alındığı, mezuniyet törenlerinin bu nedenle Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacağı duyurulmuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Sarayın kayyum rektörleri gençlerin mezuniyet törenlerini iptal ediyor. Boğaziçi ve ODTÜ öğrencileri, aileleriyle birlikte okullarının geleneksel mekanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız. Kimse evlatlarımızın mezuniyet törenini çalamaz. Ayrıca öğrenciler kendi mekanlarında, okuldan bağımsız bir organizasyon yapmak isterlerse, her türlü lojistik desteği vermeye de hazırız. Sarayın kayyum rektörleri; bu haksız, hukuksuz, vicdansız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere şiddet, baskı uygulamayın. Bakın, yapmayın bunu!” açıklamasını yapmıştı.

ODTÜ öğrenciler ve mezunları, yasak kararının ardından rektörlüğün önünde; “6 Ağustos günü rektörlük mezuniyeti yapmayı üstlense de üstlenmese de Devrim Stadyumu’nda düzenleyeceğimiz mezuniyetimizi gerçekleştireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu da dün akşam yaptığı sosyal medya paylaşımında; “Rektörlük yerleşkeye girişlere 'birinci derece aile yakını' kısıtlaması getirmiş. Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, öğrencilerimiz amacına ulaştıysa benim gelmeme gerek yok” demişti.

"Meryem Ana Yortusu ve Üzüm Bayramı kutlaması"

"Tüm Hristiyan komşularımızın Meryem Ana Yortusu ve Üzüm Bayramı kutlu olsun."

"Atatürk’e Başkumandanlık yetkisi verilişinin 101. yıl dönümü"

"Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Başkumandanlık yetkisi verilişinin 101. yıl dönümü kutlu olsun. Saygı, minnet ve özlemle..."

"Birlik ve beraberliğimiz daim olsun"

"Eriklibaba Cemevi'nde Fatih İlçe Başkanımız @sonerozimer, İBB Meclis Üyelerimiz ve canlarla birlikte Muharrem orucumuzu açtık. Tuttuğumuz oruçlar kabul, birlik ve beraberliğimiz daim olsun."

Genç Başkan'dan eski Beşiktaş paylaşımı

"1940’lı yılların Beşiktaş’ından tüm komşularıma günaydın. Herkes için huzurlu ve keyifli bir gün olmasını dilerim."

Akpolat'tan Muharrem ayı paylaşımı

"Beşiktaş Cemevi’nde canlarla bir araya geldik ve Muharrem oruçlarımızı açtık. Yas-ı Matem orucuna niyet eden canlarımızın oruçlarının ve Muharrem lokmalarımızın Hakk katında kabul olmasını diliyorum."

Beşiktaş'ta konforlu ulaşım ve güvenlik

"İlçemiz genelinde sürdürdüğümüz yol bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledik. Komşularımızın konforlu ulaşım ve güvenliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Rıza Akpolat, Ülkü Adatepe’yi andı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı, Cumhuriyet kadını Ülkü Adatepe’yi vefatının 10. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum." ifadeleriyle andı.

"İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz"

"Kadınları şiddetten koruyan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin tesisinde rehberlik eden İstanbul Sözleşmesi 8 yıl önce bugün yürürlüğe girdi. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. #İstanbulSözleşmesiYaşatır"

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık