Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Beşiktaş'ta 30 Ağustos coşkusu!

ÖZEL HABER: Beşiktaş'ta 30 Ağustos coşkusu!

Beşiktaş Belediyesi 30 Ağustos Zaferi’nin 100 yıl dönümünü Zafer Yürüyüşü ve Kenan Doğulu konseri ile kutlayacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da etkinliklere katılarak komşularıyla beraber 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu paylaşacak. 

"Saygı ve minnetle anıyorum"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Bazı zaferler sonsuza dek kutlanır. 30 Ağustos Zaferinin 100. yılı kutlu olsun! Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

"Bu Zafer Türk Milletinindir"

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da, Twitter hesabında, "Bu Zafer Türk Milletinindir 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete giden kahramanlarımızı rahmetle anıyorum." ifadelerini kullanarak 30 Ağustos Zaferi'ni kutladı.

İlçe töreni düzenlendi

Beşiktaş Anadolu Lisesi Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen ilçe töreni, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Garnizon Komutanı Eren Günay, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu ve ilçe protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirildi. İlçe programında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlandı.

Öte yandan Başkan Akpolat, tören ile ilgili yaptığı paylaşımlarında, "30 Ağustos Zafer Bayramı resmi törenimizde LÖSEV ailesinden küçük dostumuz Asya Azcan ile tanıştım. Lösemili kardeşlerimiz yalnız değil, biz Beşiktaş’ta hep beraberiz. Yüzündeki gülümseme eksik olmasın sevgili Asya" ifadelerine yer verdi.

"100 yılın Zafer Coşkusu Beşikta'ta olacak!"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "30 Ağustos Zaferinin 100. yılı kapsamında saat 19.30’da Şairler Sofası Parkı’nda "Zafer Yürüyüşü"müze ve Barbaros Meydanı'ndaki Kenan Doğulu konserimize tüm komşularımızı bekliyorum." diyerek ilçe sakinlerine çağrıda bulunduğu videoda, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli komşularım, Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken paylaştığımız büyük gururun ve tüm dünyada yankı bulan değerlerimizin temelinin atıldığı, yapı taşlarının örüldüğü şanlı Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferimizin de 100. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos'ta simgeleşen büyük zaferimiz, ulusal cesaret timsali olmasının yanında dünyanın tüm mazlum uluslarına ilham veren, onları bağımsızlık mücadelesi için cesaretlendiren, büyük bir tarihi dönem noktasıdır. 

30 Ağustos, işgale direniş, geleceğe inanç, halka ve Hakka güvenmektir.

Anadolu'nun yiğit evlatlarının ve onların arkasına sıralanmış milyonlarca yüreğin; "Ben köle olmayacağım. Ben kimsenin boyunduruğu altında yaşamayacağım." dediği büyük bir kararın adıdır. Bu karar ve bu kararlılık bize 100 yıldır cesaret etmeye, en karanlık günde en zorlu şart altında bile bilzeri pes etmemeye çağırıyor. Bizi heyecanlandıran bu çağrıdır. Bizi geleceğe umutla ve heyecanla döndüren bu çağrıdır. Bu çağrı Türkiye'nin varlığını oluşturan kadim değerlerin çağrısıdır. Bu çağrı halka ve Hakka güvenen büyük mücadeleleri göze alan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağrısıdır. 

Beşiktaşımız Milli Mücadele'nin kentidir. Beşiktaşımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerinin olduğu kenttir. Beşiktaş zafere inanan ve asla vazgeçmeyenlerin kentidir.

100. yılında "Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi"mizi omuz omuza kutlamak için ilçemizde zaferin adına yakışır bir program hazırladık. Gün boyunca caddelerimizde, sokaklarımızda şarkılar, marşlar söyleyeceğiz. 19:30'da Beşiktaş Şairler Sofrası Parkı'ndan başlayarak, Barbaros Meydanı'na kadar Zafer Yürüyüşümüzü yapacak ve akşam sizler için değerli sanatçımız Kenan Doğulu'nun bizlerle buluşacağı görkemli bir kutlama gerçekleştireceğiz.

Siz değerli komşularımızı zafer coşkusunu paylaşmaya bizimle omuz omuza, kol kola olmaya davet ediyorum. Nice nice 100. yıllara!"

Yüzlerce vatandaşın Beşiktaş Belediye Başkanı'na eşlik ettiği, Atatürk'ün yaşadığı evinin olduğu Akaretler'den başlayan Zafer Yürüyüşü, Barbaros Meydan'ında son buldu.

Akpolat Türk Bayrağı ile halka seslendi

Festivalin ev sahibi ve mimarı Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Barbaros Meydanı'nda Kenan Doğulu konseri için hazırlanan sahneye açılış konuşmasını yapmak için elinde Atatürk resimli Türk Bayrağı ile giriş yaparak halkı selamladı. Başkan Akpolat, açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş her zamanki gibi milli bayramların en coşkulu kutlanıldığı yer. Çok güzelsin Beşiktaş, muhteşem görünüyorsunuz. Hepiniz hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. 

Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken, çok büyük bir gururu paylaşıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Büyük Taarruz bize Cumhuriyetimizi armağan etti. Bu nedenle bizler bu sene 30 Ağustos'u ve Büyük Taarruz'u çok büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Çünkü, 30 Ağustos, geleceğe inanmak demek. 30 Ağustos, umut demek. 30 Ağustos, halka ve Hakka güvenmek demek. 30 Ağustos, milyonlarca insanın, bir çok yiğit insanın, milyonlarca yiğidin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasından yürüdüğü ve o büyük umudu yarattığı günün adıdır. Cumhuriyetin kurulduğu aslında temellerin atıldığı günün adıdır. 30 Ağustos, Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun.

Büyük bir çağrının adı 30 Ağustos. Bizi umutlandıran bu çağrı, bizi heyecanlandıran bu çağrı, bize geleceğe umutla bakmamızı sağlayan aslında bu çağrı. Bu çağrı halkına güvenen ve onunla birlikte bir çok engeli aşan, bir çok mücadeleyi veren ve önüne gelen bütün engelleri aşan Ulu Önderimiz, Ebedi Baş Komutanımız, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağrısıdır. O çağrının izinde olmaya, o çağrıyı büyütmeye ve geleceğe taşımaya sonuna kadar devam edeceğiz. 

Festivalimiz var. 30 Ağustos'ta festivalimiz bugün itibariyle Kenan Doğulu konseriyle başladı. Bugün biz sabahtan itibaren Beşiktaş'ta 30 Ağustos'umuzu Zafer Bayramı'mızı çok büyük coşkuyla kutluyoruz. Sabah çelenk törenimizi yaptık. Atatürk'ümüzün yaşadığı evinin olduğu Akaretler'den buraya kadar Zafer Yürüyüşü'müzü gerçekleştirdik. Şimdi de Türkiye'nin yetiştirdiği aslında Cumhuriyet'in yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri, aile olarak zaten çok önemliler. Bu bağlara çok sonuna kadar sahip çıkıyorlar. Kenan Doğulu Konseri ile burada olacağız. Ve 1 Ekim'e kadar 30 gün boyunca Beşiktaş Festivali'miz devam edecek. Hem bu bulunduğumuz alanda, hem de Sanatçılar Parkı'nda 21 tane konser, tiyatro, sinema etkinlikleri, görsel sanatlar, görsel şovlar olacak. Bütün bu festivalimiz halkımıza açık ve ücretsiz olacak. Burada bulunan bütün vatandaşlarımızı, bütün komşularımızı, bütün hemşehirlerimizi, çevre ilçelerden, illerden, Türkiye'nin dört bir yanından bugün buraya gelip bizlerin bu coşkusuna ortak olan herkesi bu festivalimize 30 gün sürecek bu festivalimize bekliyoruz.

Biz göreve gelirken, Beşiktaş'ta kültür sanat aktivitelerini arttıracağımızı, Beşiktaş'ı kültür sanatın merkezi durumuna getireceğimizin sözünü vermiştik. Festivallerin kısıtlandığı, milli bayramlarımızın kutlanırken kısıtlandığı bir dönemde sanata ve sanatçıya sahip çıkmak, sanatı ve sanatçıyı Beşiktaş'ta görünür kılmakla ilgili olağanüstü bir çaba içerisindeyiz. Bu zor günlerde, bu zor zamanlarda sanatı ve sanatçıyı görünür kılacağız ve kültür sanata erişimin bu kadar zor olduğu, bu kadar pahalı olduğu günlerde bu hizmeti, bu kültür sanat aktivitelerini halkımızla birlikte buluşturmaya sonuna kadar devam edeceğiz.

Şimdi biz Beşiktaş'ı anlatırken deriz ki, Beşiktaş iki kıtanın birleştiği kaptan-ı deryaların Barbaros Hayrettin'in kentidir deriz. Ama Beşiktaş'ın en önemli özelliği Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı, düşman gemilerinin Dolmabahçe önlerine geldiğinde "Geldikleri gibi giderler." dediği, yaşadığı evin olduğu Akaretler'deki evinin önünden çıkıp, Beşiktaş'ta yürüyüp, Kartal İstimbotu'na binip Bandırma Vapuru'na geçip Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı yerin adıdır Beşiktaş. Dolayısıyla, milli bayramlar en güzel, en coşkulu Beşiktaş'ta kutlanır. En büyük coşkular Beşiktaş'ta yaşanır. En büyük zaferler Beşiktaş'ta kutlanır.

Beşiktaş demek, özgürlük demek. Beşiktaş demek, aşk demek. Yılmaz bir inatla başkaldırmak demek. Beşiktaş demek, emanete sonuna kadar sahip çıkmak demek. Beşiktaş demek, Cumhuriyet demek. Beşiktaş demek, Mustafa Kemal Atatürk demek.

Değerli komşularım, sevgili vatandaşlar hep beraber burdayız. İşte, Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken, 30 Ağustos'un Zafer Bayramı'mızın Büyük Taarruz'un 100. yılına girerken işte burada hep birlikteyiz. 

Ey büyük Atam, burda hiç bir ayrım gözetmeden, hiç bir siyasi parti ayrımı yapmadan, hiç bir etnik kimik ayrımı yapmadan tek yürek olarak kol kola, omuz omuza aynı Büyük Taarruz'daki gibi, aynı Dumlupınar'daki gibi hep beraberiz ve burdayız. Ne pahasına olursa olsun, milli bayramlarımızı kutlamaya, Cumhuriyeti'mizi sonuna kadar korumaya, zaferimizi ve zaferlerimizi sonuna kadar yaşatmaya söz veriyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz gençleri! Yaşasın Cumhuriyet! 

Tüm komşularımızın, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Büyük Taarruz'unu kutluyorum. Nice 100. yıllara!..

Hepinizin ayaklarına sağlık..."

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın konuşmasının ardından, Kenan Doğulu konseri başladı. Sanatçının sahneye gelmesiyle vatandaşlar büyük bir coşku ve heyecan yaşadı. Şarkıları hep bir ağızdan söyleyerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Büyük Taarruz coşkuyla kutlandı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık