Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olanlar resmi törenle anıldı!

ÖZEL HABER: Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olanlar resmi törenle anıldı!

İstanbul Dolmabahçe'deki Vodafone Arena Stadı yakınlarında terör örgütü PKK tarafından düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda, 40'ı emniyet mensubu 47 kişi şehit oldu, 242 kişi de yaralandı. Türkiye tarihinin en kara günlerinden birinin yaşandığı hain terör saldırısının üzerinden 6 yıl geçti. Beşiktaş JK'den edinilen bilgilere göre; saldırının 6. yıl dönümünde yaşanan hain terör saldırısında şehit düşen vatandaşlar; Vodafone Park önünde İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş JK İkinci Başkanı Engin Baltacı,  BJK Genel Sekreter, Sponsorluk ve Pazarlama, İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Ferah, Kartal Yuvası ve Yerel Yönetim İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Şenol, şehit yakınları ve vatandaşların katılımıyla Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törende dualarla anıldı.

Anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehitler Anıtı’na çelenk ve karanfil bırakıldı. Tören, okunan duaların ardından sona erdi.

"Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"6 yıl önce…
22.29

İşte tam bu anda Beşiktaş’ta düzenlenen hain terör saldırısında 40’ı polis, 7’si sivil olmak üzere 47 canımızı kaybettik.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun."

"Şehit Tim 47'ye rahmet diliyorum"

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016'da terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehadete eren Şehit Tim 47'ye rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan yapılan paylaşımda da, "10 Aralık 2016’da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimizi Vodafone Park önünde düzenlenen törenle andık." denildi.

"Emniyet mensuplarımızı ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabında paylaşımda bulunarak, "2016 yılında Vodafone Park yakınında ve Maçka Demokrasi Parkı içinde gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybeden emniyet mensuplarımızı ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum." dedi.

Öte yandan, Beşiktaş Belediyesi de, "2016 yılında BJK İnönü Spor Kompleksi yakınlarında gerçekleştirilen hain terör saldırısının yıl dönümünde Şehitler Anıtı’nda anma töreni gerçekleştirildi." ifadeleri ile birlikte törenle ilgili fotoğrafları paylaştı.

"10 Aralık 2016 her şey siyah! Şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz"

Beşiktaş JK'den yayınlanan mesajda, "10 Aralık 2016 tarihinde Vodafone Park yakınında meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen Emniyet Müdürü Kongre Üyemiz Vefa Karakurdu ve Kartal Yuvası personelimiz Tunç Uncu ile birlikte tüm şehitlerimizi vefatlarının altıncı yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Terörün asla amacına ulaşamayacağına olan inancımızı yineliyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan alçak terör saldırılarını lanetliyoruz.

Vodafone Park yakınında meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen, acılarını ilk günkü gibi kalplerimizde hissettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz."
ifadelerine yer verildi.

Şehitler Edirnekapı Polis Şehitliği'nde törenle anıldılar

Yeni Şafak'tan edinilen bilgilere göre; şehit olan polisler, Edirnekapı Polis Şehitliği'nde anıldı. Anma törenine İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Özmen, ilçe ve şube emniyet müdürleri ve şehit yakınları katıldı. Şehitler için Kuran'ı Kerim okunup dua edildi. Törenin ardından Şehitler Anıtı'na karanfil ve çiçek bırakıldı.

Şehitler anısına kısa film

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, Beşiktaş Vodafone Stadı'nda, 10 Aralık 2016'da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan emniyet mensuplarının anısına kısa film hazırlandı.

Olayın yaşandığı tarih ve saatle başlayan filmde, hain saldırı gerçekleşmemiş olsaydı normal sürecin nasıl işleyeceği anlatıldı.

Twitter'da yapılan paylaşımda, "Unutmadık, unutmayacağız... Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları Şâd Olsun." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan videoyu izlemek için tıklayınız.

Statta oynanan maçta görevli polislerin müsabaka sonrası yaptıkları son hazırlıkların gösterildiği filmde, saldırıda hayatını kaybeden bazı polislerin kendi aralarında konuşmaları ve aileleriyle telefonla yaptıkları görüşmeleri canlandırıldı. Müsabakanın ardından emniyet müdürünün personeline teşekkür ederek istirahat etmesini söylediği anlara da filmde yer verildi.

Kısa filmin sonunda ise "Saat 22.29'da hain terör saldırısı gerçekleşmeseydi hayat her zamanki gibi akacaktı. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz! Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Unutmadık, unutmayacağız" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Twitter adresinde aşağıdaki paylaşımlarda bulunuldu:

"Vali Yardımcımız Sayın @hgozen27  ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın @ZaferAktas3310, 10 Aralık 2016 günü hain terör saldırında şehit olan kahraman meslektaşlarımızı anmak için düzenlenen programa ve Dolmabahçe Camii’ndeki Mevlid-i Şerif programına katıldı."

Vali Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Twitter hesabında yaptığı paylaşımında "10 Aralık 2016'da İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen hain terör saldırısının 6'ncı yılında tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

"TİM 47" şehitleri

O gün şehit olan TİM47 isimli çevik kuvvet timi, "TİM 47" etiketiyle her yıl sosyal medya olmak üzere birçok platformda anılıyor.

47 TİM şehit isimleri şöyle:

Sınıf Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu – Zonguldak

Emniyet Amiri Kadir Yıldırım -Kayseri

Polis memuru Bora Çelik– Niğde

Polis memuru Hüseyin Akyüz– Bursa

Polis memuru Mehmet Atıcı- Adana

Polis memuru Nazif Emre Horoz- Konya

Polis memuru Yasin İke – Kayseri

Polis memuru Adem Serin – Gaziantep

Polis memuru Adem Oğuz – Adana

Polis memuru İlker Uylaş – Hatay

Polis memuru Hasan Bilgin -Zonguldak

Polis memuru Okan Doğan – Malatya

Polis memuru Ali Aksoy – Manisa

Polis memuru Mehmet Zengin – Çorum

Polis memuru Soner İdil – Yozgat

Polis memuru Mustafa Öztürk – Samsun

Polis memuru Süleyman Sorkut – Şanlıurfa

Polis memuru Durmuş Öcal – Isparta

Polis memuru Hüseyin Dalgılıç – İzmir

Polis memuru Metin Düzgün – Konya

Polis memuru Hamdi Dikmen – Malatya

Polis memuru Oğuzhan Duyar – Konya

Polis memuru Çetin Sarıkaya – Ankara

Polis memuru Mustafa Kemal Devrilmez – Yozgat

Polis memuru Murat Yılmaz – Muş

Polis memuru Uğur Ürker – Eskişehir

Polis memuru Hamit Şahin – Bayburt

Polis memuru Yakup Çapat – Ankara

Polis memuru – Enes Çiçek Şanlıurfa

Polis memuru – Mehmet Taş Şanlıurfa

Polis memuru – Halil Usta Şanlıurfa

Saldırının failleri yakalandı

Saldırıyla ilgili soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttü. Saldırılarda kullanılan patlayıcıları İstanbul'a getiren terörist, Mardin'in Nusaybin ilçesinde yakalandı.

Terör saldırısıyla ilişkisi olan 18 şüpheli de gözaltına alındı. Teröristler ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırıldı.

Neler olmuştu?

Beşiktaş ile Bursaspor arasında 10 Aralık 2016 günü yapılan lig maçının ardından karşılaşmanın oynandığı Vodafone Arena Stadı yakınlarında 45 saniye arayla iki patlama meydana geldi. Patlamalardan ilki 22.29'da yaşandı ve stadın güney tarafındaki ana cadde üzerinde bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildi. İkincisi ise Maçka Parkı'nda toplanan maçta görevli çevik kuvvet polislerinin arasına girmeye çalışan bir intihar bombacısının üzerindeki patlayıcı düzeneği patlatmasıyla yaşandı. Saldırılarda 40'ı emniyet mensubu 47 kişi şehit oldu. 242 kişi de yaralandı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık