Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan'dan vatandaşlara Resim Müzesi çağrısı!

ÖZEL HABER: Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan'dan vatandaşlara Resim Müzesi çağrısı!

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, vatandaşlara seslendi. Kaymakam Bakan, "Beşiktaş’ta Milli Saraylar bünyesinde bulunan Resim Müzesi sizleri bekliyor, keyifle ziyaret edebileceğiniz bir mekan" ifadelerini kullanarak, halkı sergi gezmeye davet etti.

Resim Müzesi hakkında bilgi

Millî Saraylar Resim Müzesi’ne ev sahipliği yapan ve Tanzimat’ın ilanından sonra şehzadelerin dışa kapalı sürdürdükleri hayatın sona ermesiyle birlikte serbest yaşama geçişlerinin mimari bir simgesi olan Dolmabahçe Sarayı Veliahd Dairesi, Sultan Abdülmecid döneminde inşa edilmiştir. Sultan Abdülaziz, Sultan V. Murad, Sultan II. Abdülhamid, Sultan V. Mehmed Reşad, Yusuf İzzettin Efendi, Sultan VI. Mehmed ve Halife Abdülmecid veliahdlık dönemlerinde bu daireyi kullanmışlardır. 

Dolmabahçe Sarayı Veliahd Dairesi’nin bir bölümü restorasyon çalışmalarının ardından, 22 Mart 2014 tarihinde Millî Saraylar Resim Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği müze, son dönem Osmanlı sarayının resim beğenisini, Türkiye’de Batılı anlamda ilk tablo koleksiyonunun oluşumunu ve gelişimini yansıtan tek müze olmuştur. Müzede Mart 2014 ile Mart 2020 tarihleri arasında Millî Saraylar Tablo Koleksiyonu ve Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’ndan toplam 200 eser sergilenmiştir.

Veliahd Dairesi’nin ikinci bölümünün restorasyonu tamamlandıktan sonra müzenin halen açık bölümü de bütünlüğün sağlanması için yeniden düzenlenerek Türk müzeciliği açısından alanında örnek bir müze oluşturulmuştur. Müzenin sergileme panoları, aydınlatma ve bilgilendirme sistemleri çağdaş müzecilik tekniklerine uygun olarak yenilenmiştir. Yıldız Sarayı’nın ve Topkapı Sarayı’nın Millî Saraylar’a katılmasıyla zenginleşen Müze Koleksiyonu’ndaki eserler, 16. yüzyıl ile 20. yüzyıl arasındaki uzun bir zaman dilimine tarihlendirilmektedir. Müzede 553 eser sergilenmektedir. Bunlar arasında en dikkat çeken eser, Félix-Auguste Clément’in Said Halim Paşa Yalısı’nda bulunan Gatah Çölü’nde Prens Halim’in Ceylan Avı: Tazı Payı adlı Türkiye’nin en büyük Oryantalist tablosudur. Yeni tefriş düzeninde tematik bölüm sayısı 11’den 34’e çıkarılmıştır: 

“Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz Salonu”, “Devlet-i Aliyye”, “SalvatoreValéri”, “Ressâm-ı Hazret-i Şehriyârî”, “İvan Konstantinoviç Ayvazovski Salonu”, “Emilio Della Sudda”, “Osman Nuri Paşa”, “Süleyman Seyyid”, “Türk Hamam Kültürü”, “Halil Paşa”, “Osmanlı’nın İhtişamı”, “(Şeker) Ahmed Ali Paşa”, “Abdülmecid Efendi’nin Atölyesinden İzler”, “Abdülmecid Efendi”, “Osman Hamdi Bey”, “(Hoca) Ali Rıza”, “Hüseyin Zekâi Paşa”, “Goupil Galerisi’nden”, “Hayal İstanbul”, “Osmanlı Hanımefendileri”, “Mustafa Kemal Atatürk”, “Hâne-i Saâdet”, “Tasvîr-i Hümâyûn Salonu”, “Osmanlı Donanması”, “Savaşlar ve Zaferler I ve II”, “Savaşlar ve Zaferler Salonu”, “Fetih ve Fatih”, “Abdülmecid Efendi’nin Atölyesi”, “Doğu’ya Dair”, “Osmanlı Sarayında Manzara”, “Enderûnlu Ressamlar”, “Osmanlı Bürokrasisi”, “Sûretler” ve “Çanakkale.”

Resim Müzesi, Pazartesi hariç haftanın altı günü ziyaret edilebilir.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık