Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Deprem öncesi güzel haber! Kamu alanlarını ranta değil halka açıyoruz

ÖZEL HABER: Deprem öncesi güzel haber! Kamu alanlarını ranta değil halka açıyoruz

Deprem bilimciler, İstanbul'u etkileyecek Marmara Denizi'nde meydana gelecek olası deprem hakkında arka arkaya uyarılarda bulunuyorlar. Depreme karşı kent genelinde alınması gereken önlemler sıralanırken, binalardan sonra en önemli konulardan bir tanesi de toplanma alanları. İstanbul'da ormanların imara açılması, kentte çadır kuracak yerin bile kalmaması tepki toplarken, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'tan sevindirici haber geldi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Beşiktaş’ta kamuya ait alanlarımızı ranta değil halka açmaya devam ediyoruz. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğluile birlikte kurumlarımızın ortak mülkiyetini hep birlikte kentin merkezinde yeni bir yeşil vahaya, Ortaköy Yaşam Vadisi’ne dönüştürüyoruz.

Beşiktaş nefes alacak." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Beşiktaş Ortaköy Yaşam Vadisi hayata geçiyor." açıklamasında bulundu.

Ortaköy Yaşam Vadisi

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 2020 yılında yaptığı bir açıklamada, "Ortaköy Yaşam Vadisi" hakkında şu ifadelere yer vermişti:

“Ortaköy Vadisi projesini hayata geçireceğiz. Yaklaşık 280 dönümlük bir yeşil alanı, yaşam vadisi olarak düzenleyip Beşiktaşlının aslında İstanbulluların hizmetine açacağız. Bu yerin mülkiyetinin bir kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, bir kısmı ise Beşiktaş Belediyesi’nde. Bu iki belediye arasındaki uyumsuzluk yüzünden, bugüne kadar yapılamamış bir projeydi. Bunu hızlıca Ekrem Başkanımız ile beraber planladık. Etaplara bölerek, çalışmasına önümüzdeki aylarda başlamış olacağız.” 

Ortaköy Vadisi İçerisinde Kent Kütüphanesi Kurulacak

"Bizim 9 tane üniversitemiz var. Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri, en başarılı öğrencileri de burada. İlçemizde bir kütüphanemiz yoktu. Dikilitaş’ta Akşit Plaza içerisinde bir kütüphane hazırladık. Pandemi sürecinin sonunda hizmet vermeye başlayacak. Ortaköy Vadisi projesini içerisinde de bir kent kütüphanesi de tasarlıyoruz. Öğrencilerimiz hem ders çalışma imkanı elde edecek, hem de hizmetlerden yararlanabilecek. Öğrenci dostu bir kenti tasarlama sözü vermiştik, bunun gibi birçok projeyi hayata geçiriyoruz."

Öte yandan, 2020 yılında Radyo Beşiktaş'ta yayına katılarak Beşiktaş Medya Grup Başkanı Gazeteci İsmail Baştuğ'un konuğu olan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Ortaköy Vadi projesi hakkında, "Ortaköy Vadi, 280 dönüm arazi. Gençler ve ileri yaşlı vatandaşlar için spor tesisi, kent kütüphanesi, kültür merkezi, amfi tiyatro, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, suni bir gölet ve huzurevi kazandırıyoruz oraya." şeklinde konuşmuştu.

İmamoğlu ve Akpolat'tan ortak çalışma

Beşiktaş Medya Grup Başkanı Gazeteci İsmail Baştuğ'un ilk kez 2020'de gündeme getirdiği ve Beşiktaş Medya Grup'ta yayınlanan haber İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. Beşiktaş'a gelen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beşiktaş'ta yapılacak olan Ortaköy Vadisinde incelemelerde bulunmuştu. Beşiktaş'ın akçiğerleri olarak adlandırılan Ortaköy Vadisinin yeşil alan ve dokusunun korunacağını vurgulayan İmamoğlu sosyal donatı alanları insanların nefes alacağı açık alanlar ve kültürel sportif alanların olacağı Ortaköy Vadisi hakkında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve ekibinden bilgi almıştı. Yapılanlar için emeği geçenlere tek tek teşekkür etmişti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık