Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Beşiktaşlılara başkanlardan müjde var! Metro'da adım adım!

ÖZEL HABER: Beşiktaşlılara başkanlardan müjde var! Metro'da adım adım!

Beşiktaş'taki metro çalışmalarında sona yaklaşıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yaptığı açıklamada, "İstanbul’un yerleşik nüfusundan bağımsız en yoğun noktalarından olan Beşiktaş’ımız yeni ulaşım ağlarıyla güçleniyor. Metro çalışmalarımız hızla ilerliyor, yakın zamanda tamamlanacak. Yıldız istasyonu önce Kabataş'a ardından Beşiktaş'a bağlanacak." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Mahmutbey Mecidiyeköy Kabataş Metrosu'nun son tünelleri tamamen hazır. Bu hat için yeni 104 metro aracı daha alıyoruz. Arkeolojik kazılar devam ediyor, önce Kabataş sonra Beşiktaş istasyonlarını açacağız." açıklamasında bulundu ve şöyle konuştu:

"Başından beri metro yatırımlarına özel bir önem veriyoruz. Bu alanda da gerçekten tarihi bir başarı dönemine imza atıyoruz."

MAtmutbey - Mecidiyeköy - Kabataş Metro Hattı'nın son istasyonu olan Kabataş'ta çalışmalara tüm hızıyla devam ediliyor.  Kabataş ve Beşiktaş Metro İstasyonlarında arkeolojik çalışmalar hızlandı. 

Mecidiyeköy'den Kabataş'a kadar trenlerin gidebileceği tüneller tamamen yapısal olarak hazır. Burada sadece Beşiktaş bir süre pas geçilecek ama Kabataş İstasyonuyla birlikte Yıldız birbirine bağlanmış olacak. Ana hat tünellerini, bağlantı tünelleri kazılıyor. Yolcular buradan alınacağı için burası bitirilecek. 2024 yılının sonlarına doğru Mahmutbey'den alınan bir yolcu hiç aktarmasız Kabataş'a kadar gelip tam bir tren döngüsü yapılabilecek. 

Bir tek Beşiktaş'a inemeyecek o tren direkt Kabataş'a gidecek. Mahmutbey - Kabataş olarak direkt çalışacak hatlar. Metro hattı için yeni araçlar alınacak. Şu an 80 tane araç var sistemde ve dörtlü dizi olarak çalışıyorlar.  Kabataş'ta açıldığında trenler sekizli setlerle dönebilecek. Sefer sıklıkları artacak. Bu yüzden de buraya 104 tane daha araç alımı işlemi başlatıldı. 

Arkeolojik çalışmaların ardından Beşiktaş İstasyonu da açılacak. Günümüzden 5 bin 500 yıl önce, ilk Tunç Çağı'nda M.Ö. 3200'e tekabül ediyor. Anadolu'da görülmüş olan kurgan geleneğinin ilk örnekleri gün yüzüne çıkarılıyor. Osmanlı döneminden de malzemeler var. 

Kabataş transfer merkezi için de çalışmalar devam ediyor. Kabataş Transfer Merkezi inşaatı devam ediyor. Çok dar bir alanda çok güzel bir alanda çok önemli bir transfer merkezi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık