Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Ciğerlerimiz yanıyor!

ÖZEL HABER: Ciğerlerimiz yanıyor!

Çanakkale’nin merkeze bağlı Kayadere köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle çevreye yayılan yangını söndürme çalışmaları ekipler tarafından havadan ve karadan müdahaleye tüm gece aralıksız devam edildi. 

Beşiktaş Belediyesi de, Çanakkale'deki yangın bölgesine desteklerini gönderdi. Konu hakkında açıklamada bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Yanındayız Çanakkale! İçimizi yakan büyük yangına, müdahale eden kurumlar ile koordinasyon halinde; 10 arama kurtarma personeli, 1 tam donanımlı arama kurtarma aracı, 1 adet arazöz, 1 adet çok amaçlı aracımız sabaha karşı yola çıktı. Bölgede görev yapan ekiplere ve emekçilere kolaylıklar diliyorum." ifadelerini kullandı.

EKİPLER BÖLGEYE ULAŞTI

Beşiktaş Belediyesi ekiplerinin yangın bölgesine ulaştığını bildiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Çanakkale'deki orman yangınları için ekiplerimiz bölgede! Sahada çalışmalarını gerçekleştiren emekçilerimiz gün boyu süren söndürme çalışmalarıyla yangının kontrol altına alınması için yoğun bir mücadele verdi. Yangının yayılmasını önlemek ve bölge halkının güvenliği için tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Edinilen bilgilere göre; Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çanakkale'de çıkan orman yangınına müdahalenin aralıksız sürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden toplam; 2 bin 240 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 araç ve iş makinesi sevk edilmiştir. Bölgedeki 10 köyde 337 hane ve 1104 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımıza ve personele yemek ve içecek ikramı yapılmaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz."

BAKANDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale’deki orman yangınıyla mücadele kapsamında, bölgedeki 9 köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölgeye Milli Savunma Bakanlığı ile AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, emniyet, jandarma, belediyeler ve özel idarelerden toplam 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 diğer araç ile iş makinesi sevk edildiğini belirtti.

Bölgedeki 9 köyde toplam 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiği bilgisini veren Yerlikaya, paylaşımında şunları kaydetti:

"Sarıcaeli Köyü Yaşlı Bakım Evinden 72 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK Yurduna yerleştirilmiştir. Çanakkale-Çan kara yolu tedbir amaçlı sivil araç trafiğine kapalıdır. Çanakkale Boğazı çift taraflı deniz ulaşımına kapanmıştır. Allah, ülkemizi ve milletimizi bütün afetlerden korusun. Geçmiş olsun."

7 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI, 22 HELİKOPTER 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Yumaklı, yaptığı açıklamada, Çanakkale’deki yangını söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Bakan Yumaklı, “Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteriyle havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiperane mücadelesi de aralıksız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

‘YANGINDAN 83 KİŞİ ETKİLENDİ’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Koca, “Çanakkale’de meydana gelen orman yangınından toplam 83 kişi etkilendi. 14’ü olay yerine görevlendirilen ambulanslarla, 48 kişi ise ayaktan hastanelere ulaştı. Ayrıca tedbir amaçlı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi 13 palyatif bakım hastası ve göğüs hastalıkları servisinden 8 hasta olmak üzere 21 hastanın ambulanslarla nakli sağlanmıştır. Çanakkale ilinde 32 hizmet aracı, şoförleriyle beraber görevlendirilmiştir. Yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir. Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık