Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Beşiktaş'ta Bayram!

ÖZEL HABER: Beşiktaş'ta Bayram!

Beşiktaş'taki Bebek Parkı'nda Beşiktaş Belediyesinin ev sahipliğinde Hanuka Bayramı kutlandı. Edinilen bilgilere göre; Hanuka Bayramı kutlamasına TC İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian ve yabancı misyon temsilcileri katıldı. Hanuka’nın 8. gün mumları Bebek Parkında yakılarak, sevgi, barış ve kardeşlik mesajı paylaşılıp Hanuka Bayramı kutlandı.

“Bu çok kültürlü yapıyı korumak bizim için çok kıymetli”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Bugün Hanuka Bayramı dolayısıyla bir araya geldik. İçimizdeki ışığın hiç sönmemesi dileğiyle tüm Musevi dostlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bizler Beşiktaş'ımızın çok kültürlü yapısından ve birçok farklı inanca mensup komşularıyla bir arada yaşayabiliyor olmaktan, barış içerisinde yaşıyor olmaktan büyük bir onur, büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu bizim ilçemizin, bizim yaşadığımız yerin en önemli değerlerinden. Bu birlikteliği, beraberliği, bu çok kültürlü yapıyı korumak, onu güçlendirmek, onu geleceğe taşımak bizim için çok kıymetli. İnsanlığın ortak evrensel değerlerinin oluşturduğu birikimle geleceğe emin adımlarla, bu duygularla yürüyoruz. Çevre ilçelerden illerden, yurdun dört bir yanından, dünyanın dört bir yanından buraya gelen herkesin Hanuka Bayramını kutluyorum ve birazdan yakacağımız Hanuka mumlarının içimizi aydınlatmasını, insanlığı aydınlatmasını ilçemize, İstanbul'umuza, tüm ülkemize, tüm dünya halklarına barış, sevgi ve kardeşlik getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

"Mumları sevgi, barış ve kardeşlik için yaktık"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Hanuka Bayramı'nı Beşiktaş’ta kutladık. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh ve tüm Musevi dostlarımızla Bebek Parkımızda Hanuka’nın 8. gün mumlarını sevgi, barış ve kardeşlik için yaktık." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı'nın Twitter hesabında kutlamayla ilgili aşağıdaki paylaşımlarda bulunuldu:

"Bebek Parkında, Beşiktaş Belediyesinin ev sahipliğinde, Hanuka’nın 1. mumunu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Büyükşehir Vali Yard. Hasan Gözen’le birlikte yaktık."

"Bebek Parkında, Hanuka’nın 2. mumunu Avi Alkaş ve Konsoloslar eşliğinde birlikte yaktık."

"Bebek Parkında, Hanuka’nın 3. mumunu Laki Vingas, Silvyo Ovadya ve İnanç Masası Temsilcileriyle birlikte yaktık."

"Bebek Parkında, Hanuka’nın 4. mumunu Bet-Din Üyelerimiz ve Ruhani Liderler, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz, Beşiktaş Belediyesi Temsilcisi Rakel Keraşvili ile beraber yaktık."

"Hanuka’nın 5. mumunu Bebek Parıknda; Yaşar Bildiri, Tuna Alkan, Dani Altaras ve Meri İstroti ile beraber yaktık."

"Hanuka’nın 6. mumunu Neve Şalom Sinagog ve Kurum temsilcileriyle birlikte yaktık."

"Bebek Parkında, Hanuka’nın 7. mumunu Şalom Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas, Şalom Gazetesi Yayın Koordinatörü Virna Banastey ve Şalom Yazarları eşliğinde hep beraber yaktık."

"Bebek Parkında, Hanuka’nın 8. mumunu gençlerimizle beraber yaktık."

"Bebek Parkında, Hanukamızın 8. mumunu büyük bir coşku, sevgi, barış ve kardeşlik mesajıyla hep beraber yaktık. Hag Hanuka Sameah"

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, "Bebek’te kutladığımız Hanuka bayramımızın huzur içinde geçmesinde tüm tedbirleri alan başta Beşiktaş Kaymakamımız Sn. Önder Bakan, Beşiktaş Emniyet Müdürümüz Sn. Hasan Demirbağ olmak üzere tüm emniyet görevlilerimize teşekkür ederiz." ifadelerini kullanarak teşekkür etti.

Hanuka Bayramı hakkında

Hanuka veya diğer adıyla Işıklar Bayramı, Seleukos İmparatorluğu'nun elindeki Kudüs'ün M.Ö. 200'lerde Yahudiler tarafından geri alınmasının şerefine 2200 yıldır kutlanan bir bayram. İbrani takvimine göre Kislev'in 25. gününden başlayarak sekiz gün sekiz gece boyunca sürer. Gregoryen takvimine göre en erken kasım sonunda, en geç ise aralık ortalarında meydana gelir. 

Yahudiler tarafından kutlanan Hanuka Bayramı, bu sene 18 Aralık Pazar günü başlayarak ve 26 Aralık Pazartesi gününe kadar devam etti.

Hanuka sözcüğü İbranice "adama, ithaf etmek" anlamlarına gelir. 

Hanuka Bayramı, menoraya (yedi kollu şamdan) benzeyip fazladan iki kolu daha olan, 9 kollu şamdanın kollarının yakılmasıyla kutlanıyor. Birinci gün bir tane, ikinci gün iki tane mum yakılıyor ve bayram boyunca her gün bir fazla kolun yanmasıyla devam ediyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık