Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Beşiktaş'ta hayvanseverler toplandı! Cumhurbaşkanı açıklama yaptı! Belediye çalışmaları! Kaymakamdan önemli alıntı!

ÖZEL HABER: Beşiktaş'ta hayvanseverler toplandı! Cumhurbaşkanı açıklama yaptı! Belediye çalışmaları! Kaymakamdan önemli alıntı!

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak katletmesine dair görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Cumhuriyet'ten edinilen bilgilere göre; bunun üzerine sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan hayvanseverler, Beşiktaş İskelesi'nde toplanarak Hayvan Barınağı'ndaki hayvanlara yönelik şiddete tepki gösterdi. 

Bir araya gelen onlarca yurttaş ellerindeki 'Cehennem barınağı istemiyoruz', 'Onlar sahipsiz değil' yazılı dövizlerle slogan attı.

Hayvanseverler adına basın açıklaması yapan Emre Akkuş, "Katliamı kabul etmiyoruz. Çözüm açıktır. Devlet tüm mekanizmalarıyla olması gerektiği gibi çalışacak, popülasyon kontrolü ve diğer her konuyla ilgili geçici bakım evlerinin hepsi kontrol altına alınacaktır. Hemen her açıklama yetersiz gerçeklerden uzak ve vicdanları kanatan açıklamalardır. Ortaya çıkan son olayların ışığında verilen hiçbir sözün tutulmadığı, kuralların, yasanın uygulanmadığını bir kez daha gördük. Biz bu vicdansızlığa asla izin vermeyeceğiz. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. İnsan, hayvan ayrımıyla değil, var olmak denilen yaşam hakkı için sonuna kadar çalışacağız" dedi.

"BARINAKLARDA GÖNÜLLÜLER ÇALIŞSIN" 

Oyuncu ve hayvan hakları aktivisti Tuna Arman ise "Arkadaşlarımız Konya'dalar. Olay olduğu andan itibaren Türkiye'nin birçok şehrinden gidebilenler gitti. Maalesef Konya'ya girişler engellendi. Şehirlerden, otobüslerin çıkması engellendi. Biz terörist değiliz, vicdan sahibi insanlarız. Arkadaşlarımız sadece o hayvanların durumunu görmek, kötü olanları alıp şehirlerine getirmek istiyorlar. Biz uzlaşmak istiyoruz. Hukukçularımız orada, STK'larımız orada ve birçok gönüllü arkadaşımız orada. Derdimiz uzlaşmak, o hayvanların durumunu görmek, kötü olanları alabilmek. Ama maalesef bizler içeri alınmıyoruz. Arkadaşlarımız kapıda bekletiliyor. Biz sadece yaşam hakkını savunuyoruz ve barınaklarda gönüllülerin çalışmasını istiyoruz. Bir çözüm bulmamız gerekiyor. Maalesef barınaklarda, sürülmüş işçiler çalışıyor. Kötü bir şey yapmış ve sürülünce oraya gitmiş... Yani barınak sonuçta bir hapishane" diye konuştu. 

"BU DEVİRDE KUDUZDAN ÖLEN ÇOCUĞUN CEZASI HAYVANA KESİLİYOR" 

Arman, "Hep hayvanlarda suç buluyoruz. Oysa onlar gidip aşılarını yaptıramazlar. Kendi kendilerini kısırlaştıramazlar. Bu devirde kuduzdan ölen çocuğun cezası hayvana kesiliyor. O hayvanı araziye, ormana atarsanız, yaban hayvanıyla yaşarsa zaten her türlü hastalığı kapar. Yani yerel yönetimlerin aşılamalarını, kısırlaştırmalarını doyurmalarını, sorumluluklarını yapmaları gerekiyor" dedi.

"ORADA ÖLÜLERİMİZ VAR, KEPÇELERLE GÖMÜLÜYORLAR" 

Arman, "Dün gece oraya kepçeler, büyük dozerler girdi. Arkadaşlarımız sabaha kadar canlı yayın yaptılar. Neden bir barınağa kepçe girer? Biz burada hepimiz onu çok iyi biliyoruz. Yani o ölüleri saklamaktan başka bir şey değil. O barınak zaten mükemmelse orada bir tamirat, tadilat yapılmıyor gece yarısı. Orada ölülerimiz var belli ki. Kepçelerle gömülüyorlar. Bize muhtaçlar. Allah'ın yaratıp bize emanet ettiği canlar. Ben insan olmaktan utanıyorum. Gerçekten bir hayvanın yüzüne bakamıyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeği katlettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. Görüntülerini yayınlanmasından sonra gözaltına alınan 2 kişi tutuklanmıştı.

Yaşanan olayla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama gelmişti. Belediye katliamla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D.'nin görevden alındığını açıklamıştı. 

“BENZERİ GÖRÜNTÜLERİN YAŞANMAMASI İÇİN GEREKEN TEDBİRLER ALINMIŞTIR”

Konya'daki barınakta hayvanların öldürülmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde aslında ülkemizin en modern tesisi olan, belediyemizin hayvan barınağında, orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki biz de üzüntüyle takip ettik. Haklarında hemen adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış, bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır" dedi.

Dünyamızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanların da insanlara Allah'ın bir emaneti olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Onlardan elbette istifade edeceğiz. Ama asla zulmetmeyeceğiz, eziyet etmeyeceğiz, kötü davranmayacağız. Bir gün peygamberimiz, yanında sahabeyle bir köpek cesedinin yanından geçiyorlar. Sahabe kokudan burnunu tıkamaya yönelmiş. Fakat Peygamber Efendimizin şu ifadeleri bize ibreti âlemdir. Diyor ki Allah'ın Resulü, 'Ah, dişleri ne kadar güzel?' Nereden nereye... İşte biz, hayvana bu şekilde yaklaşan, bakan bir dinin, bir inancın, bir peygamberin ümmetiyiz. Kalkıp da hayvanlara zulmetme hakkına kim, nerede olursa olsun sahip değildir. Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri, uygulamaları hayata geçirmiş bir yönetim olarak başka aksi yönde hiçbir davranışa rıza gösteremeyiz. Bu konunun da yakın takipçisi olacağımızdan tüm Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerim, milletvekili arkadaşlarım, kimse bundan şüphe etmesin." ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM CANLARA EZİYET ETMEK DEĞİL"

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Çözüm canlara eziyet etmek değil, başka bir şeyler olmalı.. “Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer topluluk ve ümmettir” (ENAM SÜRESİ 36. Ayet)" ifadelerine yer verdi.

BEŞİKTAŞ'TA VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOKAK HAYVANLARI İÇİN  7/24 HİZMETTE

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün artık 7/24 hizmet vereceğini duyurdu. Başkan Akpolat, müdürlük bünyesinde görev yapan personel sayısını da artırdıklarını belirterek soğuk kış günlerinde can dostlarını yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat can dostlarının her zaman yanında olduklarını belirtti ve şunları söyledi:

“Beşiktaş’ta sokak hayvanlarıyla sadece kentimizi değil, hayatımızı da paylaşıyoruz. Sahilde, sokaklarda, kafelerde Beşiktaş’ta başımızı çevirdiğimiz her yerde can dostlarımız var. Can dostlarımız için bugüne kadar pek çok çalışma gerçekleştirdik. Sokak hayvanlarının yaşam hakkını korumak ve ortak yaşam farkındalığını artırmak için ilçemizde 150’den fazla noktaya uyarı tabelası yerleştirdik. 2 yılda komşularımızdan gelen 30 bin ihbarı değerlendirdik. 6 araçlık MOBİVET Hayvan Ambulansı hizmetimizle 18 bin sokak hayvanının hayatına dokunduk. 20 ton mama dağıttık.”

Can dostları için daha iyi yaşam şartlarının sağlanması gerekliliğine dikkat çeken Başkan Akpolat sözlerine şöyle devam etti.

“Engelli Kedi Ünitesi açarak, Beşiktaş’a canlarımızın güven ve sevgiyle yaşadıkları bir alan kazandırdık. Görme kaybı, denge kaybı felç gibi engelleri olan can dostlarımızla yakından ilgilenen gönüllülerimiz için de Engelli Kedi Ünitemizin kapıları her zaman açık. Bu zor günlerde, sizlerle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün çalışma saatlerini 7 gün 24 saate çıkardık. Bunun için personel sayımızı da artırdık ve nöbetçi ekiplerimiz ile 7/24 can dostlarımızın yanında olacağız. Tüm bunların yanında sokak hayvanlarının sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamaları için kısırlaştırma seferberliği başlattık. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmaları için çalıştırmalarımızı artırmaya devam ediyoruz. Beşiktaş’ta hayatı paylaştığımız can dostlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz.‘’

ANNELERİ ÖLEN YAVRU KEDİLERE BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Hayvan hakları konusunda fark yaratıp örnek olan Beşiktaş Belediyesi anneleri ölen beş yavru kediye sahip çıkarak bu alanda bir kez daha duyarlılığını gösterdi. Bir vatandaşın ihbarıyla harekete geçen Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sahipsiz kedileri gerekli sağlık kontrollerinden geçirerek sahiplendi. 

BAŞKAN AKPOLAT PETSHOPLARDA HAYVAN SATIŞINI YASAKLADI

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Meclisi'nde çıkan kararla petshop’larda hayvan satışını yasaklayarak yerel yönetimlerde bir ilke imza attıklarını açıkladı. Hayvan dostu olan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, göreve geldiği günden itibaren, can dostlarımız için mücadelesine devam etti. Sokaktaki hayvanlar için pek çok imkan yaratan Başkan Akpolat, petshop'larda hayvan satışına karşı olduğunu dile getirmiş ve bunun yasaklanması için de tüm gücüyle çalışmaya başlamıştı. 

Geçtiğimiz 2020 yılında konuya değinen Rıza Akpolat, bir video yayınlayarak, "Evcil hayvan satışı yüzünden can dostlarımız eziyet çekiyor. Aldığımız meclis kararıyla Beşiktaş’ta evcil hayvan satışının önüne geçerken, etkin denetim yapacağız. Lütfen sizler de Beşiktaş’ta evcil hayvan satışı konusunda bu çabamıza destek verin, satın almayın sahiplenin." ifadelerini kullanmıştı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, petshop'larda hayvan satışını yasakladığını şu ifadelerle duyurdu:

"Beşiktaş'ta Meclisimizden çıkan kararla petshop’larda hayvan satışını yasaklayarak yerel yönetimlerde bir ilke imza atmıştık. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle temmuzdan itibaren petshop’larda evcil hayvan satışı yasaklanıyor. Can dostlarımız için mücadeleye devam edeceğiz."

SOKAKLARA KORUNAKLI MAMA VE SU KABI

Beşiktaş Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla birlikte insanların evde kalması sonrası ihtiyaçları daha da artan sokak hayvanları için yeni bir uygulamaya imza attı. Dış etkenler nedeniyle plastik kaplarda bozulan mamaların kapları yenilenerek, daha steril ve korunaklı olan mama kaplarıyla değiştirildi. Yeni tasarlanan mama kapları ilçenin pek çok noktasına yerleştirildi.

MUHTAÇ SOKAK HAYVANLARININ YARDIMINA KOŞUYORLAR

Beşiktaş Belediyesi, Koronavirüs’e karşı mücadele edilen bu zor günlerde can dostlarını yalnız bırakmıyor. Edinilen bilgilere göre; komşularından gelen ihbarları değerlendirerek “Sokak Hayvanları Ambulansı” ile yardıma muhtaç sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

BEŞİKTAŞ'IN SOKAKLARINDA "KEDİ VE KÖPEK ÇIKABİLİR" FARKINDALIĞI

Beşiktaş Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam alanlarına saygı duymak ve bu konuda insanların farkındalık duygusunu artırmak için Beşiktaş’ın sokak ve caddelerine ‘Kedi&Köpek’ çıkabilir tabelası ekledi. Hem sürücüler hem de yayaların oldukça beğenisini kazanan bu uygulama Beşiktaş’ın 42 farklı noktasında yer aldı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık